Danusiu, już pisałem u Kasi, ale powtórzę, że lubię zaskakiwać Nie lubię nudy Główny wianek będzie inny niż zwykle, ale reszta juz będzie typowa Także wątpię czy zdołam siebie zaskoczyć, a przy okazji Was
Właśnie obejrzałam i już wiem jak robi się taki żywy podkład: ... a to był dla mnie najtrudniejszy etap Wianek na drzwi już mam ... ale mogłabym spróbować sama takiego minimalistycznego do salonu
Jeśli niezbyt duże to Magnolia stellata, (magnolia gwiaździsta) ale ona rośnie właśnie jako "wielopniowy" krzaczor, a to co ma wg ciebie rosnąć w "górę" - to zanosi się na większe drzewo.
Magnolie wolno rosną, nie zagają ogrodu jak dąb czy platan, a więc nie obawiaj się o "wielke drzewko" bo w razie czego możesz podkrzesać boczne gałęzie i drzewko pójdzie w górę.
Ren...spróbuj, nie takie "nietalencia" się nauczyły Po prostu musisz zrobić warsztaty wiankowania Przywieźć słomiane podkłady, albo z gałęzi zrobić. Obejrzałaś warsztaty u mnie? Ile ludzi bywało?
Jabłuszka są na nim, więc kolorystycznie tylko zalatuje ale róże są oszronione, hortensje jesienne, mrozy (liście) też jesienne typowo. Owocki. Wianek w moich sztandarowych kolorach, jak cały ogród.
Słusznie Gosia zauważyła kolorystykę, ale tematycznie i gatunkowo się muszę nie zgodzić z tezą o wiośnie na wianku
U mnie, czy wiosna, lato, jesień czy zima? Limonkowo i biało
Uwielbiam słowa "wiosną zalatuje"
Pienny laur (po lewej Aucuba).
Nie jest to typowe "zioło" tylko roślina przyprawowa i jednocześnie tarasowa, bo zioła z reguły to rośliny zielne a nie drzewa, ale polecam go na teraz bo najdłużej wytrzymuje w domu i naprawdę zdobi okno kuchni. Oczywiście nie taki wielki jak poniżej.
Ja nie napisałam,że mam laury z marketu, mam akurat ze szklarni pana, którego znam z giełdy. Mają zapach, zaręczam Miałam również 2 wielkie drzewka laurowe na pniu, gdy je sama przechowywałam w garażu było dobrze, zachciało mi się do szklarni...ale zmarnowały się bo nie grzali, a zima stulecia była prawie, więc poszły sobie.
Pewnie, że nie ten teges z marketu, ale o jesiennej porze (wtedy zadano pytanie) jakie masz inne możliwości uprawy ziół w domu?
Moja odpowiedź dotyczyła następującego pytania:
Musze powtorzyc zdjecia, bo wianek przesliczny. Bardzo podoba mi sie to polaczenie bialego z limonka. W ogole przepiekne wianki pokazalas Danusiu. Zazdraszczam talentu