Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 01:30, 04 lis 2018

kasiab napisał(a)
Nie wierzę że to Twój ogród! To że jestem cichutko nie znaczy że nie oglądam ja przekopuje przód w międzyczasie bo moja dziewczynka wymaga dużo uwagi starsza w sumie też
Pomysł z pokojami pochwalam mało tego sama skrycie marzę żeby stworzyć nieskończony ogród ale na mojej działce będzie ciężko także czekam z niecierpliwością i trzymam kciuki

Kasiu kochana, miło mi to czytać, super że czasami zaglądasz do mnie, wiem ile czasu zabiera maluszek, tym bardziej fajnie, że znajdujesz chwilę i piszesz
Zaraz lecę popatrzeć co tam nakopałaś u siebie
Wiesz u mnie szału z miejscem nie ma. Trawnik ma 260 m2 i na nim muszę coś kombinować. Widuję czasami mega małe nieustawne ogrody bardzo fajnie optycznie powiększone właśnie takimi pokojami ogrodowymi i pomyślałam why not?
eVka 01:35, 04 lis 2018

Magleska napisał(a)
Ja też planuję drobne zmiany na wiosnę co kilka dni zmienia mi się koncepcja - przez pinterest

Niesamowita zmiana przez rok .........już jest ślicznie ........,a ciekawi mnie co wymyśliłaś nowego pokoiki ogrodowe ? .....

Ślicznie Ewa

Madziu, my to wariatki jesteśmy, więc wszystko jest możliwe w naszych ogrodach. Ja przy Tobie to mały Pikuś, jak śledziłam Twoje poczynania w tym roku... szok.
Jestem bardzo zadowolona z transformacji od chwastowiska do ogrodu u mnie ale ciągle jest ten głód, niedosyt i m.in. przez Pinta planuję zmiany.
Cieszę się z waszych pochwał, to motywuje i sprawia, że chcę się więcej
Buziaki
Kasiolaaa 08:09, 04 lis 2018

Ewunia bylo nijak a jest przepieknie jednak praca poplaca uwielbiam takie metamorfozy cos wspanialego a jeszcze widziec tak piekny soczysty trawnik poezja
Wiolka5_7 10:47, 04 lis 2018

Też mi się podobają takie przesłony ,pokoje w ogrodzie
Szkoda,że mam za mały ogród ...

U siebie na rabacie grabowej i bukowej chcę dodać cisa,żeby coś zimozielonego było no i obwodki z bukszpanu co sadziłam w tym roku zamienię na cisy,a te przesadzę gdzie indziej
eVka 10:54, 04 lis 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Ewunia bylo nijak a jest przepieknie jednak praca poplaca uwielbiam takie metamorfozy cos wspanialego a jeszcze widziec tak piekny soczysty trawnik poezja

Kasiu dziękuję było koszmarnie, chwasty i nic więcej, no jeszcze warzywnik moich rodziców.
A w miejscu obecnego patio był wylany beton, który później spękał.

Trawnik miejscami zżółkł nie wiem od czego. Trochę mnie to martwi, muszę poradzić się na trawnikowym wątku.
Balea 11:14, 04 lis 2018

effka napisał(a)

Witam,

nastepny piekny ogrod, ktory dopiero dzisaj odkrylam.
Ta rabata mi sie strasznie podoba.
Zdradzisz mi, jak sie ta zolta trawka nazywa?
I czy ta czerwona trawa pomiedzy to red baron?

pozdrawiam
Gosialuk 11:32, 04 lis 2018

Też gratuluję. W szybkim tempie powstał piękny ogród. A jak śledzę twój wątek, to nie siedzisz ani chwili z założonymi rękami.
eVka 12:25, 04 lis 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Też mi się podobają takie przesłony ,pokoje w ogrodzie
Szkoda,że mam za mały ogród ...

U siebie na rabacie grabowej i bukowej chcę dodać cisa,żeby coś zimozielonego było no i obwodki z bukszpanu co sadziłam w tym roku zamienię na cisy,a te przesadzę gdzie indziej

Wiolu nie wiem co u mnie wyjdzie, bo mam do dyspozycji nie za duży prostokąt, wiem, że trawnika ubędzie i zostaną w zasadzie szersze ścieżki trawiaste ale w sumie po co komu duży trawnik
Również i u mnie brakuje zimozielonych z tyłu ogrodu, w zasadzie mam tylko sosny karłowe, trzy danice i tyle. Nie mogę wymyślić co zielonego zimą można bym na te rabaty wcisnąć.
Cisy prawie wszędzie pasują, będę obserwować Twoje zmiany i może coś podpatrzę (zawsze można poszerzyć rabaty )
Wiolka5_7 12:42, 04 lis 2018

effka napisał(a)

Wiolu nie wiem co u mnie wyjdzie, bo mam do dyspozycji nie za duży prostokąt, wiem, że trawnika ubędzie i zostaną w zasadzie szersze ścieżki trawiaste ale w sumie po co komu duży trawnik
Również i u mnie brakuje zimozielonych z tyłu ogrodu, w zasadzie mam tylko sosny karłowe, trzy danice i tyle. Nie mogę wymyślić co zielonego zimą można bym na te rabaty wcisnąć.
Cisy prawie wszędzie pasują, będę obserwować Twoje zmiany i może coś podpatrzę (zawsze można poszerzyć rabaty )

Fajnie planujesz,będę podglądać zmiany

Ja chcę na bukową dodać 3 kule cisowe pomiędzy molinie, a na grabowej wysadzić ze 3 szt .hakone i wsadzić kawałek obwódki z cisa
Wiadomo ,że na efekt będę musiała poczekać ale uwielbiam połączenie zimozielonych z suchymi trawami zimą
Buksów już nie sadzę przez tą ćmę..dobrze,że mam źródło na ciski
12:49, 04 lis 2018
Witaj, przepiękna metamorfoza! I w tak krótkim czasie. Twój ogród motywuje do działania. Pozwól że będę zaglądać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies