Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje małe wielkie marzenie 12:56, 24 lip 2018

Do góry
Zdjęcia dla Kasi robione tuż przed ulewą, zdążyłam

Miedzy hortkami jest dziura, bo w tym roku wymieniałam 2 hortki NN na Limelight i są jeszcze małe, myślę, że za rok już lepiej to będzie wyglądać

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:52, 24 lip 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Anitko, co to za odmiana bodziszka, że kwitnie tak pięknie o tej porze?
Kiedyś będzie tu ogród 12:40, 24 lip 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Elu bardzo dziękuję za fotki. Rozjaśniły sprawę.
Niestety woda u mnie już nalana ze względu na zwierzaki. Bałam się że będą włazić i przedziurawią folię. A nie wpadłam na to żeby sypać brudny żwir i płukać na półkach. Napewno było by szybciej. Ale i tak muszę nosić w wiaderkach bo składowane są daleko od oczka. To odrazu w wiaderku myję. Robota głupiego ale...

Ale najważniejsze że znalazłam dzisiaj fotkę która mi rozjaśniła sprawę z kaskadą. Tak więc jest szansa że coś będzie z tego oczka. Za to inne roboty stoją bo mój eM rozwalił koło od glebogryzarki.

ja to juz bym w tej kałuży siedziała
Kiedyś będzie tu ogród 12:31, 24 lip 2018

Do góry
Elu bardzo dziękuję za fotki. Rozjaśniły sprawę.
Niestety woda u mnie już nalana ze względu na zwierzaki. Bałam się że będą włazić i przedziurawią folię. A nie wpadłam na to żeby sypać brudny żwir i płukać na półkach. Napewno było by szybciej. Ale i tak muszę nosić w wiaderkach bo składowane są daleko od oczka. To odrazu w wiaderku myję. Robota głupiego ale...

Ale najważniejsze że znalazłam dzisiaj fotkę która mi rozjaśniła sprawę z kaskadą. Tak więc jest szansa że coś będzie z tego oczka. Za to inne roboty stoją bo mój eM rozwalił koło od glebogryzarki.
Ogród KasiWB - część II 12:29, 24 lip 2018

Do góry
KasiaWB napisał(a)
firletki

Już nawet zapomniałem jakie cudne zdjęcia tu można znaleźć - tyle mnie nie bylo
Kasia ale Ci to porosło! A pamietam pierwsze skrawki ziemi wydarte jeszcze przed budową domu
Z ogródka na wsi 12:16, 24 lip 2018

Do góry

Jesień dla mnie jak zawsze najpiękniejsza
Z ogródka na wsi 12:14, 24 lip 2018

Do góry
Niestety zdjęć mało i słabej jakości
Małymi krokami-Ogród Wioli 12:14, 24 lip 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Nawet fotkę zrobiłam wiadomo jeżówki jeszcze skromne,ale już mi się podoba

oo widzę żę i brązową trawę masz fajnie to wygląda z tymi jeżówkami. no i jakie porządne paliki do trzmielinek. ładne mają korony. no i nóżki piękne proste. moje też takei były w 2014, pozwoliłam im sie rozrosnąć ale jak za bardzo szły w długość to przycinałam. ja swoich w ogóle nie palikowałam.
po 2 jeżówki to lepie to będzie niż po jednej u mnie, ale 2 nie zmieszczę bo cisy na patyku tam hoduję
Z ogródka na wsi 12:13, 24 lip 2018

Do góry
A to miejsce odwiedziłem podczas wczasów

Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:06, 24 lip 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
Spoko. Nie wiem czy dobrze widać o co chodzi bo a słońce mocno zdjęcia przepala.
Tu są Anabelki za drzewkiem. Myślą że to słabo wygląda.

Bardzo Ci dziękuję kochana
Tak patrze na to zdjęcie z anabelkami z tyłu i sobie myslę, że nie tyle te anabelki słabo wygladaja za drzewem ile to, że przed drzewem nic nie rosnie . U Ciebie drzewko jest zupełnie na brzegu, u mnie będzie na środku.
Ale oczywiscie mozesz mieć racje o czym przekonam sie za pare lat. Na razie jak poprzymierzałam to wygląda to, moim zdaniem oczywiście, nieźle.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:03, 24 lip 2018

Do góry
Przyszły jeżówy green jewel i butterfly kisses plus funkia guacamole

green jewel jeszcze w pąkach więc nic nie widać, butterly kisses rozwinięte, ale niestety kilka się ułamało bo mają wielkie kwiatostany.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:59, 24 lip 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Anitko, co to za odmiana bodziszka, że kwitnie tak pięknie o tej porze?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:56, 24 lip 2018

Do góry
Spoko. Nie wiem czy dobrze widać o co chodzi bo a słońce mocno zdjęcia przepala.
Tu są Anabelki za drzewkiem. Myślą że to słabo wygląda.

A tu są przed drzewami i to wygląda o niebo lepiej.

Choroby trawnika 11:51, 24 lip 2018

Do góry
witam serdecznie
czy jest w stanie ktoś określić co dzieję się z moim trawnikiem?
zakładany był w tym roku w maju trawa green sport pięknie ładnie wyrosła jak widać na zdjęciu

Trawnik koszony regularnie raz lub dwa razy w tygodniu na 1/3 długości, podlewany tez systematycznie codziennie lub co drugi dzień jeżeli były upały ale nie był przemaczany. ziemia raczej bardziej gliniasta taka zbita ( nie znam się na tym).

Od jakiegoś czasu zauważyłam ze od ziemi niektóre źdźbła trawy zaczęły żółknięć

potem przyszły opady kilkudniowe i teraz po tych opadach zaczęły pojawiać sie takie plamy jakby wysuszonej trawy

a w rannych godzinach na brzegach tych placków pojawiła sie jakby pajęczyna czy pleśń.

jak mam dalej postępować aby cały trawnik mi sie nie zmarnował a jest go sporo ok 500m2.

trawnika jeszcze nie nawoziłam gdyż miał jednolity zdrowy wygląd.
Sezon 2017 u Hanusi 11:35, 24 lip 2018

Do góry
Dziękuję, kochane kobietki. Jakby Wam chłodny wiatr w ten zniwny czas powiał, to ode mnie. Bo koło Was będę pomykać z szybkością błyskawicy...może?

Życzę pogody na jaką czekacie.

W ogródku emerytki 11:32, 24 lip 2018

Do góry
To obiecane zdjęcia

malwy, same się wysiały
...uDany ogród 11:31, 24 lip 2018

Do góry
dana1s napisał(a)
Dzisiaj odpoczywaliśmy w ogrodzie, ale od jutra musimy się wziąć ostro do pracy, bo ogród aż woła o sprzątanie.
Po deszczach chwasty szaleją, na chodnikach mnóstwo opadłych liści i wszystkie wysokie byliny są poprzewracane. Czeka mnie mnóstwo pracy

Masz taki ogród, że tego kompletnie nie widać
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 11:22, 24 lip 2018

Do góry
Pomoże ktoś, w rozpoznaniu drzew?

Przedziwny Ogród 10:47, 24 lip 2018

Do góry
Dziękuję za miłe wpisy i anonimowe odwiedziny. Odpisze niebawem jak wrócę z cudownego leniuchowanie.

Fotki z wycieczek rowerowych. Pozdrawiam gorąco.

Sezon 2017 u Hanusi 10:39, 24 lip 2018

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ha, ha, ha! Jacy my gospodarni jesteśmy! Za siebie i za sąsiadów! I to jest pomysł na aronię. Z tego powodu moja sąsiadka swojej aron ii się pozbyła. Nie chciała uszczęśliwiac sąsiadów. Czyli mnie, bo ja część owoców od niej miałam. U siebie aronii nie sadziłam, ale może jeszcze się namyślę?

Wszystkim odwiedzającym życzę pogodnego dnia.

Oj tak Haniu ,pogodne niebo potrzebne ...sezon żniwny rozpoczęty

miłych wojaży życzę i szczęśliwego powrotu do domciu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies