Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 17:53, 28 mar 2014

butterfly napisał(a)
Czy jeśli moje cisy wyglądają brzydko, tzn. mają taki bury,rudy, zimowy kolor to popryskac je Florovitem czy lepszy będzie siarczan potasu ?

I jeszcze edytuje bo widze ze jesteś

Pisałas że zasiliłaś lawendę azofoską - a dolomit kiedy ?

Motylku moje też od zimowego slońca zbrązowiały. Teraz sypnę im azofoskę i naważniejsze podlewanie. Z pewnością nabiorą pieknego zielonego koloru, cisy i tuje tak co roku mają. Jeśli nie wypieknieją to dopiero dam siarczan. Teraz daj Florovit.
Podobnie z lawendą, teraz azofoska a na drugie nawoźenie dolomit. Czyli gdy zawiążą pąki dostaną dolomit (koniec maja/czerwiec)

Agania 19:44, 28 mar 2014

Czytałam u kogoś, że Ci magnolka podmarzła, po ostatnim przymrozku, która to odmiana tak ucierpiała u ciebie, u mnie najbardziej wrażliwa w tym roku była Royal Crown, ale ona po zimie ma nie które pąki suche, rok temu wiosną kwitły na niej wszystkie kwiaty, natomiast Rustica Rubra, posadzona zupełnie w innym miejscu nie zakwitła, bo akurat jej pąki wiosną były suche, wnioskuję, że to zależy od mroźnych wiatrów, które przeszywają mrozem, nie zawsze te same miejsca w ogrodzie

Pozdrawiam Marzenko
Gabisia 20:14, 28 mar 2014

Madżenko i dziewczęta wszelakie - w Lidlu piękne clematisy (Montana, Jackmanii itp) po 7,99.
Ja zamówiłam w zimie Montanę po 14,99 - interes roku normalnie ubiłam!

Całuski Madżenko - ciekawe co Ty w weekend przytargasz wielkiego w bagażniku??
Madzenka 20:50, 28 mar 2014

Agania napisał(a)
Czytałam u kogoś, że Ci magnolka podmarzła, po ostatnim przymrozku, która to odmiana tak ucierpiała u ciebie, u mnie najbardziej wrażliwa w tym roku była Royal Crown, ale ona po zimie ma nie które pąki suche, rok temu wiosną kwitły na niej wszystkie kwiaty, natomiast Rustica Rubra, posadzona zupełnie w innym miejscu nie zakwitła, bo akurat jej pąki wiosną były suche, wnioskuję, że to zależy od mroźnych wiatrów, które przeszywają mrozem, nie zawsze te same miejsca w ogrodzie

Pozdrawiam Marzenko

Oglądałam ją dzisiaj, nie podmarazła , raczej płatki byly brzydkie od nadmiaru deszczu. Aktualnie wraca do życia
Madzenka 20:53, 28 mar 2014

Gabisia napisał(a)
Madżenko i dziewczęta wszelakie - w Lidlu piękne clematisy (Montana, Jackmanii itp) po 7,99.
Ja zamówiłam w zimie Montanę po 14,99 - interes roku normalnie ubiłam!

Całuski Madżenko - ciekawe co Ty w weekend przytargasz wielkiego w bagażniku??

Sio potworze!!!! nie kupuje żadnych powojników, z rubensa zrezygnowalam!! Przecież ja mam 10 powojników, na co mi kolejne!!!
Przytargam albo nie przytargam... Do trzech razy sztuka..... Dla teściowej mam Rh i dwie azalie. Będzie machniom No i sie jutro napracuję w jej ogrodzie, wszystko muszę pociąć.... Bo nie pozowoliłam moich nasadzeń ruszać beze mnie

Hi hi zamówiłam buki
ana_art 20:57, 28 mar 2014

jakie buki??? ciekawość mnie zjada
Joaska 21:02, 28 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

To moje marzenie na emeryturze...dom na wzgorzu, cały przeszkolny, bez zasłon. Dom na jednym poziomie a ogród wielotarasowy Kiedyś sobie taki stworzę

Madżen to wpadnij do mnie potworzyć bo ja poziomów też mam/mieć będę kilka w ogrodzie, dom na jednym poziomie już powstaje, tylko z tymi przeszkleniami nie dało rady chociaż starałam się żeby były jak największe .....

Marzena2007 napisał(a)
Obiecuję
a dziękuję bardzo
Sebek 21:10, 28 mar 2014

Trzymam kciuki za realizację planów, chyba kojarzę czego dotyczą
Gabisia 21:15, 28 mar 2014

Madżenko - skąd te buki?

I mam jeszcze pytanie za 100 pkt
- czy clematis wespnie nie się na mur czy musi mieć kratkę???
Madzenka 21:15, 28 mar 2014

ana_art napisał(a)
jakie buki??? ciekawość mnie zjada

Zwykłe pospolite ale czerwone będą krzyżowane.
Rok temu szukałam grabów..... Nigdzie nie było... Teraz wszędzie są graby.... Za rok wszędzie będą buki