Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 17:01, 17 lis 2018

amelia_b napisał(a)
Moje zdjęcia nie dzisiejsze to taki przegląd października i wczesnego listopada.

Tak myślałamBo klimat to my raczej mamy podobny.
Gdyby nie to ,że szron trzymał się jeszcze po 9-tej,to też fotek by nie było,bo ja zakaszlana i wcześniej z wyrka zwlec się nie mogłamSłoneczko mnie skusiło...

anpi 17:28, 17 lis 2018

Anda napisał(a)
Cukier puder, rzeczywiście

No i jaka fajna ziemia do Ciebie przyjechała

Mam nadzieję, że fajna ta ziemia, na razie jest dość sypka. Myślę że wystarczy jej do wiosny poleżeć na pryzmie aby sie trochę przekompostować ,a może czymś ją polać,do przyśpieszenia?(ale nie wiem czy to jest sens, jak tyko po wierzchu bo ruszać już tego nikt nie będzie) Na wiosnę idzie pod nowy trawniczek i może jeszcze na coś zostanie...?
eM wygarta do ostatniego pyłku

Dorota123 18:37, 17 lis 2018

Pięknie uchwyciłaś zmrożone roślinki. Do czego wykorzystasz tą ziemię?
Adela 18:52, 17 lis 2018

Od razu wywrotka! Podoba się mi konkretne działanie, a nie takie troszkowanie jak u mnie.
Muszę sobie założyć specjalne subkonto w banku pt: ogród będzie na konkretne zakupy
anpi 00:49, 18 lis 2018

Dorota123 napisał(a)
Pięknie uchwyciłaś zmrożone roślinki. Do czego wykorzystasz tą ziemię?

Dorotko,ziemię kupiłam z myślą o trawniku,który częściowo zakładam od nowa.Chcę poprawić strukturę mojej piaskowej ziemi.Jak trochę zostanie,to podobno dobra jest też do ściółkowania rabat.
Mróz nieźle pomalował roślinki,tak wyglądały moje żurawki

anpi 01:24, 18 lis 2018

Adela napisał(a)
Od razu wywrotka! Podoba się mi konkretne działanie, a nie takie troszkowanie jak u mnie.
Muszę sobie założyć specjalne subkonto w banku pt: ogród będzie na konkretne zakupy

Jak szaleć ,to szaleć...ale zdradzę Ci...łatwo nie było.Oby się opłaciły te koszty, wyrzeczenia(coś kosztem czegoś),trochę nerwów ,czas na telefony, załatwienia i jeszcze tyle pracy przed nami...
ElzbietaFranka 11:03, 18 lis 2018

Dzisiaj spory mroz teraz pada snieg.

Pij codziennie szklanke wody letniej z sokiem z pol cytryny na czczo. Nic ci nie bedzie cala zime. Poza tym jest piekna cera no i skora.
Bede wieczorem
ElzbietaFranka 11:04, 18 lis 2018

anpi napisał(a)

Mam nadzieję, że fajna ta ziemia, na razie jest dość sypka. Myślę że wystarczy jej do wiosny poleżeć na pryzmie aby sie trochę przekompostować ,a może czymś ją polać,do przyśpieszenia?(ale nie wiem czy to jest sens, jak tyko po wierzchu bo ruszać już tego nikt nie będzie) Na wiosnę idzie pod nowy trawniczek i może jeszcze na coś zostanie...?
eM wygarta do ostatniego pyłku

Jak masz plandeke przykryj ja jepiej sie przegryzie.
anpi 14:47, 18 lis 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Dzisiaj spory mroz teraz pada snieg.

Pij codziennie szklanke wody letniej z sokiem z pol cytryny na czczo. Nic ci nie bedzie cala zime. Poza tym jest piekna cera no i skora.
Bede wieczorem

Na razie rano na czczo piję aloes.Jak skończę ten litr,to spróbuję z tą cytryną,bo co rok w listopadzie leci mi krtań albo zatoki.Mój organizm nie lubi przechodzić w okres zimowy
AgataM 15:40, 18 lis 2018

Niesamowite fotki z pięknego ogrodu Jeszcze tyle kolorów u Ciebie.....
Wygląda na to, że trawnik za rok będzie wzorcowy
Pozdrawiam