Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 15:29, 28 paź 2018

Do góry
U mnie leje. Z sadzenia tulipanów nici. Na chwilę wyskoczyłam pod daszek zrobić kilka zdjątek.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:25, 28 paź 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
To już wolę podziwiać berberysy w innych ogrodach

Dobry wybór. Szpony nałogu nie są miłe.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:45, 28 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka zauwazylam, ze masz bardzo głebokie parapety w domu co to za scisny masz pewnie bardzo cieply dom.
Dekoracje jak zwykle piekne jesienne, jarzebina, chyba chmiel. W Swietokrzyskiem tez uprawia sie chmiel?
Wszystkiego po troklchu pieknie. Ja nie jestem zbyt skora do dekoracji trzeba miec smykałke ja niestety jej nie mam. Moglabym miec lepiej w ogrodzie, lubie u kogos i moze bym u siebie tez chcisla, ale jakos tak wychodzi pewnie z pospiechy i braku czasu, ze nie mam malych detali ktore by ogrod zrobily piekniejszy.
Wszystko mam rozbuchane i potem czasu nie wystarc, a na bibelociki.
U nas pochmurno ale bez wiatru da sie zyc.

Pozdrawiam Dorotko
Kilka lat temu docieplaliśmy dom to dlatego okna są tak głęboko, ale za to w zimie jest cieplej, a w lecie chłodniej. Jak się w upalne dni zasunie rolety to rzadko włączamy klimatyzację, bo nie ma potrzeby.
W świętokrzyskim nie uprawia się chmielu, ten wyrósł dziko przy ogrodzeniu u rodziców. Ja w przeciwieństwie do Ciebie bardzo lubię wszelkiego rodzaju dekoracje, te gotowe i te co sama robię. Właśnie ścięłam winobluszcz i zrobiłam kilka wianków. Mam nadzieję, że kiedyś się przydadzą.
U nas też pochmurnie, nawet padał trochę deszc, ale jak w sobotę syn przesadzał mi dzikiego czerwonolistnego dęba to było bardzo sucho.

Przerabianie ogródka pod swój gust 14:44, 28 paź 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

niesamowity kolor!
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:37, 28 paź 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Co za pozycja !

No pozycje to on przeróżne wymyśla.
A kuku
Już się wyspałem.
Przerabianie ogródka pod swój gust 14:22, 28 paź 2018

Do góry
Ostatnie zdjecie hortensjowej rabaty. Zaczynaja tracic liscie.

Perukowce tez sie przebarwiaja.Mielismy juz na minusie -5.

Dzisiaj mamy caly dzien tylko 1 stopien. Brrr.Ale od jutra ma byc 12-14 wiec znow wroci sloneczna jesien.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:15, 28 paź 2018

Do góry
Takiemu to dobrze
Przerabianie ogródka pod swój gust 14:04, 28 paź 2018

Do góry
Ciemiernik bedzie kwitnac.Marny troche, bo byl przesadzany latem.

Deby z innej stony

Budleje kwitna od lipca. Wprawdzie teraz malymi kwiatami, ale to pazdziernika byly na nich motyle.
Przerabianie ogródka pod swój gust 13:57, 28 paź 2018

Do góry
abiko napisał(a)

hahaha ale się uśmiałam Czyli wie kiedy nabroi

Dęby są śliczne. Muszę o nich poczytać, bo wpadły mi w oko
A jesień u Ciebie.. nastrojowa i kolorowa

No jasne, ze broi, to w koncu szczeniak Ale ma wiele uroku i sie wybacza ale wychowac trzeba.
Mielismy wczesniej tam akacje, ale chorowaly, bo jest tam wilgotno. Za to te drzewa sa zdrowe i silne i co najwazniejsze dla nas, wolno rosna.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:57, 28 paź 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Jakże proste, a takie zachwycające.

Próbowałam zasuszyć pędy z szyszkami chmielu, ale niestety całe się rozsypywały. Szkoda, bo fanie można by je wykorzystać.

Sesja w wąwozie świetna.
Zawsze uważam, że najprostsze jest najciekawsze, ale zdarza mi się dość często komplikować to co proste.
Może za późno ścięłaś chmiel, ja to zrobiłam jak wykształciły się szyszki i bardzo ładnie mi zasechł w całości.

To miejsce bez trawy to dalsza część odpływu z rynny, nie udaje mi się tam utrzymać trawy. Muszę się przez zimę zastanowić, co tam zrobić.
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:48, 28 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)

A ja jakoś nie pomyślałam o styropianowych kulach,dobry pomysł .A przecież malowałam na Wielkanoc steropianowe jajka szarą kredową farbą imitując beton
U siebie wstawiłam tą debiutującą doniczkę zrobioną na szybko,bo już wiązała zaprawą ale myślę,że jeszcze się pobawię tą metodą
Styropian wykorzystuję w różny sposób, jest łatwy w obróbce. Poniżej domki, które zrobiłam ze styropianu.
Twoja donica bardzo mi się spodobała, moja nie wyszła tak spektakularnie, dlatego nadal jest za garażem.

Przerabianie ogródka pod swój gust 13:48, 28 paź 2018

Do góry
W jednym jest zaglebienie wypelnione piaskiem, na to sloma, liscie i nakryte deskami, na to galezie i znow liscie. A drugi jest w trzeciej komorze kompostownika,w ktorym na zime zdjelam przednie deski. Dzieki temu ochrona jest od strony zywoplotu i kompostownika. Tam jest zahlebienie, na to sloma, liscie,i domek kupny dla jeza. Na to znow sloma, galezie, liscie i plandeka.A na plandeke znow liscie, by jej nie bylo widac. Dzieki temu nie dochodzi tam zadna woda.
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:39, 28 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
No niesamowite te twoje lilie. Podziwiam je i jezowki.
Wciąż piękne.
I te śliczne jesienne dekoracje.
Bardzo wytworne i świetnie dobrane.
Kolory nie pozwalają obojętnie obok nich przejść.
Dziś już nie ma lilii ale na prawdę bardzo długo mnie cieszyły. W moich dekoracjach rzeczywiście były mocne kolory, ale nie bez znaczenia było tu światło jakie wtedy zastałam.

Tu troszkę zmieniłam, dosadziłam drugi rządek różowych jeżówek, a wcześniej posadziłam już ładnie rozrośnięte białe, pełne, pięknie pachnące goździki. Za jeżówkami posadziłam wysoką marunę. Myślę, że będzie trochę lepiej, a jeżeli nie , to chociaż troszkę inaczaej. Nie lubię jak ciągle jest tak samo. Wyleci z tamtego miejsca Marcinek, a jego miejsce zajmie róża Lady of shalott. Miałam ją drugi rok w donicy i nie za bardzo jej tam pasowało.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:22, 28 paź 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dorotko dekoracje zachwycają. Lilie chyba też posadzę jak Ty późno bo je uwielbiam
Tylko pamiętaj Gosiu, żeby nie posadzić za późno, bo w ubiegłym roku mi nie zakwitły. Początek lipca to ostateczny termin.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:16, 28 paź 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)

Dorotko ależ cudne te dekoracje a i fotki artystyczne

Ślicznie uchwyciłaś swój ogród w jesiennej szacie. Pozdrawiam cieplutko
Dziękuję, miło mi że Ci się spodobało u mnie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:01, 28 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Dorcia te kule genialne. Twoje dekoracje są niezrównane. Cudnie i chyba szybko rojniki Ci rosną. Zawsze mi się wydaje, że moje strasznie powoli.
Dziękuję Kasiu Rojniki mam posadzone w kilku miejscach i rosną tam już po kolka lat, dlatego sprawiają wrażenie dużych. Część rojników wykorzystam do zimowej dekoracji.

Moja bajka 12:43, 28 paź 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
Marchewki miałam cudowne - ścigaliśmy się ze szczurkiem kto je wszama Prosze powklejaj realizacje - wiesz że uwielbiam takie robótki a Twoje to juz bezapelacyjnie! A foteczki słoneczne są przepiekne!

Zapomniana szafeczka stanęła w łazience
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:24, 28 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

Ale się rozpędziłaś. Naucz mnie takich pracę, co? Bardzo chciałabym umieć. Pokażę Ci zaraz jaką szafkę mam w łazience

Nagrywam filmiki na kamerze bo mnie z TV o o prosili, nie moge czekać do grudnia bo na mrozie nic nie zrobię
Ogarniesz szybciutko - swietna robota, z eMem bawimy się jak nigdy (tzn ja robiąc on kamerując )

Na fotach wygląda to tak

Troche jak robienie ciasta a potem smarowanie formy
...uDany ogród 12:10, 28 paź 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Basiu co ja poradzę, że kocham starocie a biała porcelana powoduje, że szybciej mi bije serce. Kocham to
Miło mi, ze Ci się podoba i dobrze że każdy ma inny gust i lubi coś innego. Przez to świat jest ciekawy!

Teraz też mimo, że mam malusio miejsca upchałam moje graty i się delektuję

Na pierwszym widać mój nowy nabytek zegar wiszący i bijący
Kocham moje meble i bez nich się nie ruszę, muszę tak zaplanować domek żeby wszystko sie zmieściło i nie stało na sobie

Tez bym chciala miec taka witryne i te dzbanki.
Kiedys zbieralam zegary ostaly mi sie tylko dwa zrobie fotki i pokaze na swoim watku. Syn ma smykalke i oddalam starocie.
Mam troche staroci. Lubie chodzic po sklepach ze starzyzna. Na Slasku to bogactwo wszystkiego,. Kiedys bylam taka durna jak rodzice wyrzucali przedwojenne garnki kamionki, filizanki ktore wisialy w Kuchni nad stolem, miednice w ktorej sie mylo rece tzw toaletke, wiele wiele rzeczy wtedy nie przywiazywano wagi do tego.

Danka bardzo ładny zbior i ladnie utrzymane meble.

pozdrawiam
W kamiennym kręgu od początku 12:02, 28 paź 2018

Do góry
GorAna napisał(a)
W innej częsci ogrodu też jest trochę koloru.

[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/175/1756389

Aniu ale to jest śliczne...wzór na następny obraz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies