Ogród Francisa Peeters i Guya Vandersande w Silly-Ville Hoves w Belgii.
Ogród o powierzchni 4000 m² jest wyrafinowanie rozplanowany. Francis Peeters jest belgijskim moderatorem ogrodowym z własnym programem telewizyjnym na ten temat. W jego ogrodzie wszystkie rośliny dostają trzy szansy. Jeśli mimo tego się nie sprawdzą, to się z nimi żegna. Dzięki jego chęci do eksperymentowania oraz popularności osiągniętej przez program telewizyjny, właściciel dostaje wiele interesujących nowości do przetestowania we własnym ogrodzie. Dobrze zdrenowana ziemia w jego ogrodzie jest kluczem pięknych kompozycji preriowo-stepowych.
Bardzo fajna odmiana na obrzeża rabat, ponieważ rośnie niewysoka. Szybko przyrasta i kwitnie dużą ilością pojedynczych kwitów. Kwity są koloru mocnego różu. Sztywne łodygi dobrze trzymają kwiaty
Coconut Lime
Nieco wyższa odmian od poprzedniczki, ale na tyle niewysoka, ze może rosnąć na obrzeżach rabat. Łodyżki są średnio sztywne. Radzą sobie bez podwiązywania pochylając się, ale nie leżą na ziemi. Kwiaty są dwukolorowe. Dolne płatki są białe a jeżyk seledynowy. W początkowej fazie rozwoju widoczny jest pomarańczowy środek, który nadaje im uroku.
nie wiedziałam że bażanty sie hoduje ....u mnie tylko dzikie są ...czasem sie przechadzają po moim trawniku ...lubie je bo nie dawastuja mi ogrodu ...przynajmniej tak mi sie wydaje
Ano trochę się dzieje.W końcu.
Mam nadzieję,że ta pogoda nie przeszkodzi i staw jeszcze w tym roku zostanie wykopany.Mężowi tez na tym zależy. Bo i woda będzie się zbierała i po pól roku od wykopania będzie mógł zarybiać go sobie
sianie trawy na wiosnę się odbędzie .Teraz aby jeszcze zaorać i nawieść obornik.
Dziękuję i i ja buziaki przesyłam
Staw będzie tam gdzie te paliki za siatką
Mam nadzięję,że za rok bedą stąd już fajniejsze zdjęcia