Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka Asi :) 18:17, 23 wrz 2018

Do góry
I miejsce picia kawki

Działeczka Asi :) 18:16, 23 wrz 2018

Do góry
Bailando

Ascot

Baronesse

China Girl

Działeczka Asi :) 18:14, 23 wrz 2018

Do góry
Różyczki również

Emma Hamilton

Natasha Richardson

Chandos

Hansestadt Rostock

Ogród do odnowy 18:13, 23 wrz 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Ja to czekam na twoje nowe rabaty, wiesz ?
Inni pewnie tez chcą zobaczyć...

Rabaty pokazywać będę wiosną, teraz za rozsadnik robią i na dodatek bardzo bałaganiarski rozsadnik

w końcu kłosy wypuściła trawka z Twoich nasion.... lepiej późno niż wcale. W warzywniaku jej dobrze

Przerwa na kawę... 18:08, 23 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Trawnik bedxie jak z bajki pogoda sprzyja .

Memory mam i planuje go wymianie za variegatusy u mnie bo mnie wkurzają.
podoba mi się Memory i to bardzo ale ogromny jest. Nie na mój ogród. W ramach testów na moich chłopakach kupiłam miskant Little Miss czy jakoś coś tak z nazwy i rozplenicę niską małą. Jakaś trawiasta się zrobiła ta rabata z tyłu. Obawiam się, że to nie był dobry pomysł ze względu na niewielką ilość słońca jaka tam dociera. Zobaczymy za rok. W sumie zawsze można coś zmienić. Na razie prace na rabatach trwają. Mój front robót przedstawia się tak - no niezły sajgon

Ogród pod lasem 18:08, 23 wrz 2018

Do góry
No. To u mnie dziś tak

Ogród wśród pól i wiatrów 18:07, 23 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Gruszki obłęd ! Malowniczy widok. Naprawdę jeszcze musisz plewic ta skarpe a wygląda na mocno zarośnięta.

Skarpę muszę plewić NON STOP. Już straciłam nadzieję, że to się kiedyś skończy. Nawet górą, gdzie igra jest naprawdę mocno rozkrzewiona ciągle wyłażą osty i skrzypy. Syzyfowa praca.. ot, co.

Macham Joliś
Ptasi gaj 18:02, 23 wrz 2018

Do góry
CD

Na koniec grzybki z własnego ogrodu

Ogród wśród pól i wiatrów 18:00, 23 wrz 2018

Do góry
Poza tym w ogrodzie królują obecnie trawy Miskanty porosły wielkie na ponad dwa metry. Zacieniają graba i pochłaniają jeżówki. Włażą na róże.. nie wiem co dalej będzie, ale już widać, że mam za ciasno na rabatach.

Jak wariegatus zakwitnie to chyba będzie miał ze trzy metry, bo już jest sporo wyższy ode mnie, a kwiatostany dopiero zaczynają wychodzić!!

Macham trawowo, pozdrawiam zaglądających i idę zobaczyć co u Was
Miłej niedzieli !!

Ogród do odnowy 18:00, 23 wrz 2018

Do góry
A to co innego

Ptasi gaj 17:57, 23 wrz 2018

Do góry
Dzisiaj byli lepiej w pogodzie niż wczoraj 16 stopni ale bez wiatru nie padało.

U mnie kwitnie krzewuszka ma dużo Paczków więcej niż wiosna.

Ogrodowe szaleństwo ... 17:53, 23 wrz 2018

Do góry

Trochę jesieni w moich doniczkach
Działeczka Asi :) 17:49, 23 wrz 2018

Do góry
Planowałam sadzić dzisiaj cebule, ale doszłam do wniosku, że jeszcze jest za ciepło. W zeszłym roku przed zimą wyszły mi narcyzy, zmarzły i nic z nich nie było.
Myślę, że w połowie października posadzę
Widoczki z dzisiaj

Jeżóweczki jeszcze kwitną

Ogrodowe szaleństwo ... 17:48, 23 wrz 2018

Do góry

A to pierwsza ofiara sekatora. Idzie na dżemik
Zostały jeszcze trzy
Ogrodowe szaleństwo ... 17:46, 23 wrz 2018

Do góry
Tu wiosną usypywałam darn jak robiłam rabatę z mostkiem. Dziś przerzuciłam ją troche a wiosną przesadzę na to miejsce roze okrywowe the fair (różową i żółtą) . Teraz rosną pod jabłonką

Myślicie, ze to dobry pomysł?
Ogród wśród pól i wiatrów 17:41, 23 wrz 2018

Do góry
Witam niedzielnie i dziękuję wszystkim zaglądającym za odwiedzinki, pomimo mojej małej aktywności na O.

Asia - dla zawilców może Ci się uda jakiś kącik wygospodarować, bo są piękne.
Swoją delikatnością kojarzą się z wiosną, choć wiadomo, że to pora już nie ta...

HannaR - dziękuję za przemiłe słówka Wiem, że trochę na wyrost i tak cieszą

BasiaLT - zawilce, trawy i jeżówki dziękują za uznanie Na wiosnę zdecydowanie muszę przesadzić wszystkie jeżówki, bo je trawy pochłonęły. A jeśli chodzi o zawilce to ja jeszcze poluję na białe pełne - Whirlwind.

Gobasia, Ewa-Pszczelarnia - gruszki wyglądały i smakowały fantastycznie Właściwie jeszcze smakują, bo je zerwaliśmy i dochodzą sobie spokojnie w skrzynce w piwnicy. Niestety widzę sporo zalążków chorób na gruszach (rdza i jakieś dziwne narośle), póki co eliminuję je usuwając zainfekowane liście, ale jak drzewa podrosną będzie ciężko...

Fuksja - pissardi szczepione na jakieś 1,20. Zdecydowanie za nisko. Miałam kupione wyżej szczepione, ale mi padły. W ramach gwarancji szkółka mi wymieniła na nowe, jednak mieli tylko tak nisko szczepione. Wolałbym wyższe.

Paulinka - nie wiem dlaczego Ci winogrona nie owocują. Może muszą się porządnie ukorzenić, może czegoś im brakuje.. Proponuję potraktować obornikiem porządnie na jesień, wiosną przyciąć, no i może zaczną owocować Dynie ... bardzo proszę Cieszę się, że wreszcie Ci się udało do mnie dotrzeć Masz super rodzinkę, maluchy rewelacyjne. Padaliśmy ze śmiechu, przypominając sobie "cześć ciocia, cześć wujek" hehe... chłopaki genialne!! A Wiktoria prześliczna mała księżniczka z pięknymi oczkami

Kamisia - temat piesiola się wyjaśnił Oczywiście sąsiedzki jest

Ewilena - bardzo dziękuję za przemiłe słówka!!
Odpowiadając na pytania:
- bordowe drzewa na tle iglaków szmaragdów to pissardi;
- cisy pod płotem to chicksy, sadzone co jakieś 60 cm;
- wszystkie kulki wokół domu to bukszpan;
- pod limkami sadzone co jakieś 50 cm.

Zostawiam Wam najbarwniejszy obecnie fragment mojego ogrodu: bonica - wersja wrzesień 2018

Ogrodowe szaleństwo ... 17:37, 23 wrz 2018

Do góry

Krety nadal rządzą
Ogród z widokiem na jezioro 17:25, 23 wrz 2018

Do góry
To są jakieś jaja.... nade mna poprostu rozchodzą się chmury i nie pada - czerwona strzałka, niebieskie to jest chmura z której mniej lub więcej pada

Jurajski Ogród 16:59, 23 wrz 2018

Do góry
Aniu, u Ciebie odpisałam.

Ewo, dziękuję, jak miło Cię widzieć

Dla zaglądających jeszcze takie widoczki:

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:55, 23 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ten scietolstny powalił mnie na kolana ...masz go dużego ?

Teraz ma około 2,5 metra. Dwa lata stał w miejscu, w tym roku zaczął rosnąć. Ma piękne błyszczące, zielone liście w sezonie, a jesienią cudowne przebarwienia.Nic go nie podjada.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies