Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródkowe perypetie:) 11:38, 19 paź 2018

Do góry
Doszły dziś 3 z zamówionych róż. Po ubiegłorocznych zakupach, choć zwrócili mi pieniądze, róże nie przeżyły. Dlatego zamówiłam w innym miejscu i jestem zadowolona. Takie ładne sadzonki
Osiedlowy ogródek 11:35, 19 paź 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Może po łuku ścieżkę tylko do placyku ( żółty kolor). Placyk dosunąć do drzewa, ale ja bym go ze względów układania płyt nie wtapiała w placyk. Beżowe plamy to rabaty, zielone trawnik. Można też te linie rabat łączące placyk z trawnikiem w kształcie kola poprowadzić linami falistymi.

Anitko dziękuję
zobaczymy co eM powie na takie zjedzenie trawnika, rabaty przy wejściu i za drzewem mocno się powiększą.

Toszka,a z czego byś ten placyk zrobiła?
Te koła dziewczyny mi kiedyś podsunęły,mi się spodobały tylko jakoś ciężko je tu ładnie umieścić.
Widzisz tu coś innego?
Ogród zapracowanej mamuśki 11:18, 19 paź 2018

Do góry
W takim razie idę dosadzić cisy
A tawułkę/tawułę mam taką (kwitnie na różowo, listki ma limonkowe)

Osiedlowy ogródek 10:48, 19 paź 2018

Do góry
Może po łuku ścieżkę tylko do placyku ( żółty kolor). Placyk dosunąć do drzewa, ale ja bym go ze względów układania płyt nie wtapiała w placyk. Beżowe plamy to rabaty, zielone trawnik. Można też te linie rabat łączące placyk z trawnikiem w kształcie kola poprowadzić linami falistymi.
Moje miejsce na ziemi -początek 10:38, 19 paź 2018

Do góry
Powoli dojrzewam czego tak naprawdę chce...bo do tej pory to chciałam wszystko...ale wychodzi nieład.Teraz widzię kiedy stoi dom sąsiada i są nasze piwnice że jest potrzeba osłonięcia sięTak mi się podoba plus to co pisałaś
Ogród zapracowanej mamuśki 10:36, 19 paź 2018

Do góry
Dzięki Toszko. W takim razie zamówię drzewka i zasadzę jesienią

Wzięłam się za sadzenie cisa (co 120 cm), trochę czasu minie zanim zrobi się z niego niski żywopłot.
Teraz mam dylemat czy powsadzać jakieś wypełniacze zanim będzie żywopłotem???
Czy może co 80 cm go posadzić ???
Ogród Muszelki 10:31, 19 paź 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)

Co ty robisz że masz takie piękne żurawki ????
Moje miejsce na ziemi -początek 10:22, 19 paź 2018

Do góry
pozwolę sobie wkleić fotki z ogrodu

ML

i na zmianę od lewej Ml - zebrinus - ML - adagio
Ogród Małej Mi 2017 10:20, 19 paź 2018

Do góry

Co usłyszałam od moich panów jak próbowali to wyjać z osobówki nie zacytuję... stwierdzili kto to wcisnął to niech wydrze... a miało być tak pięknie...
Pierwszy wyższy ode mnie plus bryła korzeniowa.

Aż boje sie prosic o pomoc w posadzeniu... a taczki mi zarąbali do roboty...
Typografia ogrodu 10:17, 19 paź 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Uwielbiam te łany trzcinnikowe! Pięknie jest

Jak dla mnie to kwiatostan tego niby Gracka nie jest podobny do prawdziwego Gracilimusa...
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:17, 19 paź 2018

Do góry

Piękna jesień.
Ogród do odnowy 09:59, 19 paź 2018

Do góry
strzępiastokory

anafalis

augusta luise

śliwa wiśniowa 'Hessei'

Ogród do odnowy 09:55, 19 paź 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Sliczne te różności .Kuruj się musisz mieć ciepło

Staram się
dla Ciebie

Tajemniczy Ogród 09:52, 19 paź 2018

Do góry

Słuchajcie, wpadłam na taki dziki pomysł, patrząc od końca fotki (musicie wysilić wyobraźnię). A gdyby tak zostawić te dwie na końcu wiśnie, potem uzupełnić szpaler choin na przeciw okna (mogłabym je poprowadzić na taką wysokość, żeby nie zasłaniały słońca, a zasłaniały dom i ciąć wąsko - oglądałam gdzieś, że można), potem znowu byłyby dwie śliwy, potem krótszy szpalerek choin do klona. Może wyżebrałabym kawałek trawy od M. i coś by się dało pod nimi posadzić... Jakieś trawki... Ja k myślicie?
Zostawiłabym tu tylko jeszcze te hortki bo mi pasują do drzewek.
Osiedlowy ogródek 09:39, 19 paź 2018

Do góry
Myślę, że nie ma co tak bardzo na siłę robić ostrej granicy koła. Można to koło wsunąć w rabatę i jesli już bardzo chcesz zachować jego kształt to linię łuku w rabacie mogą podkreślić jednorodne rośliny posadzone niby kreską namalowane.
Okrągły placyk umiejscowiony centralnie wygląda nienaturalnie, wymuszenie
Kokesz napisał(a)

Myślę, że powyższe koło może zawrzeć drzewo, albo pień drzewa może być umiejscowiony na linii okręgu.
Wsunięcie placyku w rabaty nie zaburzy jego kształtu nawet jeśli tylko fragment łuku będzie podkreślony. Wyjdzie naturalny efekt.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:34, 19 paź 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

No właśnie, gdybym miała Twój dar, to bym sadziła właśnie tak jak Ty - plamami. A że tego daru Pan Bóg poskąpił, to muszę iść w rządki... Czego przykładem jest moja nieszczęsna południowa rabata... Cześć Haniu, przyszłam na kawkę
Podmiejski ogródek 09:21, 19 paź 2018

Do góry
Żeby choć pozory zgodności z tematyką forum zachować, przedstawiam nowego mieszkańca domu:

Mój pierwszy kwiatek doniczkowy w życiu
Ktoś wie c oto jest i jak należy o niego dbać?

(doniczka idzie do wymiany rzecz jasna)
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 09:20, 19 paź 2018

Do góry
Karolina,

nie ma obawy bo palenisko posiada specjalną przykrywę z siatki -przyjrzyj się tym fotkom

a na tej jest bez gdy kiełbaski się piecze;

kolejne fotki wrzucę niebawem a dziś już uciekam....

pozdrawiam
Jan
Podmiejski ogródek 09:18, 19 paź 2018

Do góry
Schody niedokładnie takie, jak sobie wymyśliłam ale i tak fajnie wyszły

A tu główny punkt zbiorczy całej rodziny. Pieca jeszcze nie odpalaliśmy za to cała góra drewna już poszła
Podmiejski ogródek 09:14, 19 paź 2018

Do góry
Chyba powoli zapadam w sen zimowy
Wczoraj ostatnim rzutem na taśmę wsadziłam jeszcze (prawie) wszystkie zakupione cebule ale porządków już nie zdążyłam zrobić, w związku z czym zdjęć nie będzie - widać na nich było tylko i wyłącznie opadłe liście

Poza tym, nie oszukujmy się, w tej chwili i jeszcze jakiś czas żyję domem i cieszę się gładkimi podłogami (zamiast paskudnej terakoty), czystymi ścianami i balustradą, która nie grozi wypadnięciem przy najlżejszym dotyku

Rzecz jasna, moje dzieci są niezawodne. Jaką zabawę sobie wymyśliły natychmiast po wprowadzeniu się do świeżo wyremontowanego domu? Gra w hokeja piłeczką do mini-golfa

Wrzucę kilka zdjęć domu, zanim nie zostanie znowu kompletnie zrujnowany

Jak widać - nieustająco work in progress niedoróbki, większości rzeczy jeszcze brakuje ale trudno się mówi i zbiera kasę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies