Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 20:02, 24 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Cebule są w dobrej ziemi. Całe donice wsadzam w docelowe miejsce w ogrodzie. Gdy się ochlodzi przysypuję liśćmi lub okladam świerczyną
Czy to dobrze robię?

Ja cebule tulipanów sadzę bezpośrednio do ziemi.
I przyznam,ze niczym nie przysypuję.I dają sobie radę.Ale każdy jak uważa tak robi
Dalie- jeszcze cieszą, dopóty nie ma przymrozków.

Ogród Małej Mi 2017 20:01, 24 wrz 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Jesień idzie.. nie ma na to rady...
Klony w większości pogubiły liście (susza i mączniak), reszta się przebarwia..

Aniu czy to klon "red sansed", ew jak sie nazywa. Pieknie sie przebarwia, kupilam 3szt w tym roku.
Ogród z rzeźbą 20:01, 24 wrz 2018

Do góry
Dyskusję o żołędziach dla Zoo zostawiam już na boku jako sprawę nieaktualną.

Ubiegły tydzień miałam bardzo mocno zajęty. W poniedziałek i wtorek dużo pracy w pracy, środa i czwartek służbowo w Amsterdamie, a piątek i sobotę spędziłam w ogrodzie. Mieliśmy plany zrobić sobie rodzinny weekend w Amsterdamie, ale niestety młody się rozchorował i trzeba było plany anulować.
Piątek był pogodowo cudowny, taki ostatni dzień lata. Wykorzystałam oczywiście na maksa pracując w ogrodzie. W sumie przez te dwa dni znowu "wbudowałam" xx worków z ziemią, obornikiem, korą itp. itd. Przygotowałam miejsce na samiusieńkim końcu działki dla cyprysika nutkajskiego, którego tam przesadzę. Obrobiłam kolejny kawałeczek ruderowej, znowu kilka roślin wykopanych. Jak pomyślę jaki mnie tam czeka tetris na wiosnę..... Pościnałam trochę tego i owego co już przekwitło i tak dwa dni zleciały. Efektów na razie nie widać, jak to zwykle przy robotach ziemnych.

Najgorsze, że ciągle coś przychodzi zza płotu ruderowej i ryje niemiłosiernie, ostrokrzewy przy siatce znowu wisiały w powietrzu. Przy rododendronach po prostu masakra, chyba się właśnie pożegnałam z cebulkami cebulicy, które tam tydzień temu wsadziłam (nota bene nie sprawdziłam czy one mogą być w kwaśnej rodkowej ziemi). W każdym razie raczej już ich tam nie ma.

A takie dziury w ziemi to coś mi porobiło, normalnie wielkości pięści człowieka. Czy to nornice? Nigdy u mnie czegoś takiego nie było.

Ogrodowy song 20:01, 24 wrz 2018

Do góry
Ogród który stał się moją pasją 19:57, 24 wrz 2018

Do góry
Mielismy duzo pracy ostatnio
Pomalowany plac zabaw, dokonczone ogrodzenie

Moja działka na Dębowym Lesie 19:53, 24 wrz 2018

Do góry
sarenka napisał(a)
Jak tu ładnie u Ciebie super fotki

Bardzo ci dziękuję.
Póki nie ma niskich temperatur to ogród jeszcze ładny.Jeszcze ma kolory.
Także trzba się cieszyć, póki jeszcze je widzimy.

Skąpana w słońcu 19:51, 24 wrz 2018

Do góry

Ogród Małej Mi 2017 19:50, 24 wrz 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Muminki rewelacja Podglądam wyczyny rodziny cały czas Ja jeszcze zimy nie kcem bo podjazdu nie mam. Niech zrobią jeszcze co?
Buziole wielkie

Ja w robocie też muszę mieć trochę lata.. bo będzie nieciekawie Teraz niech podleje i zrobi się ciepło, tak na 2 tygodnie minimum ... razem pozaklinamy pogodę Ale trawnik i rabatki wołają pić, pić , pić...

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:49, 24 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję, ciągle się uczę.

Dorotko czy to jest Falstaf ?
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 19:49, 24 wrz 2018

Do góry
A skoro o hortkach mowa to jeszcze kilka fotek Anabelek. Biała Strong Anabell obecnie w wersji zielono-limonkowej. Zauważyłam jeszcze co najmniej kilka pąków ale chyba nie zdążą już zakwitnąć

Pink Anabell w wersji jesiennej

Pink Anabell też jeszcze wypuszcza nowe kwiaty ale już nie takie duże kule jak latem

Co ciekawe - na pędach, które w czerwcu były ułamane pojawiły się po 2-3 nowe pędy zakończone oczywiście kwiatem. zakwitły około 3-4 tygodnie po głównym czerwcowym "wysypie" kwiatów. Może to byłby zatem dobry sposób na nieco opóźnione kwitnienie Pink Anabell a tym samym wydłużenie jej różowych kwiatów
Wiem, że nie wszystkim podoba się ten kolor przekwitłych kwiatów Anabelek. Ja je bardzo lubię
Ogród Małej Mi 2017 19:47, 24 wrz 2018

Do góry
MartaKozak napisał(a)

Ooo, prosze jaka niespodzianka

Zaskoczyłam znajomością geografii Strasznie do Ciebie dalekoooooooo.... ponad 450 km. W dodatku bez autostrady, ostatni kawałek.. za Łodzią.

Ogród Małej Mi 2017 19:45, 24 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
U mnie też wreszcie deszcz po takim długiem czasie suszy. Ten wiatr dużo szkody narobi bo niepotrzebnie wsztstko sfrunie z drzew. Klony jak w zeszłym roku tak i w tym jakiś dziwdny grzyb łapią a liście wyglądają jak wysuszone.

Wnuczek bezkonkurencyjny !!! Miło sie patrzy serce rośnie .

Aniu Ty masz zawsze takie wielkie kępy czy zawilcowa czy jezowki ....ile sztuk zawsze zawsze sadzisz na plamę?

Kiedyś starałam się minimum 3-5.. teraz się zrobił burdel.. pora zmienić to... czym bardziej się odwleka tym większy nerw mam..
Posprzątałam, przed deszczem, razem z liliowcami..
Pamiętajcie o ogrodach 19:45, 24 wrz 2018

Do góry
Dzisiaj wiatr dał się bardzo we znaki a i temperatura spadła do 12st.
To trochę dla lepszego humoru.

Skąpana w słońcu 19:44, 24 wrz 2018

Do góry

Ogród Małej Mi 2017 19:42, 24 wrz 2018

Do góry
abiko napisał(a)

Znasz

No to znam I nigdy w Wieliczce nie byłam, zawsze tylko przejeżdżam obok.. w kopalni też nie byłam, aż wstyd

Różaneczniki - choroby i szkodniki 19:41, 24 wrz 2018

Do góry
Mam problem z jednym rh, starsze liście tak wyglądają

Młode liście są zdrowe bez zmian.Ma też bardzo ładnie zawiązane pąki kwiatowe.
Ogród Małej Mi 2017 19:40, 24 wrz 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Ania, u ciebie wszystko w takiej masie pieknie wyglada
Ja ciagle czekam na rozrost
Z sezonu nie jestem zadowolona i czekam juz na kolejny
A jak jeżówka double scoop cranberry ? U mnie ma pąk i ciekawa jestem czy zdąży się pokazać

Moja tkwi jeszcze w doniczce 2 miesiące to mało by znaleźć czas na posadzenie jednej doniczki

Sezon dobrze się zaczął... było super.. bez przymrozków bez wichur i bez anomalii... nie to co w zeszłym.. a potem total brak czasu.. i upały..bez pomocy ogród padł..

I bajzel w drugą stronę.. sytuację ratują astry... jakieś samosiewki.. ja ich tu nie sadziłam, kiedyś były w miejsce traw, ale zarosły wszytko, łapały mączniaka, przelazły do sąsiadów i musiałam wyciepać z rabaty.. a rosły ograniczone ekobordem wkopanym głęboko i wypuszczonym wysoko.

Ogrodowy song 19:37, 24 wrz 2018

Do góry
Wspaniały weekend miałam. Wyjazd do Szwajcarii na piękny wodospad Rheinfall oraz w drodze powrotnej Ogrody kwiatowe na wyspie Mainau w Niemczech. Wstawiam kilka fotek. Mam nadzieję, że się spodobają

u
Ogród Małej Mi 2017 19:33, 24 wrz 2018

Do góry
popcorn napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam! U nas podlało. Jakie zawilce! U mnie te białe wszystkie padły, hmmm

Te powoli się rozkręcają. idzie im to wolno ale idzie 6 lat się rozkręcają.. ale żyją.. wciśnięte bez sensu.. ale nie ruszam.. bo żyją i przyrastają, a to znak ze im tu dobrze..
Skąpana w słońcu 19:32, 24 wrz 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies