Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:36, 10 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Doczytałam o platanach, uwielbiam je,(nasz rynek jest nimi obsadzony-są corocznie mocno ogławiane) będziesz miałą cudnych strażników
Montana tez cudna.
Papryke masz sporą, w tym roku i moja jest ogromna i wszystkie wzeszły.
Mam prośbę - jak bedziesz cosik już wynosic do szklarni to trąb.
bo to mój pierwszy rok ze szklarnią i nie wiem nic i stracha mam.

Całuski dla ciebie Loczku i miłego dzionka

Cmok, cmok doleciało. A uszminkowana byłaś? Zostanie ślad?

Platan marzył mi się od zawsze aż trafili zamówieniem w brico i od razu im dwa skubnęłam. Próbuję znaleźć klony Red Sunset, bez skutku. Nikt nie chce zamówić, nawet szkółki w promieniu 100km obdzwoniłam i nic. Wczoraj gadałam z panią w brico. Ma się dowiedzieć czy u ich dostawców coś takiego będzie. Następna dostawa na początek maja, może akurat...

O szklarnię się nie strachaj. Dadzą sobie roślinki radę. Wyniosłam pomidory, ale widzę dwa dni koło -1/0 więc zabiorę do dom (ale mi się nie chce z tym latać). Będę meldować. Postaram się u Ciebie, żebyś szukać nie musiała.

Buźka
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:34, 10 kwi 2014

Do góry
Agniecha, bardzo to nieładnie z mojej strony, że decyduję się na wpis u Ciebie - Długoletniej Ogrodowiczanki - dopiero będąc w potrzebie, ale mam nadzieję, że mi wybaczysz... i poratujesz informacją , a ja nie będę już tylko anonimowym podglądaczem w przyszłości .

Gosia-malkul skierowała mnie do Ciebie w sprawie sasanek. Czy Twoja fioletowa to jakaś odmiana inna niż ta najpopularniejsza, podstawowa? Chciałabym kupić do siebie trochę kępek i znalazłam w pasującym mi miejscu-sklepie tę zwykłą i "Pinwheel Violet Blue" , różnica w cenie jest ponad dwukrotna, więc chciałabym się zorientować, czy w urodzie sasanki też . Szukam więc informacji u doświadczonych ogrodników.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:33, 10 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
alex, wyglądaja fajnie dzis będę w brico to sobie oblukac muszę, jedenie co to kolor mi nie pasi

przemalujesz nie wiem czy już będą bo u nas niby od poniedziałku chyba czy jakoś tak, materiał mnie zastanawia co to, z czego to i jak się na tym leżeć będzie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:29, 10 kwi 2014

Do góry
Juzia tak zrobię ale czekam aż się przyjmie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:28, 10 kwi 2014

Do góry
Rzut z okna na rabatkę klonowo czosnkowo jeżówkowo obiedkowo kłosownicową
dzis rano:

Z tyłu , tam gdzie widac duże trawsko powstanie altana i mijesce na ognisko i wędzarnia z grilem i piecem chelbowym.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:26, 10 kwi 2014

Do góry
Aguś to widom z kuchni okno przy stole jadalnym okno tarasowe jest dalej na prawo.

A ta rabata zostaje taka sama jak w projekcie magnolii tyle że dostała dodatkowe nieplanowane plecy więc musiałam poprzesadzać bliżej trawnika te wszystkie rośliny.
wczoraj przesadzałam cisy ale poległam, a dziś leje
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:20, 10 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Zapomniałabym sie pochwalić:
dosatałam wczoraj dwa bukiety runanki japońskiej do Madzi70
Madziu niech Ci bóg w maluszku wynagrodzi

Juz posadziłam na rabatę, wyszło ok 30 sadzonek YUPII

Runianka runianką, ale ja pierwszy raz widzę jaki Ty masz piękny widok przez to okno tarasowe! Łał! Pięknie się to komponuje.
Kokoszko, ale ja jeszcze zapytam: przed tujami będzie to co miałaś zaplanowane na tej rabacie, tak? Czy już w ogóle tych roślin tam nie będzie?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:20, 10 kwi 2014

Do góry
Rench - merci dla mąża za żurawia
posadzę bylinę o spiralnych, mięsistych liściach, jedna sztuka na doniczkę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:17, 10 kwi 2014

Do góry
alex, wyglądaja fajnie dzis będę w brico to sobie oblukac muszę, jedenie co to kolor mi nie pasi
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:16, 10 kwi 2014

Do góry
Zapomniałabym sie pochwalić:
dosatałam wczoraj dwa bukiety runanki japońskiej do Madzi70
Madziu niech Ci bóg w maluszku wynagrodzi

Juz posadziłam na rabatę, wyszło ok 30 sadzonek YUPII
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 10:14, 10 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Iza ten żagiel to u Was będzie pasowała jak ulał.

Taaa w końcu będę mogła odpłynąć z dobrą książką na naszych kanapach.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:12, 10 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Rere79-zakładaj wątek i się nie ociągaj. Dobrze prawie kobitki?

]

[b]Dziewczyny-
już kończąc temat u tujach, to ja uważam że ogród tworzymy dla siebie, to jest nasze miejsce odosobnienia w którym odpoczywamy, możemy biegać na golasa jak mamy ochotę , miejsce które da nam chwile wytchnienia, nakarmi dobrym owocem warzywem bez chemi mimo iż może nie tak pięknym jak ze sklepu, miejsce gdzie nasz umysł odpocznie , nabierze sił, gdzie oko ogląda o co lubi , feria zapachów i kolorów i każdy szyje go na swoja miare wg własnych upodobań.

Amen
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:02, 10 kwi 2014

Do góry
Rere79-zakładaj wątek i się nie ociągaj. Dobrze prawie kobitki?

]
Mirelko
- ty mi tu nie hahaj bo moi sąsiedzi mieli oko i na ciebie hahahahaha.
I wołaj ludziska do swego wątku coby uradzili co na dzikie rabaty sadzić dla Dzikiej Mirelii.

Dziewczyny-już kończąc temat u tujach, to ja uważam że ogród tworzymy dla siebie, to jest nasze miejsce odosobnienia w którym odpoczywamy, możemy biegać na golasa jak mamy ochotę , miejsce które da nam chwile wytchnienia, nakarmi dobrym owocem warzywem bez chemi mimo iż może nie tak pięknym jak ze sklepu, miejsce gdzie nasz umysł odpocznie , nabierze sił, gdzie oko ogląda o co lubi , feria zapachów i kolorów i każdy szyje go na swoja miare wg własnych upodobań.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:53, 10 kwi 2014

Do góry
Aga_szsz – bonsai z graba prosty nie będzie ale ja się nie boję trudności, harda baba jestem, jak się zaprę to na amen

Joasiau- te doniczki mąż zrobił z aluminium i są proszkowe w malarni pomalowane w kolorze lamp zewnętrznych np. tarasowych
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:51, 10 kwi 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Gosia... ty mi powiedz koniecznie jakiego masz trzcinnika przy jeżówkach - Karla?... marzę o tym połączeniu, ale siem bojałam czy wypali. A tu są już tacy co sprawdzili... plisss napisz koniecznie

Agus - tam mam tam Karl+ gladiatory i jezówkli różowe.Powiem nieskromnie: bydzie pinkie
Moja "przyziemna" :) pasja 09:50, 10 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
O ile dobrze pamiętam Agniecha ma sasanki, może tam podpytaj

Dzięki za podpowiedź Gosia, podpytam.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:49, 10 kwi 2014

Do góry
Tusiala – nadrabiam zaległości ogrodowiskowe, zawodowe, dzieciowe, porządkowe, swiętowe, praniowe, pasowalniowe, projektowe, firmowe, zakupowe, towarzyskie, dokształcające i multum innych
Minimalizm z odrobiną romantyczności 09:44, 10 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
O Matko ! toż to prawdziwa demolka.
Trza podglądać co tu będzie sie działo

Podglądać jak podglądać...
ale doradzać na pewno!
Moja "przyziemna" :) pasja 09:43, 10 kwi 2014

Do góry
O ile dobrze pamiętam Agniecha ma sasanki, może tam podpytaj
Dla odmiany czas na zmiany... 09:43, 10 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Co będzie rosło na nowej rabacie?

oj, jaka ciekawska

już mówię...berberysy. perowskia, czosnki, rozchodniki, trawka, bergenia i żurawki (jak się poprawią)...i to chyba wszystko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies