Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Okno na ogród 15:33, 12 paź 2018

Do góry
A czy można dorzucić tam to drzewo, a hortensję dać zwykłą? Jak wszyscy zgodnie powiedzą NIE, to dam sobie spokój z drzewem.

Okno na ogród 15:30, 12 paź 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Witam się u Ciebie

Pomysły Toszki i Ewy bardzo fajne.
Dorzuce jeszcze mój Może wpasowała by się tam hortensja na pniu? Ławeczka do przodu, za ławką miskanty. Hortka na pniu z boku ławki, a obok niej, już prawie rzy grillu miskant.
Zawilce zgrupowane z drugiej strony ławki.

Do tej bocznej rabaty z hortensjami dosadziłabym zawilce. Wtedy wszystko byłoby spójne.

Witaj Ewo,
Często czytam Twoje porady u innych ogrodomianiaków. Dziękuję, że pochyliłaś się nad moim ogródkiem. Piękna wizualizacja .

Ze wszystkich sugestii wynika, że na rabacie na wprost okna powinny znaleźć się hortenje i miskanty (ale te kwitnące). Może faktycznie dwa lewe zawilce przerzucę na rabatę po prawej stronie okna. Lubie jak ogród jest spójny, a nie jedna rabata od Annasza druga od Kajfasza.
Okno na ogród 14:48, 12 paź 2018

Do góry
HannaR napisał(a)
A coś takiego to nie będzie za dużo szczęścia na raz?

Ławeczka out.

a tu mi te przedłużone poza rabatkę obwódki cisowe nie leżą. Sama koncepcja rabat super, ale nie przedłużałabym cisów.
Okno na ogród 14:46, 12 paź 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Witam się u Ciebie

Dorzuce jeszcze mój Może wpasowała by się tam hortensja na pniu? Ławeczka do przodu, za ławką miskanty. Hortka na pniu z boku ławki, a obok niej, już prawie rzy grillu miskant.

Do tej bocznej rabaty z hortensjami dosadziłabym zawilce. Wtedy wszystko byłoby spójne.

I wszystko jasne, moim zdaniem pomysł idealny! Nic dodac, nic ując
Okno na ogród 14:35, 12 paź 2018

Do góry
Witam się u Ciebie

Wymarzony sielankowy ogród..... 14:29, 12 paź 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
zachwycam się w tym roku wilczomleczami, na pewno ich u mnie przybędzie...
wilczomlecz Bonfire, rozrósł się w tym roku..

Pięknie prezentuje się ten wilczomlecz. To z jednej sadzonki tak bardzo się rozrósł, czy było więcej egzemplarzy? Długo już rosną? U mnie dwie sadzonki, ale na razie to maluchy.
Macham.
Moja działka na Dębowym Lesie 14:25, 12 paź 2018

Do góry
mira napisał(a)
/original.JPG[/img]

śliczny ten różowy aster - wysoki?

Mireczko ,tak. To jest wyższy marcinek .
Małymi krokami-Ogród Wioli 14:17, 12 paź 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Październikowo...

Wiola jedno WIELKIE WAW!!
Ale cudne trawy.Hakonki imponujące. Czym ty ja karmisz ?
Ja dopiero w tym roku je posadzialam
Pomysł na ogród 14:08, 12 paź 2018

Do góry
No tak, tylko nie zapominajmy, żeby te plusy na zasłonily minusów

Chwilka pod brzozą

Pozdrowienia dla wszystkich że słonecznego i pięknie jesiennego Zaborowa!
Blaski i cienie nowego życia 13:50, 12 paź 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Oj, współczuje tej masakry pod ścianą. A ścianę i tak będę chwalić

Cudowne to poidełko i nieważne, że za płytkie, nawet takie bezużyteczne jest niesamowitą ozdobą. Sama robiłaś czy kupowane?

Ja też bardzo chwalę sobie Silver Dollar, chyba najsztywniejsze u mnie. Teraz już u mnie brązowe, ale i tak je lubię. I lepiej taki brąz wygląda z rozplenicami, które przybierają złote już wybarwienie.

Kusisz Vanilką, dumam nad nią od jakiegoś czasu,bo ładnie by z bordowymi berberysami wyglądała.
Ładne barwy jesienne twój ogród przybrał. Ja też ostatnio takie liczone w minutach chwile w ogrodzie spędzam Takie życie.

U Ciebie napisałam. Zostawiam ostatnią Artemis wpadającą w róż

Blaski i cienie nowego życia 13:48, 12 paź 2018

Do góry
Miro, przy mojej ilości ślimaków w mokry czas to mawet po ostach chodzą. Cynie są ich przysmakiem bo może w pobliżu nie ma lepszych

Lubię Gracka cały czas, ale jesienią jak zakwita to z przechylonego optycznie się pionuje. Fajny widok z domu mam a dla uatrakcyjnienia maleńki pączek róży w nim się pokazał. Syrasznie ta róża stłamszona. Będzie wiosną rewolucja

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:45, 12 paź 2018

Do góry
Zdjęcia,
kiepskie, bo pod słońce chyba, że jeszcze po południu coś zrobię

Bukszpany będą docelowo formowane na kule,
ten pochylony krzew ( muszę go wyprościć) to lilak palibin, pozostałość po starej rabacie. W sumie do wysadzenia.
Żywopłocik z bukszpanu po zewnętrznej chciałabym trzymać bardzo niziutko, tak na 30 cm.
Bukszpan w krótkim ramieniu L posadziłam w ten sposób, że tworzą jedną linię z bukszpanami z wyższej rabaty.

Wydaje mi się, że hortensja nie zaszkodzi wyższej rabacie, ale może faktycznie jakieś wyższe drzewko na pniu tam posadzić... Może jakaś wiśnia ozdobna ?

A, i tych bukszpanów mam tylko 3 szt.
Ogród na piasku i z wielkim murem 13:43, 12 paź 2018

Do góry
Taki chaos powstał przy moim udziale ,eM też w tym uczestniczył, nawet nazwał mnie destruktorem, ok mogę być destruktorem, ładnie brzmi, prawie jak konstruktor.
Tyle funkcji w życiu pełniłam, więc i tu dam radę, mogę być destruktorem
brzmi OK.

zdęcia tak wolno się wgrywają, że szkoda mi czasu, może wieczorem będzie lepiej to powiększe dokumentację chaosu
Ogrodowo zakręcona. 13:24, 12 paź 2018

Do góry
Tak na szybko:

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:01, 12 paź 2018

Do góry

Igielnik 12:59, 12 paź 2018

Do góry
W moim rejonie już był mocniejszy przymrozek. Kwiaty jednoroczne ściął i musiałam je wyrzucić na kompost.

Nowa rabata. Powstała pod koniec sierpnia. Nazbierało się trochę roślin i musiałam je gdzieś upchnąć.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 12:56, 12 paź 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Bez dwóch zdań, teraz jest czas rozplenic!

Witaj. Trafiłam do Ciebie szukając pomysłu na skarpę wokół domu, (a raczej ratunku) Padam na kolana, piękne te trawska masz Bardzo mi się podoba Twój ogród, mogę zaglądać?

Pytanie co to za odmiana rozplenicy? Ja mam kilkanaście sztuk, ale wydaje mi się, że moje są większe. I czy w dali za lawendą to śmiałek?
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:49, 12 paź 2018

Do góry
proso rózgowate z przechowalni długoterminowej trafiło na miejsce docelowe (chyba)

Igielnik 12:47, 12 paź 2018

Do góry
Wiosną posadziłam róże Ballerina. Nie zawiodłam się. Są piękne.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 12:46, 12 paź 2018

Do góry
Na dzisiaj tyle, bo reszta już słabo wygląda i nie nadaje się do pokazania.

No chyba jeszcze też jako ciekawostka - obecny kształt krzaczka Bouquet Parfait - jest wieeelki:

Ta jasna zielona różyczka na dole - Pashmina. Też wyrzuciła pod koniec sezonu dłuższe pędy...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies