Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ana_art 08:42, 28 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Alinko czy jakaś łopatologia bedzie? bo ja nie rozumiem. Na korę ziemia i potem karmnik? Mogę spróbować tak zrobić zamiast wywalać.
zrozumiałam że mus wybrać ziemię spomiędzy płyt, dać warstwę kory, najlepiej drobno mielonej bo inna się nie zmieści potem dopiero kompost w którym sadzi się karmnik, nawet jak chwasty urosną będzie łatwo je usunąć
Joaska 11:59, 28 mar 2014

ana_art napisał(a)
zrozumiałam że mus wybrać ziemię spomiędzy płyt, dać warstwę kory, najlepiej drobno mielonej bo inna się nie zmieści potem dopiero kompost w którym sadzi się karmnik, nawet jak chwasty urosną będzie łatwo je usunąć

Dobry pomysł... no tak mi się ten karmnik podoba że nawet świadoma zachwaszczenia prędzej czy później zaryzykuję najwyżej będę się nim cieszyć 2 lata a potem wywalę i znowu wsadzę od zera
Joaska 12:02, 28 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Alinko czy jakaś łopatologia bedzie? bo ja nie rozumiem. Na korę ziemia i potem karmnik? Mogę spróbować tak zrobić zamiast wywalać.

Madżen jak byś jednak wywalała to ja się pisze na odpadki karmnikowe chyba, że zostawisz bo pięknie wygląda a podczas rewolucji ci coś zostanie to też chętnie przygarnę
Pszczelarnia 13:22, 28 mar 2014

Program programem - "obraz mówi więcej niż tysiąc słów" (cytat z reklamówki).

Po łykendzie będą zdjęcia?

Użyteczność publiczna - temat zawiły i w trakcie przygotowań do realizacji. Idzie po grudzie.
butterfly 15:23, 28 mar 2014

Czy jeśli moje cisy wyglądają brzydko, tzn. mają taki bury,rudy, zimowy kolor to popryskac je Florovitem czy lepszy będzie siarczan potasu ?

I jeszcze edytuje bo widze ze jesteś

Pisałas że zasiliłaś lawendę azofoską - a dolomit kiedy ?
Madzenka 17:46, 28 mar 2014

bacowa napisał(a)
Widziałam na pin.że podobają ci się działki ze skarpą i dom na wzgórzu, mam właśnie taką działkę( różnica w terenie ok.7 m.) , no to powiem ci że taka działka to wyzwanie. Strasznie dużo mamy schodów w różnych miejscach, a koszenie tej naszej górki do przyjemności nie należy.
Ale zimą wnuczka ma gdzie jeżdzić na sankach i nartach
pozdrawiam E.

To moje marzenie na emeryturze...dom na wzgorzu, cały przeszkolny, bez zasłon. Dom na jednym poziomie a ogród wielotarasowy Kiedyś sobie taki stworzę
Madzenka 17:47, 28 mar 2014

Kindzia napisał(a)

Aż jestem ciekawa jak u mnie dadzą radę. Mam sporo bródkowych w innym miejscu i dobrze im

Kindzia moja teściowa ma mnóstwo brodkowych ... Rozrastaja sie wszędzie a ja muszę je pielic.... Brrr jak ja tych bródkowych nie lubie... Toleruję tylko syberyjskie i wiosenne cebulowe
Madzenka 17:48, 28 mar 2014

ana_art napisał(a)

Też tak zrozumiałam ale wydawalo mi się nieprawdopodobne
Madzenka 17:49, 28 mar 2014

Joaska napisał(a)

Madżen jak byś jednak wywalała to ja się pisze na odpadki karmnikowe chyba, że zostawisz bo pięknie wygląda a podczas rewolucji ci coś zostanie to też chętnie przygarnę

Obiecuję
Madzenka 17:50, 28 mar 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Program programem - "obraz mówi więcej niż tysiąc słów" (cytat z reklamówki).

Po łykendzie będą zdjęcia?

Użyteczność publiczna - temat zawiły i w trakcie przygotowań do realizacji. Idzie po grudzie.

Mam nadzieje, ze gdy uda mi się zrealizować jeden wieeeelki plan, to zdjęcia będą ale dopiero w niedzielę