Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Basilikum 14:29, 29 lis 2015

piekne wianki biore wszystkie
mi dzieki ogrodowisku listopad zlecial, ze nawet nie zauwazylam. Tez licze miesiace do lutego. Grudzien u nas bardzo swiateczno adwentowy, wiec tez zleci szybko a potem to juz styczen zostanie i dzien dluzszy bedzie i wiecej slonca i pierwsze nasionka wyladuja w ziemi mhhh wiosna idzie
Gardenarium 14:32, 29 lis 2015

Joku napisał(a)
Przestałaś lubić niebieski/ fioletowy kolor? Bo wcześniej te barwy były towarzystwem dla aktualnych sztandarowych. Już wiem, zamieniłaś na przebłyski różu i purpury . Dobrze myślę?

Dobrze Jolu. Burgund jako dodatek.
Biały i czarny - podstawowe kolory.

Instagram Ogrodowiska
Mysza 15:46, 29 lis 2015

Cudne te wianki
Macham.
frezja 15:56, 29 lis 2015

Wiankowo u ciebie...muszę i ja coś ruszyć w tym temacie.
Rumianka 16:33, 29 lis 2015

Ależ piękne te wianki, co jeden to piękniejszy. Danusiu, jesteś nie tylko wyjątkowym Ogrodnikiem, tak, tak, przez duże O!!! ale również utalentowanym plastykiem, a to wszystko wiadomo nie od dziś...Pozdrowionka.
Madzenka 18:46, 29 lis 2015

Danusiu a wieniec ze swierka na baramę wejściową do ogrodu zrobiłaś? Chyba nie zaprzestaniemy zwyczaju wieszania wianka z czerwona kokardą? Przytargałam dzisiaj wielki podkład świerkowy z myśla o takim wianku
Gardenarium 23:33, 29 lis 2015

Na furtce wieszałam i na balkonie, na bramie nie mam jak, bo by się nie otworzyła.

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 10:02, 30 lis 2015

Wianki piękne jak zawsze. Opis gwiazdkowo-śnieżynkowy też cudny.

Danuś, mam pytanie, wiem, żeś odważna Ogrodniczka: czy mogę przesadzić teraz
jedną jabłonkę i agrest?
Zimy nie widać. Jakby coś się działo zawsze można kopczyk z obornika zrobić i chochoła. Co o tym sądzisz?

Teraz lepiej wszystko widzę jak nie ma liści i stąd ten zryw. Wiosną jak już zaczynam przycinanie drzew w sadzie to potem nie mam czasu.

Gardenarium 12:51, 30 lis 2015

Co prawda Ewciu jesteś w cieplejszym rejonie, ale boję się brać odpowiedzialność za powodzenie tej akcji. Gdybym musiała to bym przesadziła teraz, zadbała tak jak opisujesz, ale decyzji nie podejmę, musisz ryzykować sama na własną odpowiedzialność.

Decyzja zależy także od tego, jak cenna jest ta jabłonka, jak duża, kiedy była sadzona.

Instagram Ogrodowiska
Margarete 16:21, 30 lis 2015

Ale cudne wianki...ja już tez zbieram materiały i inspiracje do moich wianków. Ten twój limonkowo biały jest piekny, w tym roku ten zestaw kolorów równiez i mną zawładnął....ale i ten biały na drzwiach ma duzo uroku, niby tradycyjny ale w jednym kolorze i do tego bez błysku brokatu...śliczne oba.
Ten sprzed kilku lat czerwony na ostrokrzewie tez pamiętam...podoba mi sie nadal
Ja zaczęłam robic swoje wianki dzieki Ogrodowisku, dzieki waszym wspólnym wiankowym spotkaniom, podpowiedziom i poradom na wielu wątkach....teraz "zarażam" wiankowaniem moich bliskich i kolezanki z pracy a sama mam "zamówienia" na 2 dodatkowe wianki....wcześniej nigdy bym nie uwierzyła że dam radę, nigdy nie miałam jakichs wybitnych zdolnosci plastycznych czy manualnych...a teraz sama sie cieszę tym co uda mi sie zrobić jesli chodzi o dekoracje
Pozdrawiam i czekam na fotki tego nowoczesnego z igieł, w całości go pokaż Dana