Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

abiko 09:12, 17 paź 2018

Zuzka25 napisał(a)
Widziałam Twoje letnie zdjęcia z Wojsławic. We wrześniu byliśmy na Festiwalu Traw. A wczoraj u rodziców przeglądałam stare zdjęcia i już zapomniałam, że jak byłam mała, to jeździliśmy do Arboretum. A do rodziców pojechałam po katalog bylin, bo przeglądam Twoje zdjęcia i wielu roślin nie kojarzę np. ruwetki .

Zuzka, rutewka jest bardzo fajną ażurową roślinką, zastanów się nad nią, jeśli ci pasuje do planu oczywiście Chociaż.. z tego co widzę, to ogródek będzie miał kiedyś trochę zmian Masz romantyczny charakter
Zuzka25 09:17, 17 paź 2018

Najgorsze to, że sama nie mogę się zdecydować. Wiele rzeczy mi się podoba, taką mam naturę i dotyczy to nie tylko ogródka
abiko 09:31, 17 paź 2018

Zuzka25 napisał(a)
Najgorsze to, że sama nie mogę się zdecydować. Wiele rzeczy mi się podoba, taką mam naturę i dotyczy to nie tylko ogródka

Nie ma się co martwić wiele osób tak ma
Konsekwencja jest mi obca również
Pszczelarnia 09:39, 17 paź 2018

Oj, to chyba nie Rozanne.... . Jest za rozlazły i za niski, i kwiatki są z oczkiem w środku. Rozanne ma nutę fioletowego błękitu i jest wyższy.
Anitka 19:31, 18 paź 2018

abiko napisał(a)
Dziewczyny, ale poważnie mówię. Biała rabata jest zupełnie nie przemyślana.. była pierwsza i tam teraz ciężko coś zmieniać. Dlatego chyba tylko drastyczna zmiana.. wykopać i posadzić od nowa. Zresztą ta z hortensjami również.
Anitka, Artemis jak będzie stała to super. Pilgrimy mi się kładą, chociaż mają podpory. I muszę mieć różę do wąchania blisko.. to Artemis jak znalazł.

Nie bredzę.. tylko czasu brakuje żeby to zmienić.

Posadziłam zawilce. Różowy na różowej a biały na białej, gdzie wysadziłam kosadźce. Żółte.. nie chce któraś?

Chyba S. muszę poprosić o wyobrażenie sobie tej białej

Ja u mnie bardzo z tych zawilców jestem zadowolona. Mam nadzieje, że fajnie im będzie u ciebie.
Ten bodziszek NN to na 100 % nie Rozanne. A tego bodziszka Rozanne o de mnie możesz posadzić w gabionie lub nad murkiem, ładnie będzie się przewieszał.

Jak tam skrzynie?
abiko 11:35, 19 paź 2018

Anitka napisał(a)

Ja u mnie bardzo z tych zawilców jestem zadowolona. Mam nadzieje, że fajnie im będzie u ciebie.
Ten bodziszek NN to na 100 % nie Rozanne. A tego bodziszka Rozanne o de mnie możesz posadzić w gabionie lub nad murkiem, ładnie będzie się przewieszał.

Jak tam skrzynie?

Będę na bank.
Bodziszek nad murkiem.. a posadziłam normalnie koło róży

Skrzynie wg Twojego pomysłu.. jak dobrze, że tamtędy szłam nie drogą
się robią. Powstała jedna dłuższa już, ale w C. zbrakło desek a mój m. to perfekcjonista - niestety. Jeszcze dwie są potrzebne w tym ta jedna duża na środku. Może w sobotę jak nie będzie lało, to wykopię resztę pietruszki i obniżę trochę ziemię, bo mam mega nierówno. Pod warunkiem, że nie będzie padało.
abiko 11:36, 19 paź 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Oj, to chyba nie Rozanne.... . Jest za rozlazły i za niski, i kwiatki są z oczkiem w środku. Rozanne ma nutę fioletowego błękitu i jest wyższy.

Tak Ewa ten jest niski, rozległy, ma jasne oczko, śliczne tak na marginesie
abiko 11:38, 19 paź 2018

Doszły dziś 3 z zamówionych róż. Po ubiegłorocznych zakupach, choć zwrócili mi pieniądze, róże nie przeżyły. Dlatego zamówiłam w innym miejscu i jestem zadowolona. Takie ładne sadzonki
Agania 21:52, 19 paź 2018

W końu masz nowe róże
mira 21:58, 19 paź 2018

abiko napisał(a)
Doszły dziś 3 z zamówionych róż. Po ubiegłorocznych zakupach, choć zwrócili mi pieniądze, róże nie przeżyły. Dlatego zamówiłam w innym miejscu i jestem zadowolona. Takie ładne sadzonki

Też mam róże do posadzenia. O co chodzi że był zwrot pieniędzy.