Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Mój kawałek planety 06:54, 02 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
planujesz rabatkę różanecznikową. Pamiętaj, że one nie lubią kory , ani innej podsypki. warto je czymś podsadzić, żeby ziemia nie parowała.

Ja się znów nie zgodzę, wybacz Iwonko Tak jak przy różach. Jeden z wielu artykułów o rh, Danusiowy akurat: https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/176-rozaneczniki-ogrodowa-arystokracja Inne mówią to samo. Kora - ok. Pozdrawiam!
Ogród cichy i przytulny 02:07, 02 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dzień dobry (a raczej nocy dobrej) Asiu. Wpadłam do Ciebie od Oli. (Kosolkowa pasja)
Obejrzałam wizytówkę, szczęka mi opadła, zaznaczam wątek, pięknie u ciebie. Pozdrawiam.

Dzień dobry Iwonko.
Witam i zapraszam - wpadaj częściej.
Ale z tą szczęką to chyba ....
Pozdrawiam serdecznie
Ogród cichy i przytulny 00:09, 02 sie 2014

Do góry
Dzień dobry (a raczej nocy dobrej) Asiu. Wpadłam do Ciebie od Oli. (Kosolkowa pasja)
Obejrzałam wizytówkę, szczęka mi opadła, zaznaczam wątek, pięknie u ciebie. Pozdrawiam.
Kosolkowa Pasja 00:04, 02 sie 2014

Do góry
Oj, jak kocham róże. Twoje cudowne.
Jak zobaczyłam Olu twoje rabaty na planie, to się przeraziłam. Jest co obsadzać.
Ogród na glinie 23:55, 01 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Na moim koperku gąsienica, z której będzie paź królowej
dać żyć?

Koniecznie, to taki rzadko występujący motyl. Możesz być dumna, że znalazłaś go u siebie. Czekam we wrześniu na fotki motylka
Ogród na glinie 23:54, 01 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

Tutaj instrukcja Monty Dona od 14 minuty.

http://www.youtube.com/watch?v=wB_dCBWRGu0

Tą instrukcję pokazałam sąsiadce, przy okazji zrobiłam sobie 14 sadzonek lawendy.
Ogród na glinie 23:49, 01 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

Tak, pewnie dlatego Danusia sadzi często te ciemne kule na tle jasnego żwirku. Fajnie je widać.

Małgosiu, czy rabatkę z różą, bukszpanem i lawendą też mogę wysypać żwirkiem? Jak myślisz? U ciebie kolor daje fajny, tylko ja mam inny żwirek, taki różnokolorowy, jak otoczaki, to jest taka przesiewka z cegielni przywieziona, a ze mam ją w innych miejscach, to trzeba powtórzyć. Jest też przy ciurkadełku.
Ogródek Iwony 23:40, 01 sie 2014

Do góry
Tym czasem mój e-Muś zainstalował pompkę przy ciurkadełku i nakazał mi się pochwalić na O. Ciągle się pyta, czy już pokazałam zdjęcie, więc pokazuję. Zmielił mi też kory ( z tartaku przywiezione) i je wysypał na rabatce.
Tak mi się podoba, że na razie wody nie zakryłam kamieniem, tylko sobie bulgoce, a moja psinka ma poidełko (wody dużo nie ma, więc od czasu do czasu przelewam ją specjalnie, aby się dla psinki nadawała ) Kabelki ukryliśmy w osłonce plastikowej pod kamyczkami, włącznik i wyłącznik czasowy schowaliśmy we wkopanym wiaderku z przykrywką (taką po surówkach) za liliowcem i przykryliśmy kamyczkami. Na noc pompka się wyłącza
Mój kawałek planety 23:40, 01 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Widzę, że planujesz rabatkę różanecznikową. Pamiętaj, że one nie lubią kory , ...

Przepraszam Katiaxx że dopytam Iwonkę w twoim wątku- dlaczego?
Mój różanecznik co roku podsypywany jest świeżą korą i nie widzę żadnych negatywnych skutków. Powiedziałabym nawet że wręcz przeciwnie- kora chroni przed przesuszeniem korzeni.
Ogródek Iwony 23:28, 01 sie 2014

Do góry
Na razie zostawiam, ale z myślą o zmianie, ... mocno przemyślanej.
Ogródek Iwony 23:24, 01 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
ło matko
wszystko zasłaniała
chyba bym ją całkiem stamtąd zabrała

No właśnie Małgosiu o tym myślimy. Ale muszę przemyśleć, co zrobić, jak już wywalę ją stamtąd i jeszcze jeden krzak krzewuszki. Zrobi się wielka dziura, muszę dowieżć ziemi, wyrównać i chyba zrobię tam tylko trawnik.
Ogródek Iwony 23:22, 01 sie 2014

Do góry
Taras zasłonięty przez kalinę ograniczał widoki na ogród:

W zeszłym roku grad zniszczył nam zadaszenie tarasu z przezroczystych płyt PCV. W przyszłym roku chcemy zdjąć kratki z pnączami i zlecić wykonanie zadaszenia pasującego do reszty domu.
Po przycięciu krzewów wygląda tak:
Ogródek Iwony 23:13, 01 sie 2014

Do góry
Widok w stronę tarasu OD PODWÓRKA (od strony zachodniej)
PRZED

PO

(od strony wschodniej)
PRZED I PO

Ogródek Iwony 23:11, 01 sie 2014
Do góry
Iwk4 napisał(a)

No właśnie nie wiem, dlaczego. Wkleiłam twoje zdjęcie, jeśli pozwolisz?

Iwonko jak najbardziej
Spokojnej nocki,uciekam już spać
Ogródek Iwony 23:04, 01 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
A dalii nie wykopujesz na zimę?

Wykopuję, ale nie mam gdzie przechowywać niestety. Kiedyś miałam piwnicę, ale jak 3 lata pod rząd w piwnicy mieliśmy wodę z wód gruntowych, to zrobiła się taka wilgoć pod domem, że zasypaliśmy ją. Ona była tylko na 1/4 domu, bo w planach domu nie było. W domu jest za ciepło na przechowywanie roślin, a w gospodarczym zmarzły mi roślinki. Miałam taką piękną fuksję , 10 lat miał wielki krzew, a w tym roku już nie odbiła. Trzymałam ją w murowanym gospodarczym, ale on jeszcze nie otynkowany i niepocieplony i musiałam się z nią pożegnać. Podobnie było z daliami. Tą zostawiłam w domu w komórce, zasypaną piaskiem w kartoniku po butach. Następne też tak będę przechowywać.
Ogródek Iwony 22:58, 01 sie 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)

Iwonko link niestety nie otwiera się

No właśnie nie wiem, dlaczego. Wkleiłam twoje zdjęcie, jeśli pozwolisz?
Ogródek Iwony 22:55, 01 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Ale miałaś jeszcze zrobić zdjęcia tego miejsca, które niedługo przejdzie rewolucję. Czyli okolice tarasu. Aha, to tam jest kalina...
Tak Małgosiu. Przy tarasie jest kalina. Ogroooooomna. Ale juz przycięta.
Za chwilkę może coś wrzucę, nie nadążam.
Ogródek Iwony 22:49, 01 sie 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Zostawiam tylko pozdrowienia Później (?) spróbuję nadrobić zaległości, bo troszkę się ich zrobiło

Też cieplutko Cie pozdrawiam Aga.
Dla Ciebie kwiatek z mojego ogródka - jedyna dalia, która zimę u mnie przetrwała, zakwitła właśnie. Mus dokupić na drugi rok, ale już w różowych barwach.
Ogródek Iwony 22:48, 01 sie 2014
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, wpadłam do ciebie rano, zobaczyłam te jabłonki, jedna jest podobna do mojej. Nie miałam czasu się logować, więc nic nie napisałam.
Ale mam chyba tą: https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/67/672092/original.JPG

Anulka napisała:
Pozdrawiam cię. Na telefonie przeczytałam o twoich zakupach, zaraz lecę je zobaczyć

Iwonko link niestety nie otwiera się
Ogród prawie romantyczny 22:46, 01 sie 2014

Do góry
Witaj Aga, jak tak jesteś w rozjazdach, to chyba nie dasz rady nadrobić czytania wątków. Jak ja opuszczę choć jeden dzień czytania, to mam problem z nadrobieniem. Niektóre dziewczyny szaleją z pisaniem.
Najlepiej czytać od teraz, bo inaczej nie ma szans. Pozdrawiam cieplutko, miłego odpoczynku dalej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies