Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:29, 02 paź 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
OOOOOOOO Matko to nie mój ogrd Aniu jesteś niesamowicie zdolna wiem ze robisz cudowne zdjęcia ale dopiero teraz widzę ---------jakim laikiem jestem i jak inaczej można pokazać ogród .Dziękuję że byliście ,miło choć chwilę spędziłam z Wami.po tych zdjęciach to wcale nie będę ha ha namawiać Joli żeby wiozła Wam trawy a Sławka żeby Po nie przyjechał .bo --------kto mi zrobi wiosenne tak piękne zdjęcia ha ha /

No i teraz idę oglądać swój ,,inny,,ogród zamiast ogrody koleżanek!!!!!!!

No i teraz po tak pięknych zdjęciach jak ja pokaże swoje zdjęcie prezentów ,ale trudno, nachyłek i sadziec nie mógł czekać w torbie.

Jednak sprawdza się przysłowie "Cudze chwalicie swego nie znacie sami nie wiecie co posiadacie"
Pięknie u Ciebie Halinko
Pozdrawiam
W samym słońcu 08:24, 02 paź 2018

Do góry
w trakcie przygotowań.
Nie wiem czy za szeroka nie jest i w ogóle mnie wątpliwości się pojawią czy w ogóle jest sens ja robić,może zamiast to chodnik byłby ok.
Lawenda - Lavandula 08:15, 02 paź 2018

Do góry
Moja też teraz kwitnie i też miałam taki dylemat...ale dzięki Danusi już nie mam
Tak mocno została na jesień zeszłego roku, chyba we wrześniu, lawenda w Botaniku w Poznaniu i tak wyglądała latem

A taka ładna była jeszcze rok wcześniej...

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:14, 02 paź 2018

Do góry
OOOOOOOO Matko to nie mój ogrd Aniu jesteś niesamowicie zdolna wiem ze robisz cudowne zdjęcia ale dopiero teraz widzę ---------jakim laikiem jestem i jak inaczej można pokazać ogród .Dziękuję że byliście ,miło choć chwilę spędziłam z Wami.po tych zdjęciach to wcale nie będę ha ha namawiać Joli żeby wiozła Wam trawy a Sławka żeby Po nie przyjechał .bo --------kto mi zrobi wiosenne tak piękne zdjęcia ha ha /

No i teraz idę oglądać swój ,,inny,,ogród zamiast ogrody koleżanek!!!!!!!

No i teraz po tak pięknych zdjęciach jak ja pokaże swoje zdjęcie prezentów ,ale trudno, nachyłek i sadziec nie mógł czekać w torbie.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 08:01, 02 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)
Wyprawa po spożywkę zakończyła się tak:

widzę ,że w tym tygodniu dieta ale za to jaki efekt na rabatch na wiosnę Poszalałaś kobieto!
Salvia - szałwia 07:25, 02 paź 2018

Do góry
sarenka napisał(a)
Potrzebuje porady co zrobić żeby szałwia się tak nie rozkładała. W tym roku była posadzona

Więcej słońca, mnie wody, cięcie do ziemi po przekwitnięciu.
Ukojenie 06:43, 02 paź 2018

Do góry
Front

Trawa nie wzeszla

Ukojenie 06:30, 02 paź 2018

Do góry
Jesiennie

Diamant rouge pierwsza stracila liscie

Kiedyś będzie tu ogród 00:39, 02 paź 2018

Do góry
Słoneczne dni wykorzystują ptaki...

Kiedyś będzie tu ogród 00:38, 02 paź 2018

Do góry
mikina34 napisał(a)
O matuchno, Aniu, u Ciebie jeszcze taka piękna hortka się uchowała? Moje całkiem suchelce , ale i przetacznik cały czas w sile Tak czy siak, fajna kompozycja

Odnośnie dębów, to będąc w Arboretum w Rogowie doczytałam, że te własnie dęby czerwone ze względu na swoją agresywność w rozsiewaniu są "najeźdźcami" i wypierają nasze rodzime dęby szypułkowe. Ale przebarwiają się pięknie trzeba im przyznać

Moniu niestety hortka po ostatnich kilkunocnych przymrozkach już tak pięknie nie wygląda- zbrązowiała. Ale przetacznik absolutnie nocnymi minusami się nie przejął.
Co do dębów- hm... muszę ze wstydem przyznać, że wiedziałam o tym zanim je posadziłam. Ale te barwy i brak mączniaka wziął górę nad rozsądkiem. Ale dookoła mnie same pola uprawne, więc mam nadzieję że nie wymsknie się on spod kontroli.

Jeden z helikopterków wpadł w paszczę zielonej...

anabuko1 napisał(a)

I przetacznik i hortka jeszcze jesieni nie czuje, pięknie wyglądają

Aniu hortka niestety po nocnych przymrozkach już brązowa, ale przetacznik dalej tłoczy nic sobie nie robiąc z pogody.
Wycieczki do Hani zazdroszczę ...

A mnie codziennie tacy goście hurtowo odwiedzają...(sorki za jakość, ale fotka przez okno)

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 00:36, 02 paź 2018

Do góry
A na dobranoc takie pstryki

Voyage
Bylinowa łąka 00:13, 02 paź 2018

Do góry
Moja pryzma kompostowa zmniejszyła się o połowę. Samoczynnie. Przełożyłam 5 worków końskiego obornika i czekam aż się wszystko przerobi. Na wiosnę będzie jak znalazł.

Kilka widoków ogólnych. Pogoda była słoneczna, choć momentami powiewało chłodem. Do pracy w sam raz.

Koniec.
Bylinowa łąka 00:02, 02 paź 2018

Do góry
Kalina Kilimandżaro łapie kolorek.
Miskant Memory też.

Hortensje i rozchodniki. Brakuje tam teraz traw.

I Klon ginnala. Reszta jeszcze zielona. Ach zapomniałam jeszcze o krzewuszce Wings of fire.

Rozpoznawanie traw 23:59, 01 paź 2018

Do góry
Czy z takiej dość kiepskiej fotki można rozpoznać jaka to odmiana Hakonechloa. Niestety w centrum ogrodniczym każda ma etykietę Green Hills. A pani obsługująca nawet nie bardzo miała pojęcie, że są odmiany Hakonek
Moja codzienność - ogród Oli 23:59, 01 paź 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

Witam ja tutaj nowa, dopiero zaczynam przygodę z moim ogrodem mam pytanko: co to za miskanty z białymi piuropuszami za hortensjami a drugie te z czerwonymi co jest ich taki piękny szereg
Mój 4 arowy azyl... 23:59, 01 paź 2018

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Na działce jest tak sucho, że godzinami trzeba by lać wodę a i tak niewiele to da.
Ale kolory jeszcze tu i ówdzie widać.

Basiu, jak się nazywa ta hortensja prezentowana na pierwszym zdjęciu?
Bylinowa łąka 23:49, 01 paź 2018

Do góry
Widoczki z tarasu. Miskant Droning Ingrid jesiennie się przebarwił. Astry kwitną.

Chryzantema cała już w pąkach. A jak kupowałam, to nie wiadomo było czy przeżyje zimę.

Te miskanty wiosną planuje rozsadzać. To będzie mój pierwszy raz.
Bylinowa łąka 23:39, 01 paź 2018

Do góry
Dawno już nie pokazywałam co się u mnie dzieje. Padało przez dwa kolejne weekendy. Zakupy posadzone, a dodatkowo przesadziłam jeszcze astry alpejskie, krwawnika wiązówkowatego i jedną rudbekię.

Róże jeszcze kwitną w najlepsze, a pod nimi łan bodziszków się rozrasta.

Rosplenica od Gosi pięknie kwitnie, a towarzyszy jej tytoń. Tytoniowi tydzień temu pościnałam przekwitnięte kwiatostany i zebrałam nasiona.

Ostrogowiec kwitnie.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:38, 01 paź 2018

Do góry
an_tre napisał(a)
Z ogrodu pozdrawiam w kolejną upalną niedzielę
Miłego wypoczynku

Witam!Chciałam zapytać o tą różową roślinkę,chodzi mi o nazwę.Ona zimuje w gruncie ,czy to jednoroczna?Ślicznie wygląda
Muszę dokładniej pozwiedzać Twój ogród,chyba tu jeszcze nie byłam?Ciekawe kompozycje...idę ogladać
Mój 4 arowy azyl... 23:34, 01 paź 2018

Do góry
Na działce jest tak sucho, że godzinami trzeba by lać wodę a i tak niewiele to da.
Ale kolory jeszcze tu i ówdzie widać.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies