Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

Nowalijka 20:23, 11 paź 2018

Róża NN

Róża Bouquet Parfait

Róża Fairy lovely

Anda 20:44, 11 paź 2018

Astry i chyzantemy gwiazdorza, ale roze tez pieknie jesiennie kwitna

Jakie roze moczy Twoja mama?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Nowalijka 21:02, 11 paź 2018

Anda napisał(a)
Astry i chyzantemy gwiazdorza, ale roze tez pieknie jesiennie kwitna

Jakie roze moczy Twoja mama?

Ewuniu chyba ściągamy się myślami. Właśnie siedzę u Ciebie i nadrabiam zaległości. Mama moczy zakupione z gołym korzeniem Aspirin, Lila Wunder i Sangerhauser Jubilaumsrose. Jakie trudne nazwy
Anda 21:21, 11 paź 2018

Aspirynka i Jubilatka to pewniaki
Ciekawa jestem, jak sie u Ciebie sprawdzi Lila.

Ja u Ciebie jestem bardzo czesto, tylko nie zawsze mam co pisac

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Nowalijka 21:33, 11 paź 2018

Anda napisał(a)
Aspirynka i Jubilatka to pewniaki
Ciekawa jestem, jak sie u Ciebie sprawdzi Lila.

Ja u Ciebie jestem bardzo czesto, tylko nie zawsze mam co pisac

Ewuniu, jakie rozmiary osiągną te dwie róże? Producent pisze, ze 70-80 cm. Prawda?
Masz u siebie te roze? Znajdę na Twoim wątku?
Nowalijka 21:39, 11 paź 2018

Ewa, jak jesteśmy już przy różach to proszę Cie o pomoc. W wątku choroby róż pytałam o moją chorą różę na str 62. Zerknij proszę i podpowiedz co jej jest. Muszę ją wyleczyć.
Anda 21:42, 11 paź 2018

Nowalijka napisał(a)

Ewuniu, jakie rozmiary osiągną te dwie róże? Producent pisze, ze 70-80 cm. Prawda?
Masz u siebie te roze? Znajdę na Twoim wątku?

Jubilatka to rabatowka. Nie powinna byc wieksza niz 80-100 cm.
Aspiryna moze byc wieksza. Chyba u Napii sa egzemplarze dosc wysokie i szerokie.
To wszystko zalezy od ziemi na ktorej rosna.
Ja nie mam tych roz, ale sa mi znane z innych ogrodow.
Anda 21:45, 11 paź 2018

Nowalijka napisał(a)

Twoja roza dalej tak wyglada?
To musi byc jakas gasieniczka, jakis szkodnik. Systemiczny srodek przeciw szkodnikom powinien pomoc.
Nowalijka 21:49, 11 paź 2018

Ta roza na początku (u dołu) do pewnej wysokości jest taka. Czym wyżej, tym zdrowsza.
Anda 22:18, 11 paź 2018

Nowalijka napisał(a)
Ta roza na początku (u dołu) do pewnej wysokości jest taka. Czym wyżej, tym zdrowsza.

Hmm, mysle, ze teraz okres zerowania na rozy sie juz skonczyl, ale nie wiem, co to i czy powedrowalo do ziemi i korzeni. Na wszelki wypadek warto byloby jednak prynac czyms zarowno roze jak i ziemie. Nie wiem, jakie srodki sa w PL dostepne? Cos czytalam o Decisie. Toszka albo Mazan wiedza lepiej.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies