Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 22:26, 01 sie 2014

Aniulka napisał(a)
Iwonko pisałam Ci niedawno o drzewach w moim ogrodzie i nie mogłam sobie przypomnieć gdzie pomyliłam nazwę jabłoni ozdobnej z wiśnią piłkowaną.Zawsze mylą mi się te dwie nazwy.Moja jabłoń ozdobna to 'Royalty' a napisałam,że 'Royal Burgundy'.Zdjęcia wiśni piłkowanych i jabłoni ozdobnych wstawiłam u siebie,możesz sobie zobaczyć jak wyglądają
Miłej nocki

Aniu, wpadłam do ciebie rano, zobaczyłam te jabłonki, jedna jest podobna do mojej. Nie miałam czasu się logować, więc nic nie napisałam.
Ale mam chyba tą:
Anulka napisała:

Ta ma ciemnozielono-brązowe liście i karminowe kwiaty.To odmiana ''Royalty'. Zawsze nazwa myli mi się z wiśnią piłkowaną 'Royal Burgundy'
Pozdrawiam cię. Na telefonie przeczytałam o twoich zakupach, zaraz lecę je zobaczyć

Edit: Aniu, nie wiem, co robię źle z tym obrazkiem, że się nie otwiera link, więc pozwolisz, że przekopiuję od Ciebie twoje zdjęcie.
Iwk4 22:31, 01 sie 2014

Malgosik napisał(a)

koniecznie zrób zdjęcia stanu istniejącego
Małgosiu, fotki zrobiłam, ale jeszcze poczekam na moment, jak krzaczki zaczną odbijać, bo teraz kikuty wystają nieładnie. Wtedy pokaże wszystkie etapy odradzania się kaliny. Pozdrawiam Cię, Lecę do Ciebie, zobaczyć, co słychać.
Malgosik 22:33, 01 sie 2014

Ale miałaś jeszcze zrobić zdjęcia tego miejsca, które niedługo przejdzie rewolucję. Czyli okolice tarasu. Aha, to tam jest kalina...
22:48, 01 sie 2014
Iwk4 napisał(a)

Aniu, wpadłam do ciebie rano, zobaczyłam te jabłonki, jedna jest podobna do mojej. Nie miałam czasu się logować, więc nic nie napisałam.
Ale mam chyba tą: https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/67/672092/original.JPG

Anulka napisała:
Pozdrawiam cię. Na telefonie przeczytałam o twoich zakupach, zaraz lecę je zobaczyć

Iwonko link niestety nie otwiera się
Iwk4 22:49, 01 sie 2014

Napia napisał(a)
Zostawiam tylko pozdrowienia Później (?) spróbuję nadrobić zaległości, bo troszkę się ich zrobiło

Też cieplutko Cie pozdrawiam Aga.
Dla Ciebie kwiatek z mojego ogródka - jedyna dalia, która zimę u mnie przetrwała, zakwitła właśnie. Mus dokupić na drugi rok, ale już w różowych barwach.
Iwk4 22:55, 01 sie 2014

Malgosik napisał(a)
Ale miałaś jeszcze zrobić zdjęcia tego miejsca, które niedługo przejdzie rewolucję. Czyli okolice tarasu. Aha, to tam jest kalina...
Tak Małgosiu. Przy tarasie jest kalina. Ogroooooomna. Ale juz przycięta.
Za chwilkę może coś wrzucę, nie nadążam.
Malgosik 22:57, 01 sie 2014

A dalii nie wykopujesz na zimę?
22:57, 01 sie 2014
No już widzę jabłoneczkę
Dobrej nocy
Iwk4 22:58, 01 sie 2014

Aniulka napisał(a)

Iwonko link niestety nie otwiera się

No właśnie nie wiem, dlaczego. Wkleiłam twoje zdjęcie, jeśli pozwolisz?
Iwk4 23:04, 01 sie 2014

Malgosik napisał(a)
A dalii nie wykopujesz na zimę?

Wykopuję, ale nie mam gdzie przechowywać niestety. Kiedyś miałam piwnicę, ale jak 3 lata pod rząd w piwnicy mieliśmy wodę z wód gruntowych, to zrobiła się taka wilgoć pod domem, że zasypaliśmy ją. Ona była tylko na 1/4 domu, bo w planach domu nie było. W domu jest za ciepło na przechowywanie roślin, a w gospodarczym zmarzły mi roślinki. Miałam taką piękną fuksję , 10 lat miał wielki krzew, a w tym roku już nie odbiła. Trzymałam ją w murowanym gospodarczym, ale on jeszcze nie otynkowany i niepocieplony i musiałam się z nią pożegnać. Podobnie było z daliami. Tą zostawiłam w domu w komórce, zasypaną piaskiem w kartoniku po butach. Następne też tak będę przechowywać.