Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Paulaa 21:13, 27 mar 2014

Madżenka odpisałam na pw
Magda70 21:22, 27 mar 2014

Podoba mi się ten plan naprawczy
Ja karmnik od Ciebie zmałpowałam w zeszłym roku, chwasty też już dają popalić. Ale ja na szczeście mam mniejszy areał więc na razie zostanie Jeszcze się nim nie nacieszyłam...
Sebek 22:09, 27 mar 2014

Doczytałem o kręceniu treningu - czy to z naszą wspólną idolką go kręcisz?
Magda70 22:18, 27 mar 2014

A czy szersza publiczność trening z E też zobaczy????
alinak 22:18, 27 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Pierwszy rok na pewno będzie piekny, drugi do półowy też a w kolejnym już nie dasz rady ale życzę wytrwałości.
Ktoś pisał gdy sadziłam karmnik, źe wywalił zachwaszczony. Myslalam ja dam radę . Nie podołałam fragmenty są piękne ale te przy trawniku zarosly trawą.....

koleżanka wyobraź sobie plewiła chwasty pęsetą do depilacji brwi ...hahaha ,
ja zaś mam taki patent żesadzę w samym kompoście i kora jest pod nim nie goła ziemia , wtedy jeśli już się jakiś chwast uchowa to łatwo wyłazi , ale zapodałam go sobie koło schodów w sąsiedztwie trawy , na gołej ziemi ...masakra ....
zerwie go i kompost zamiast gliny dam i korę i dopiero na tym posadzę tak jak na rabatach , to się sprawdziło musi być na miękkim podłożu...a teraz na wiosnę to mus go przydeptać bo suchy jak każda trawa ...
Madzenka 06:22, 28 mar 2014

alinak napisał(a)

koleżanka wyobraź sobie plewiła chwasty pęsetą do depilacji brwi ...hahaha ,
ja zaś mam taki patent żesadzę w samym kompoście i kora jest pod nim nie goła ziemia , wtedy jeśli już się jakiś chwast uchowa to łatwo wyłazi , ale zapodałam go sobie koło schodów w sąsiedztwie trawy , na gołej ziemi ...masakra ....
zerwie go i kompost zamiast gliny dam i korę i dopiero na tym posadzę tak jak na rabatach , to się sprawdziło musi być na miękkim podłożu...a teraz na wiosnę to mus go przydeptać bo suchy jak każda trawa ...

Alinko czy jakaś łopatologia bedzie? bo ja nie rozumiem. Na korę ziemia i potem karmnik? Mogę spróbować tak zrobić zamiast wywalać.
Madzenka 06:26, 28 mar 2014

Kindzia napisał(a)
Masz irysy orientalne Marzenko? Podobno dobrze na glinie rosną. Kupiłam, z turzyc palmowych im towarzystwo zrobię.

Miałam jednego i nie zakwitł, chyba go utopiłam w zbyt mokrym miejscu a potem wykopałam.... Jakoś nie lubię irysów . Mam syberyjskie i też hoduję je z mieszanymi uczuciami.....
Madzenka 06:27, 28 mar 2014

Program naprawczy dziala Miłego dnia życzę, prawdopodobnie ciepłego i coraz bardziej słonecznego.
bacowa 07:45, 28 mar 2014

Widziałam na pin.że podobają ci się działki ze skarpą i dom na wzgórzu, mam właśnie taką działkę( różnica w terenie ok.7 m.) , no to powiem ci że taka działka to wyzwanie. Strasznie dużo mamy schodów w różnych miejscach, a koszenie tej naszej górki do przyjemności nie należy.
Ale zimą wnuczka ma gdzie jeżdzić na sankach i nartach
pozdrawiam E.
Kindzia 08:18, 28 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Miałam jednego i nie zakwitł, chyba go utopiłam w zbyt mokrym miejscu a potem wykopałam.... Jakoś nie lubię irysów . Mam syberyjskie i też hoduję je z mieszanymi uczuciami.....

Aż jestem ciekawa jak u mnie dadzą radę. Mam sporo bródkowych w innym miejscu i dobrze im