Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gabriela 21:27, 27 paź 2018

Niebo na fotkach w niesamowitym odcieniu, podkreśla kolor berberysów.
Trawy z rozchodnikami - bomba, moje nie mają już takich kolorów, a może w ogóle takich nie mają.
Kota masz ślicznego, przewinął się na fotkach, wygląda że jest słusznej wagi i wzrostu. Uwielbiam koty, zwłaszcza duże.

A tu jeszcze o paleniu, w dodatku czegokolwiek
Gruszka_na_w... 22:06, 27 paź 2018

Kot jest pobudowlanym nabytkiem. Przyplątał się jako kilkutygodniowy wygłodzony, przerażony krzykiem goniących za nim dzieci, niemalże osesek. Nakarmiłam go i potem już codziennie czekał na mnie na budowie. Rozpoznawał odgłos silnika, bo czasem wyskakiwał z okolicznych ugorów i biegł obok samochodu pod dom.
A teraz jak nastolatka- wychodzi kiedy chce, nie wraca czasem na noc, ale przed zimą wie, gdzie jest miejsce przy piecu i gdzie karmią najlepiej.
Nasza duża suka pomogła jej w pielęgnacji czwórki dzieci.
"Paliłem, ale się nie zaciągałem" -wielce popularna odpowiedź na pytania o zgubne nałogi.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
paniprzyroda 22:25, 27 paź 2018

Grubiutkie Twoje choiny, aż chce się je pogłaskać, jak kota
Gruszka_na_w... 22:49, 27 paź 2018

paniprzyroda napisał(a)
Grubiutkie Twoje choiny, aż chce się je pogłaskać, jak kota

Gdyby jeszcze mruczały...
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gabriela 23:10, 27 paź 2018

Kot to kot, on ma Ciebie a nie Ty jego.

Paliłem, ale się nie zaciągałem - klasyk. Tak jak "Głosowałem, ale się nie cieszyłem".
Gruszka_na_w... 23:12, 27 paź 2018

Gabriela napisał(a)
Tak jak "Głosowałem, ale się nie cieszyłem".

Skąd się dowiedziałaś?
Gosiek33 06:51, 28 paź 2018

To już wolę podziwiać berberysy w innych ogrodach
zoja 07:05, 28 paź 2018

jesien jak z marzen
Zloto i purpura
Cudownie!
Wendy79 09:56, 28 paź 2018

Kot pobudowlany, skąd ja to znam. Mamy jedną, a razem trzy.
Gruszka_na_w... 15:25, 28 paź 2018

Gosiek33 napisał(a)
To już wolę podziwiać berberysy w innych ogrodach

Dobry wybór. Szpony nałogu nie są miłe.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies