Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Miejsko & sielsko 19:12, 27 mar 2014

Do góry
Ewo nie znam sie na iglakach.... Jedyne jakie posiadam to cisy i kosdrzewiny... To prawie jak nie iglaki...
Być może te umierają z powodu suszy fizjologicznej? U nas np zimą w ogóle nei było sniegu, wiosną susza a paliło slońce. Ale wydaje mi się, że to mało prawdopodobne, bo to stare okazy i gdyby je dopadla susza fizjologiczna to pewnie zbrązowiałyby z jednej strony.
Drugi wariant, pękła w ich pobliżu rura albo ktoś spusza ścieki z szamba... W moje wsi przed jednym domem padlo kilkanaście 5 metrowych dorodnych tuj z tego powodu..... W trakcie budowy kanalizacji i zamykania nielegalnych odpływów z szamb przydomowych do rowu meliracyjnego...
Miejsko & sielsko 19:09, 27 mar 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Szukam miejscówki dla żurawek (oczywiście kupione "na spontana" jesienią").
NIe mogę dostrzec ich piękna, jakoś do mnie nie przemawiają

Nalrawdę piękni Ci to wyszło, uwielbiam takie szarosci!
Miejsko & sielsko 19:07, 27 mar 2014

Do góry
Majena napisał(a)
ja dziś wsadziłam hebe tak to się chyba nazywa..babcia mi kupiła i powiem wam ze bardzo ładnie yglada a ze ja nowicjusz na roślinach się nieznam wiec nie wiem czy przetrwa zime i czy się rozrośnie dam znac za rok

Nie przetrwa.... Padnie przy najbliższej mroznej zimie... A jeśli przetrwa to wiosnenne słońce brązowe dziury w niej wypali... Kocham je od trzech lat , corocznie sadzę i jakoś ta miłość bez wzajemności... A w pierwszym roku takie ładne kuleczki miałam...

Lecę czytac dalej bo cudne zdjęcia widziałam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:02, 27 mar 2014

Do góry
Domi napisał(a)

Zgadzam się, ta odmiana mnie też wydaje się najatrakcyjniejsza. Mam 3 sztuki, lubię je, chcę je mieć nadal w ogrodzie, ale więcej nie dosadzam, bo jak kwitną nie potrafię przejść koło nich obojętnie i ciągle je skubię. U mnie są w rabacie żwirowej "na pierwszym planie", więc bardzo widać zaschnięte dolne źdźbła i suche badyle, o których wspomniała Ania.

Moje też wyeksmitowałam z rabaty z bukszpanami i powędrowaly na drugi plan. Nie mniej jednak bardzo je lubię
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:01, 27 mar 2014

Do góry
Dziękuję, że zagladacie, mam program naprawczy dlatego odmachuję zbiorowo a odpowiadam na pytania lub wątpliwości
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:00, 27 mar 2014

Do góry
Joaska napisał(a)

To ja spróbuję z karmnikiem i pewnie jak ty skończę na żwirku, al chciałabym zobaczyć u siebie ten etap poduszeczek między płytami...

Pierwszy rok na pewno będzie piekny, drugi do półowy też a w kolejnym już nie dasz rady ale życzę wytrwałości.
Ktoś pisał gdy sadziłam karmnik, źe wywalił zachwaszczony. Myslalam ja dam radę . Nie podołałam fragmenty są piękne ale te przy trawniku zarosly trawą.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:58, 27 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
u mnie macierzanka rośnie w gazonach, w nich jest z 15cm ziemi

U mnie nawet 10 cm nie ma ziemi pod macierzanką... I rośnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:06, 27 mar 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Cześć Marżenko Wiem, że jesteś

Witaj kochana
Kurcze spóżnię się do pracy....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:05, 27 mar 2014

Do góry
Joaska napisał(a)

Madżen to mnie zmartwiłaś, bo wyglądają bosko , a co planujesz teraz wsadzić między płyty ...??

ja chyba spróbuję z karmnikiem i zobaczę czy chwasty mnie nie przerosną

Ja sie chwastów w ogrodzie nie boję, ale wyrywanie z karmnika co tydzień i tak nie pomaga. Będzie żwirek ....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:03, 27 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wszystkie kfiatki maja swoje okresy wzlotów i upadków... i teraz co nam spasuje..... Madżen biega po wątkach a tu jej nie ma... pilnuję by focie usunąć..

A spróbuj coś usunąć!!!! pilnuj wątku, pilnuj i dzięki za zdjecia poglądowe liliców
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:03, 27 mar 2014

Do góry
Majena napisał(a)
Marzenko a twoje magnolie już kwitna?kurcze moje chyba zmarzły sama nie wiem nic się nie ruszają te pąki
czy to zawczesnie?

Moje magnolie już kwitną, czekam tylko na yellow river. U nas jest wiosna od lutego, dlatego wszystko w tym roku startuje wcześniej.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:57, 27 mar 2014

Do góry
Irenko zobacz jak Danusia posadziła żywopłot z podobnej wielkości cisa. Masz hili czy hicksi?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/483-cis-taxus?page=7
Ja mam baccatę, kupowałm dużego, który rośnie bardzo szybko i przyrasta po 30 cm roczniei sadziłam co 50 cm ale gdybym kupiła małe to bym sadziła gęsto. Przez 5 lat będziesz widziała dziury w tym żywopłocie a hyba chciałaś szybciej efekt. Wg mnie co 25 cm to max odleglość dla takiej wielkości, ale przede wszystkim jaka to odmiana. Mam nadzieję, że nie było napisane fastigata???
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:44, 27 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Byłaś tak zalatana, że żal mi cię było
Nadal czekam na ciebie, bo nawet nie dotknę się laurowiśni, bez praktycznych wskazówek z twojej strony, a że ja wzrokowiec, muszę to widzieć no i jeszcze domek obejrzysz i może coś mi podpowiesz

Na laurowisnie normalnie jeszcze jest czas, zwykle zalecaja cięcie w maju. W tym roku szybciej wiosna więć warto ciachnąć w II połowie kwietnia i wtedy planuję moje ciachnąć.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:42, 27 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Marzenko, zmierzyłam wczoraj, co 35 cm, czyli nie jest rzadko, rośliny się rozrosną, potrzebują czasu i miejsca..
z cięciem jeszcze nie wiem, może skoryguję ciut górę, choć czytałam i takie opinie hodowców, że cisy nie tnie się przez dwa lata, wiem, wygląda bałaganiarsko, ale dla roślin lepiej
przeczytałam cały wątek, więc chyba nie jest źle
https://ogrodowisko.pl/watek/556-zywoploty-strzyzone-z-cisa

Irenko czy Twoja odmiana cisa kolumnowa? Co 35 cm to można pospolitego sadzić, mam takiego jednego fastigata po 5 latach urósł do góry a na szerokość nic...Latami będziesz czekała aż się dziury zarosną? Moje cisy po posadzeniu jesiennym cięłam wiosną i rosną pieknie. Ja bym je w czasie drugiego cięcia bukszpanów przycięla.

Doczytałam, że Danusia radziła od razu ciąć, tnij!!!
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:49, 26 mar 2014

Do góry
Betako ale tu się dzieje. Czasami nie rozumiem o czym z Magnolią piszesz ale przyjemnie się czyta
Pisze do ciebie na prive
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:04, 26 mar 2014

Do góry
Najpierw zrobiłam brrrrr na widok robala w narcpyzach.... Potem ah na widok spa dla ptaszków a potem miałam babana po relacji Izy
Album watku z wydarzeniami by sie przydał....
Majowo nie tylko w maju 20:56, 26 mar 2014

Do góry
Mila ja czekam na fotki kwitnącej kiku-shidare
Koniecznie zrób dosiewkę trawnika bo po wertykulacji jest za rzadki.
Skoro masz mech z powodu zakwaszenia kup florowit - dolomit do odkwaszania gleby i tym posyp trawnik.
Wersja mini mini 20:53, 26 mar 2014

Do góry
stychaz napisał(a)
Czy ktoś miał doświadczenie z areatorem w płynie?

Kupiłam takie coś, podłącza się to pod węża ogrodowego i leje na trawnik. Moja trawa jest masakrycznie zbita, a na 20 m trawnika areator mi się nie kalkuluje, więc się skusiłam. Próba generalna w sobotę.

Chyba lepiej grabiami ponadsiewać lub nakładkami z kolcami na buty, potem wysyp warstwę piasku
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:52, 26 mar 2014

Do góry
Aga dla piekna liliowców warto od czasu do czasu uszczknąć przekwitły kwiatek
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:50, 26 mar 2014

Do góry
Iza ale Ci się stopa życiowa podniosła po stwierdzeniach Sebka! Oj widać że egzamin zawodowy zda na 6!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies