Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:32, 08 paź 2018

Do góry
Witek kierował budową fontanny przed oranżerią. Wylewka będzie betonowa. Wykonujemy szalunek.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:31, 08 paź 2018

Do góry
Kącik zachodni z ławką pod domkiem ogrodnika. Z tego miejsca oglądamy wspaniałe zachody słońca.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:30, 08 paź 2018

Do góry
Nie publikuję zdjęć naszych Gości, ale tutaj otrzymałam pozwolenie na publikację zdjęcia, Pana interesowały głównie owady Pozdrawiamy całą grupę

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:28, 08 paź 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:26, 08 paź 2018

Do góry
Super jabłoń purpurowa 'Royality'

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:25, 08 paź 2018

Do góry
Jak wspomniałam wcześniej, można nas było oglądać podczas sadzenia żywopłotu z cisa (formowanego w przyszłości). Wszystko po kolei, kopanie rowu pod sznurek, podsypywanie kompostu, sadzenie, ustawianie roślin, udeptywanie, podlewanie).

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:23, 08 paź 2018

Do góry
Cynie nieco nadgryzione przymrozkiem, ale dalie wspaniałe jeszcze

Salvia 'Love And Wishes' - nie zimuje, ale warto sadzić dla wspaniałego odcienia purpury

Pszczelarnia 10:13, 08 paź 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Co to za roslinka? Floks jakis?

Ogrodowisko - ogrody pokazowe, dni otwarte 09:53, 08 paź 2018

Do góry
Kolejne dni ogłosimy oczywiście w tym wątku.

Ogrodowisko - ogrody pokazowe, dni otwarte 09:46, 08 paź 2018

Do góry
Kolejne dwa dni otwarte odbyły się 6 - 7 października 2018

Od 10 do 14-tej.

Herbatką czy kawą częstujemy miłych Gości w oranżerii.

Mamy nowe odmiany astrów, nowe zardzewiałe ozdoby, żywopłot z cisa do posadzenia.
Dół na fontannę do wykopania. Będzie się więc działo, a jak będzie padało, to będziemy robić ogrzewanie podłogowe w oranżerii

Zapraszamy.

Ogrodowisko - ogrody pokazowe, dni otwarte 09:40, 08 paź 2018

Do góry
Ogłaszamy dni otwarte w naszym ogrodzie "Ogrodowisko".
Jeśli chcesz się dowiedzieć o dniach otwartych, zajrzyj zawsze na ostatnią stronę.

Jak wygląda ogród każdego miesiąca od maja 2017 roku i co można w nim zobaczyć przedstawiam w wizytówce ogrodu, zajrzyj tutaj

Ogrody są otwarte obecnie wyłącznie w niedziele.
Obecnie ogrody są otwarte od 10 do 16 tej.

Pierwszy termin dni otwartych odbył się 22-23 września 2018 (sobota - niedziela) - od godz. 10 do 14.

Adres
Przypki, ul. Olszowa 7 (koniecznie wjazd od Nadarzyńskiej), gmina Tarczyn 05-555

Będziemy tutaj wpisywać kolejne daty.

Rozpoczynamy etap udostępniania naszego ogrodu (w budowie) w konkretne dni. Pomoże to nam w utrzymaniu ogrodu, odwiedzającym pokaże zaś, jak buduje się ogród na tak dużym areale oraz różne możliwości aranżacji ogrodu czy kompozycji w donicach.

Opowieści i oprowadzanie po ogrodzie w moim wykonaniu dla grup min. 10 osób o godz.12. Ale jak najbardziej miłe pogaduszki nawet w mniejszych grupach, w miarę możliwości

Można nas będzie także obserwować przy pracy (w soboty), jeśli będziemy obecni i będziemy mieli do wykonania konkretne zadania, a w niedzielę to ewentualnie przy podlewaniu i dłubaniu w doniczkach i kwiatkach.

Wskazówki odnośnie dojazdu:

W nawigację wpisywać Olszowa 2 a docelowo Olszowa 19 (prowadzi wtedy od dobrej strony) i jechać kawałek dalej, za laskiem liściastym (mieszkają tam bobry) po lewej, zobaczycie ogrodzony teren i powiewające miskanty (późnym latem i jesienią) lub wystające drzewa i moc kolorów. To tam Ale na początku widzicie tylko pola i łąki i laski liściaste.

Dojazd z trasy Warszawa-Katowice (Wrocław) zjazd na Młochów-Rusiec-Stara Wieś (zjazd w okolicy Volvo)

lub z trasy Warszawa-Kraków (Aleja Krakowska) zjazd na światłach na Przypki na wys. miejscowości Grzędy. Kierować się wtedy na Rancho Pod Bocianem.

Cena wejścia do ogrodu 20 zł /płatne gotówką/.
WC dostępne. Mnóstwo miejsc do siedzenia, staw kąpielowy i jego otoczenie. W 2020 zbudowaliśmy - jeziorko z ogrodem wodnym.

Ogród z uśmiechem 09:38, 08 paź 2018

Do góry
jolanka napisał(a)

Zachwyciła mnie ta fotka. Jakie piękne, gęste, zielone tło. Grujecznik wymiata.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:31, 08 paź 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Niekoniecznie za późno, też ukorzeniałam rozchodniki we wrześniu, i to w gruncie, łodyżki zmroziło i wydawało mi się, że nie zdążyły się ukorzenić, ale na wiosnę miałam niespodziankę, Z gołej ziemi wykiełkowały maciupeńkie liście. Dobrze, że przy plewieniu zauważyłam te centymetrowe główeczki.
Anito, wystaw je w słoneczne miejsce, żeby ziemię miały ciepłą, szybciej się ukorzenią.

Ty Gosiu to nasz "magiczne rączki do sadzonek" Ja to chyba przy wiankach i innych taki pozostanę
Ja zabrałam je ostatnio do oranżerii nawet, ale wyglądają strasznie nieobiecująco.
Myślisz, że coś z nich jeszcze będzie? Tak teraz wyglądają.

Ogród pod lasem 09:12, 08 paź 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
No i nie wiem co napisać, Iza Twój wątek żyje pięknymi ogrodami

Aprilku, pięknie masz, a do tego ze zwierzyńcem fajnie, jak czworonogi się pałętają po włościach lubię te redbaronowe płomienne poletka

Kasiu, dzięki.
Jak lubisz takie, to masz kociaka nurkującego w bukszpanie
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:05, 08 paź 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

To drzewko to klon palmowy. Długo dumałam w jakim ma być kolorze, ale podało na zielony. I od roku bardzo lubię to miejsce u siebie. Takie spokojne, monochromatyczne. Tutaj pojawiają się różne faktury i odcienie zieleni. Tylko gdzieś w dali coś niebieskiego się pojawia.

Zawodowo zajmuje się od pewnego czasu właśnie tym "czymś" - tylko od tego czasu sprawdza się u mnie powiedzenie, że "szewc bez butów chodzi "

Czyli to klonik jednak. Cudny kolor. pamiętasz może nazwę? I masz rację .Zawsze tak jest że szewc bez butów chodzi. Mój M. zajmuje się kamieniarką. Wszyscy dookoła mają schody z kamienia tylko nie my ;-(
PS. Cudny bukiecik pokazałaś. Mniam. Chętnie bym wpadła do Ciebie na herbatkę ale daaaaleko mam.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:01, 08 paź 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Teraz dopiero piszę, ale przeczytałam prośbę od razu i podjęłam próbę ukorzenienia rozchodników dla was. Ale nie wiem czy to już nie pora czy przymrozki mają znaczenie, ale na wiosną trzeba będzie powtórzyć, bo nic mi nie wyszło. Pomarszczyły się, wyschły albo zgniły.

Troche za pozno. W zeszlym roku probowalam we wrzesniu i nic mi nie wyszlo. W tym roku zrobilam tak w polowie maja i mam ladne sadzoneczki. Wierzcholki ucietych pedow tez mozesz wsadzic do ziemi i tez wypuszcza

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:00, 08 paź 2018

Do góry
Agi2006 napisał(a)

A to jasno szare to co to? Widziałam tą roślinkę po sklepach ale o nazwe nie zapytałam...

Ta roślinka to Kalocefalus potocznie też zwana Drut Kolczasty.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:57, 08 paź 2018

Do góry
Agi2006 napisał(a)

Anito no z nóg mnie ścieło to zdjęcie!!!! Bo po pierwsze wianek WOW a po drugie to soczyste drzewko na tle elewacji WOW WOW. Nie wiem czy to jakiś klon czy bez ale cudnie się wpasowało!Ale Ty zdolna jesteś. Ciekawe czym się zajmujesz zawodowo, bo sądzę że na dekoracji wnętrz to Ty byś zarobiła grube pieniądze

To drzewko to klon palmowy. Długo dumałam w jakim ma być kolorze, ale podało na zielony. I od roku bardzo lubię to miejsce u siebie. Takie spokojne, monochromatyczne. Tutaj pojawiają się różne faktury i odcienie zieleni. Tylko gdzieś w dali coś niebieskiego się pojawia.

Zawodowo zajmuje się od pewnego czasu właśnie tym "czymś" - tylko od tego czasu sprawdza się u mnie powiedzenie, że "szewc bez butów chodzi "
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:39, 08 paź 2018

Do góry
Krakus napisał(a)
rozchodniki fajne na gałązkę się piszę na wiosnę

wianek jesienny klimatyczny zresztą jak wszystko u Ciebie pasuje

Teraz dopiero piszę, ale przeczytałam prośbę od razu i podjęłam próbę ukorzenienia rozchodników dla was. Ale nie wiem czy to już nie pora czy przymrozki mają znaczenie, ale na wiosną trzeba będzie powtórzyć, bo nic mi nie wyszło. Pomarszczyły się, wyschły albo zgniły.
Ogród Małej Mi 2017 08:31, 08 paź 2018
Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I Ty mi to mówisz.. ja jeszcze potrzebuję ze 2 miesiące .. to urobek z 3 godzin wyjscia do ogrodu.. ubite na maksa..i śladu nie widac w ogrodzie. To skala roboty w duzym ogrodzie. I te kilometry lecą ..

jak zakładałam ogród to nie myslałam ze tyle tego sie zbiera ...nikt tu na forum o tym nie mówił ....ile taki ogród generuje odpadu.

to co pokazujesz to kropla w morzu ....i bardzo niewielki ułamek .......wiosna po wycince bylin i traw jednego dnia tylko ja sama naprodukowałam 17 worków.

Dobrze ze kontener na zielone odpady widze z okna ...samej trawy z koszenia działki w sobote wywiezlismy tylko dwa takie worki (bo teraz juz wolno rosnie ...a nawozu nie dostała na jesień ...bo za sucho jest) ....w sobote w ogrodzie nic nie robiłam T obciął tylko wisterie ...kolejne 2 worki ....ja kilka bylin wyciełam bo uzieminiłam cebule i przeszkadzały ...worek naprodukowany nie wiadomo kiedy.

współczuje ci wywozenia tych odpadów ...dobrze ze u nas burmistrz ludzi posłuchał i te kontenery mamy i nikt nam nie liczy tego ....bo nie wiem co bym z ta iloscia odpadu robiła?

przy twoim areale jest tego ze 3-4 razy wiecej niz u mnie....wiec to sie tez przekłada na ilośc czasu która trzeba poświecic na wyprodukowanie tej zieleniny no i jeszcze trzeba to wywozic ....dobrze ze masz pakowne auto

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies