Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:00, 30 paź 2018

Do góry
I takie tamy

azalia

trawki,trawy i trawiszcza

...uDany ogród 19:00, 30 paź 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Aniu serdecznie dziękuję!
Tegoroczne pejzaże jesienne są bardzo malownicze i nie można oderwać oczu od kolorowych obrazów

Uhmm, piękne następne jesienne pejzarze.
Fajnie ,że jeszcze mamy takie ciepełko. I ładnie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:56, 30 paź 2018

Do góry
Sylwia, muszkieter stracił nogi pod wpływem mrozu i tak dogorywa w tej misce. A wiąz bardzo łatwo rozmnożyć. Podczas sadzenia ułamała mi się gałązka, wsadziłam do ziemi i mam drugi egzemplarz.

Świdośliwa- jeszcze maleństwo i grab w żywopłocie- spory już

Mężniejąca cisowa obwódka przy studni

Bardzo silny wiatr, temperatura 23 stopnie- dziwny koniec października

...uDany ogród 18:56, 30 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Danusiu witaj
Ten widoczek jest bardzo, bardzo malowniczy.:0
Gotowy materiał na obraz

Aniu serdecznie dziękuję!
Tegoroczne pejzaże jesienne są bardzo malownicze i nie można oderwać oczu od kolorowych obrazów

...uDany ogród 18:50, 30 paź 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Dla Ciebie dzisiejszy słoneczny widoczek

Danusiu witaj
Ten widoczek jest bardzo, bardzo malowniczy.:0
Gotowy materiał na obraz
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 18:48, 30 paź 2018

Do góry
Ewelino,

To fakt i muszę Ci przyznać, że to jest nie równa walka a do sterylizacji i odkażania używam - no nie uwierzysz : alkohol, bo zwykła wóda też się do tego nadaje a i jest też "pod ręką" aby z sąsiadem w razie czego w odpowiednio "porozmawiać"

pozdrawiam
Jan

ps ...ubolewam nad Twoim Sango kaku a ta fotka ode mnie dla Ciebie.

Ukojenie 18:43, 30 paź 2018

Do góry
zoja napisał(a)
O poranku

No, te chryzantemy to masz przepiękne
Klon palmowy - Acer palmatum 18:38, 30 paź 2018

Do góry
dziś skomasowanie klonów palmowych na jednej fotce jesiennej

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:29, 30 paź 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Długo. Świetnie zniósł suszę.

To zielone na zewnątrz zamiera , bo robi się zimno. W cieple będziesz miała zielony szczypiorek. Od czasu do czasu podlej go herbatka z pokrzywy dla wzmocnienia.

To jeszcze trzeba mieć pokrzywe w drugiej doniczce ?
Moja działka na Dębowym Lesie 18:28, 30 paź 2018

Do góry
Pogoda zaskakuje .Ciepło . przyjemnie , fajnie

Dębowy Las o zachodzie słońca

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:21, 30 paź 2018

Do góry
AgataP napisał(a)

kurcze jaki on jest śliczny.... i długo kolor trzyma..

Długo. Świetnie zniósł suszę.

AgataP napisał(a)
Gruszko a pytanko takie - jeśli wykopałabym kępkę szczypiorku siedmiolatki, wsadziła do donicy, przycięła na krótko i przyniosła do domu?

To zielone na zewnątrz zamiera , bo robi się zimno. W cieple będziesz miała zielony szczypiorek. Od czasu do czasu podlej go herbatka z pokrzywy dla wzmocnienia.
...uDany ogród 18:20, 30 paź 2018

Do góry

I furtka jest już dla nas uchylona...

A my jutro idziemy na pogrzeb, zmarło się teściowi mojego brata. Bardzo nam pomógł przy budowie był bardzo serdecznym i mądrym człowiekiem, ale choroba dała mu we znaki i teraz już nie cierpi.
...uDany ogród 18:17, 30 paź 2018

Do góry
Dzisiaj dzień spędziliśmy odwiedzając naszych bliskich. Stare cmentarze wzbudzają we mnie nostalgię, są to ogrody pamięci z ogromną ilością zabytków. Są piękne!

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:16, 30 paź 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

A mi się podoba ta z klonem przy trawach
i kwitnące rudbekie zadziwiają u mnie juz wspomnienie

Z tym klonem?

Szałwie jeszcze kwitną

i gaura

okrywowe róże

No i ta nieszczęsna chryzantema

Ogród z rzeźbą 18:16, 30 paź 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Jesienny obrazek z bukiem

Przewodnik buczkowy wypuścił w tym roku całkiem przyzwoity przyrost, nareszcie zaczyna być go widać, biedaczek będzie musiał być niestety przesadzony w przyszłym roku:

Jesli buka chcesz przesadzać, to dobrze by było go teraz zaszkółkować, czyli wykopać naokoło w połowie koła fosę. Dość głęboko. Po zewnętrznej dać folię i rów uzupełnić kompostem. W tym miejscu ucięte korzenie będą się regenerować...ale do granicy z folii. Dzięki temu zabiegowi w przyszłym roku uszkodzisz tylko drugą połowę korzeni, a teraz pierwsza ucięta będzie zregenerowana jak z doniczki. Ten sposób jest mniej bolesny dla drzewa. Bez zaszkółkowania wykopanie i ucięcie całej bryły korzeniowej zahamuje wzrost drzewa na rok, dwa lata. A tak dość szybko zregeneruje drugą połowę korzeni.
Dwa ogrody 18:15, 30 paź 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Kasya, kwiatki z lata
Gonia, w tygodniu nie mam szans na pracę w ogrodzie, za późno wracam do domku

Gabrysiu
, podziwiałam Twój warzywnik, majstersztyk
W szufladce wyjęte tego dnia mieczyki z donicy. Obrazek taki sobie, po prostu roboczy Dalie w przyszłym roku powędrują na osobną rabatę w polu, muszę trochę wzmocnić wybrane karpy
dojrzały, próbowałam

Proszę mi o tym opowiedzieć
...uDany ogród 18:11, 30 paź 2018

Do góry
Rosa napisał(a)
Żyrandol bezapelacyjnie skradł moje serce, mieliśmy podobny na starym Żoliborzu, ale jedno ramię odpadło i nikt nie potrafił tego naprawić, inne były technologie i poszedł na śmietnik . Ach te sentymenty .
Tak to styl angielski, ale czy to regencja nie jestem pewna. Regencja była silnie związana z klasycyzmem i łączyła w sobie nurty sztuki greckiej oraz rzymskiej, a także neogotyk i orientalizm z dekoracjami inspirowanymi dalekimi kulturami, dodającymi im nutki ekstrawagancji. Wśród motywów zdobień, pojawiających się na ówczesnych antykach, wymienić można egipskie chimery, sfinksy, piramidy i palmy, greckie liry oraz zdobienia właściwe dla sztuki chińskiej czy gotyku. Jak zwał tak zwał, to nie ma znaczenia. Zainteresowało mnie nietypowe połączenie sekretarzyka i biblioteczki rzadko spotykane.
Masz troszkę mebelków w stylu art deco. W ostatnich latach są bardzo modne.
Agnieszka ma rację, stare meble są wykonane z drewna i łączone klejem kostnym a nie tak jak współczesne znikającym vikolem i mają metalowe klamry, zamki i różne proste łączenia. Zawsze nadają się do naprawy i widać po nich rzemiosło i rękę artysty .
Znajome niech się pukają po czym chcą, ja Cię rozumiem bo też tak mam .

Kocham lampy, mamy ich całe mnóstwo. Wszystkie mają jednakowy kolor kloszy, ale różne kształty to kolejny mój bzik, ale ujednolica pięknie wnętrza
ja też jestem sentymentalna, żyrandol z salonu dostałam od Chrzestnej mojego M w dniu jej śmierci i od tamtej pory dziennie jest nam światłem Druga wisi w sypialni dostałam ją ze 20 lattemu jak mój brat remontował mieszkanie to mu się nie komponowała

Fotki z telefonu, sa jakie są

Niestety nie jestem znawcą w tym temacie, ale we wszystkich źródłach widnieje najczęściej regencja lub opis brzmi XIX wieczna sekretera, Edwardiańskie meble, witryny w stylu Georgiańskim albo jeszcze Queen Anne-styl.
Kocham stare meble i obojętnie w jakim są stylu są piękne.
Bardzo mi sie podobają
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:11, 30 paź 2018

Do góry
kwartet napisał(a)
Małpa bardzo inteligętna jak dla mnie,kot na budowie musi widać być.
Do mnie przyszedł kot sąsiadów , obejrzał nas sobie, stwierdził nadają się i zrobił sobie u nas drugi dom.Nie narzekam łowna bestia i przylepna(przekonaliśmy się dlaczego nazywa się Kotlet,kiedy z mięsa właśnie na kotlety nieopatrznie zostawionego niewiele zostało)

W czasach kartek na mięso zdarzało mi się ścigać poprzedniego kota, kiedy porywał odliczone rozmrażające się kotlety.

Muszkieter dla Ciebie

Do ciemierników trzeba zagladać

U Anuli/ Zany hakone jeszcze taka ładna. U mnie pożegnała już ten sezon.

Dwa ogrody 18:05, 30 paź 2018

Do góry
Haniu, faktycznie, ślinka leci, jak takie opisy się czyta
Aniu - anpi, mam figę już kilka lat w donicy. Na zimę chowam do domu. Wczesną wiosną zaczyna wegetację. W tym roku owoce dojrzały
Gosiu, trzeba kupić figę do donicy. W gruncie przy bardzo mroźnych zimach raczej wymarznie.

W sobotę będziemy wykopywać tego cisa. Ma kilkanaście lat. Nie chciałabym go likwidować, może się przyjmie, mam jednak wątpliwości.
Musi być przycięty i pytanie jak? Kula? Stożek? Bonzai odpada, niespecjalnie lubię. Ile przyciąć bez szkody dla krzewu?
góra dość gęsto zabudowana, dół jednak rzadki, co widać.
doradzicie? jest sens szarpać się z nim, czy lepiej dać sobie spokój?
fotki poglądowe

Mokradło... i mój ogród 17:57, 30 paź 2018

Do góry
A taki widok ma osoba, która stoi przy furtce

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies