Jestem przed wyborem kostki na okrągły placyk pod wiśnią.
Podoba mi się granitowa jak Twoja ale znajomy mnie postraszył, że po latach kostka nie jest już taka ładna, łatwo się brudzi, ciężko ją wyczyścić, że lepsza jest kostka brukowa.
U Ciebie wygląda bardzo ładnie, jak ją użytkujesz?
Czy takie leżaki, stolik lub krzesełka nie będą się chybotać?
Gdyby wiśnie spadły na nią to się poplami-zabarwi, jak to wyczyścić?
Pozdrawiam u Ciebie w ogrodzie to jesieni jeszcze wcale nie widać Ślicznie masz
Jeśli chodzi o persikarię - to nie ma problemów z zimowaniem - jak są młode sadzonki to zwykle warto je przysypać liśćmi.
No do różowych to rzeczywiście trudno zwłaszcza że kwiatek ma zółty, a noga to taki brudny róż.
Tak na taki stolik to jedna doniczka najwyżej - może mi się uda fajny blat - cała zima na to - będę wdzięczna za namiar.
Mam kilka zdjęć ze szkółki gdzie kupiłam tego dzielżana - oprócz szkółki był ogród taki trochę pokazowy w sensie takim że te rośliny mieli w sprzedaży - ja tam czułam się doskonale a Ewa Pszczelarnia nie ścieżki były waskie i nie widać było co za zakrętem i w każdej chwili mógł ktoś wyskoczyć i cap za rękaw
Mój biedny sango kaku choroba go pożera. Muszę wyciąć jedna duża odnogę już na korze widać czarne duże smugi w dodatku liście uschnięte chorobowo zostają na gałązkach podkreślają ile chorych ich jest. A jeśli jest pieknzakazony to pewnie całe drzewo padnie. Oby to badziewo się nie rozlazło po ogródku.
Jakoś ciezko mi sobie wyobrazić tam coś innego. A tak pięknie rósł przez te 4 lata.
Generalnie i kolory i widoki i miejsca warte obejrzenia.
Krysiu, Bożenki, Madziu, Reniu, Elu, Agnieszko dziękuję za towarzystwo i fajnie spędzony wspólnie czas. Magda podziękowania dla naszego kierowcy
Po wizycie w arboretum wszyscy wylądowaliśmy jeszcze w kolejnym cudnym miejscu. Kto poznaje gdzie to ?
Bożenko - wielkie dzięki dla ciebie i męża za zaproszenie takiej dużej ekipy do siebie i poczęstunek