Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi kroczkami do celu... 19:06, 04 paź 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Kasiu miałam okulary kilka lat temu no ale przez cały ten czas kurzyły się w pudełku teraz już muszę nosić strasznie wzrok mi się pogorszył, a przecież wiosną muszę podziwiać Twoje cudowne różyczki .

Ogród w szkle dziękuję dzisiaj znów skusiłam się na taką roślinę oczywiście w biegu nawet o nazwę nie zapytałam może ktoś ją rozpoznaje?

Piekny ten Starzec Rowleya w kuli
Moja bajka 18:45, 04 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasienka to lustro mnie rozbraja - nie wiesz czy w P. jeszcze u Ciebie mają? Bo u mnie nie wiedziałam a szukam 2szt.
Ptasi gaj 18:39, 04 paź 2018

Do góry
Memory w środku

A to trawa afrykańska się przebarwia u góry po lewej stronie

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:21, 04 paź 2018

Do góry
Trawki czekają... nikt nie chce ??
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 18:19, 04 paź 2018

Do góry
Staw w odstawce bo zawaliło mi się wejście do piwnicy rośliny czekają do schowania
Wiec muszę uporać się z tym pierwsze. Na razie pergola rozebrana i murek cały uprzątnięty prawie i ściana skalna powstaje może to się nie zawali.
W samym słońcu 18:14, 04 paź 2018

Do góry
Okej

Zrobiłam wersję wstępną. Rabaty na brązowo. Jasnozielone kółka to graby Frans Fontaine. Zakładam, że przy tarasie chcecie mieć cień po południu. Przydałoby się więc tam jakieś drzewo - zielone kółko. Przy tarasie zaznaczyłam rabatę.

W samym słońcu 18:07, 04 paź 2018

Do góry
I zdjęcie z lata. Nie mam chyba zdjęć z wjazdu.
W samym słońcu 18:04, 04 paź 2018

Do góry
Zdjęcie jakoś z wiosny
Ukojenie 18:02, 04 paź 2018

Do góry
przyszly roze pastelle zamawialam 2.10

ciesze sie
Z tego samego miejsca co poprzednie Sobieszek ale zamawiane na Alle... Z przesylka smart
W samym słońcu 17:30, 04 paź 2018

Do góry
Toszka, A na stronie 120 jest zły plan? No fakt,tam roślin na rabatach nie rysowałam. Bo teraz go tylko przerysowalam i tą hortensjowa narysowałam. Mam to po tacie,że mi się wydaje ,że jak ja coś widzę, to i wy widziecie zaraz poszukam zdj działki od drogi

Toszko,to tu gdzie ołówkiem zaznaczyłam?
Mam nadzieję,że widać

Ewa, taras podwyższony i em myślał o skrzyniach,ale nie wiem czy obok czy na tarasie,ta kwestia nie jest jeszcze ustalona. Już dopytalam,do domku dzieci jest 10 m czy nawet ciutke więcej

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 17:30, 04 paź 2018

Do góry
GorAna napisał(a)
Janko, dziękuje bardzo
Wybieram Pomponellę, wystarczy mi już, ze niedaleko na rabacie, baty będzie wystawiała Eden Rose i Herzogin Christiana
Pozdrawiam

Dobry różany wybór nie jest zły

mira napisał(a)
Zrobiłam zamówienie róż co nie jest takie u mnie oczywiste.

Zaraz potem przypomniałam sobie Twój cudowny wątek z portretami róż i obejrzałam kolejny raz po całości - jest wspaniały !!!!! i mam nadzieję, że coś jeszcze dodasz.
Moich zamówionych nie znalazłam /Open Arms, Cornelia, Kazanik-rugosa i Papa Meiland/ - to moje od dawna chciane róże i widziane w realu.

pozdrawiam

Miro, dzięki postaram się jakieś focie pododawać, jak już zrobię porządki w folderach różanych - która to która.
Z tych co piszesz, mam Kazanlik na zapłociu, oczywiście dla zapachu i płatków na konfitury. Na razie jest niewielka, ale kwitła już w tym sezonie i sąsiadka zbierała płatki (ja nie zdążyłam )

Open Arms - ciekawa rózyczka, nie znałam jej. Tak samo jak Cornelię. Ale parę piżmówek już mam i na razie mi wystarczy

O klasycznym czerwonym Papa Meilland nic nie napiszę, bo to róża nie w moim guście, ale jak się trzyma na rynku od lat 60., to na pewno jest warta posadzenia.
W samym słońcu 17:06, 04 paź 2018

Do góry
Oo i Toszka jest zaraz narysuję i powiedz czy o tym piszesz. A co by pasowało tam ? Co słabsi kierowcy to na trawnik wjeżdżają zawracając

Ewa, zdjęcie z góry zrobiłam. Tego fragmentu, działka kończy się na początku skrzynki przy podjeździe, ale rośliny mogą wchodzić na działkę obok gałęziami
W samym słońcu 16:42, 04 paź 2018

Do góry

Nie mamy jeszcze zejścia z tarasu, bo taras wysoki, z jednej strony ma około 80 cm ( od wschodu)a z drugiej gdzie jest niżej pewnie ze 40 ( od zachodu)
Tzn w ogóle nie jest jeszcze zrobiony.

Rabata nr 1: tuje, potem Limelight, trawy, Anabelle,trawy, Limelight. Te zielone przed trawami to Danica. A obwódką to żurawki. Taki wstępny plan, a póki co to rośnie tam wszystko co było do tej pory.

Rabata nr 3- może Ty Ewa poradzisz- robić ja czy nie? Na poprzedniej stronie jest zdjęcie jakby to wyglądało.bo albo byłaby rabata bliżej domu a od strony trawnika chodnik albo tylko chodnik zamiast rabaty

No i rabata 3, pełna gruzu, gliny. Plany większego nie ma, poza tym, że nie ma ogrodzenia z działką sąsiednią, więc chciałabym się roślinami osłonić, ale nie szmaragdami. Tam bym chciała rozchodniki, jeżówki, trawy ( Rozplenica) i Sundae fraise której mam sztuk 2. Ta rabata ma około 10 m długości.

I nie wiem gdzie drzewo dać i jakie

Tuj od wschodu jeszcze nie ma, narazie jest perzowisko
Małymi kroczkami do celu... 16:30, 04 paź 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

A wcześniej nie nosiłaś w ogóle? Ja sobie muszę w końcu zrobić, bo mi się wzrok pogorszył przez ostatnie lata.

Śliczny ogródek w szkle

Kasiu miałam okulary kilka lat temu no ale przez cały ten czas kurzyły się w pudełku teraz już muszę nosić strasznie wzrok mi się pogorszył, a przecież wiosną muszę podziwiać Twoje cudowne różyczki .

Ogród w szkle dziękuję dzisiaj znów skusiłam się na taką roślinę oczywiście w biegu nawet o nazwę nie zapytałam może ktoś ją rozpoznaje?

Ogród wśród pól i wiatrów 16:03, 04 paź 2018

Do góry
jolka napisał(a)

Na szczęście dziś był piękny słoneczny dzień
Wreszcie wsadziłam dwie piwonie, które przekładałam w donicach od lata i obcięłam jeżówki.
Mam nadzieję, na piękny październik

Pozdrowienia Domi

Hej.
Zaczęłam przeglądać Twój wątek co prawda od końca i te rozchdoniki- cudnie wyglądają! Zaczynam od pierwszej strony oglądać
...uDany ogród 15:42, 04 paź 2018

Do góry
Dawno nie było tak pięknej jesieni

...uDany ogród 15:37, 04 paź 2018

Do góry
Dzisiaj wreszcie zabraliśmy się za dalsze prace przy domku ogrodnika.
Jak nie będzie padać to do przyszłego tygodnia skończymy.

Może wreszcie posprzątamy wokół wierzby. Już nie mogę się doczekać

Droga do spełnienia 15:21, 04 paź 2018

Do góry
to już pewnie jedne z ostatnich zdjeć w tym roku
różyczki kwitną Olivia rose ma pączki ale nie wiem czy zdążą się rozwinąć
heptacodium czerwone owocniki a reszta jesienna
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:59, 04 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pierwszy nawóz zielony - gryka. Likwiduje perz.

Naprawdę?....muszę wypróbować u mnie...za domem nie mogliśmy zaorać za wąko na traktor...kamienie w ziemi...próbowałam sama dłubać, co roku przegrywam tę walkę, ale nie poddaję się

Super relacja Danusiu czytam z ogromnym zaciekawieniem
Kiedyś będzie tu ogród 14:32, 04 paź 2018

Do góry
mikina34 napisał(a)

Aniu, myślę, ze nie masz się co obawiać Jak po tej wizycie weszłam do lasu i świadomie przyglądałam się drzewom to muszę przyznać, że rzeczywiście dużo jest dębów czerwonych, zwłaszcza teraz są w pełnej krasie, ach te kolory...

O jeżuniu, jakie ujęcie , masz świetne oko

U nas Moniu dęby jakiekolwiek są rzadkością. Ale już kilkanaście kilometrów odemnie pojawiają się w lasach częściej. Na szczęście czerwonych nie widziałam. Ale wiem, że np w Kampinosie też mają z nimi problem. Będę grzecznie zbierać wszystkie żołędzie spod nich.
Ale kolorki mają suuuper.

Irga błyszcząca- też super kolorki. Bardzo ją lubię. Jedyna jej wada to taka , że w czasie kwitnienia równie mocno lubią ją szerszenie.

marba napisał(a)

Aniu, a co to za śliczne kurki? Kuropatwy? Nie rozpoznaję.

Gdyby nie wpis Kasi to bym bez przyglądania się napisała że przepiórki. Bo przez kilka wcześniejszych dni miałam ich zmasowany nalot. Darły się całe dnie w ogrodzie. Ale to rzeczywiście wygląda na młode bażancice.

Hameln zaczyna przybierać jesienne szaty...

Kasya napisał(a)

bażanty-kurki
A już chciałam napisać przepiórki, bo ich gościłam wcześniej kilka dni pod rząd. Ale masz rację Kasiu- to towarzystwo wygląda na młoda bażancice.

Lupo- kocham ją za wszystko...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies