Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 13:55, 11 paź 2018

Wiesz Anabuko ,te kwiatki w głowie to czasami dobre,na zabicie trosk i niepokojów pałętających się po niej

A w ogródku dosadzisz miskanty Sioux,spróbuję na wiosnę podzielić,jakieś berberysy,na nowej działce posadzisz jakieś przebarwiające się drzewka,które dadzą kolorowe tło i będzie "git"!
Ale i bez tego u Ciebie jest kolorowo,pięknie

Magleska 22:27, 11 paź 2018

anpi napisał(a)
Kolorowych jarmarków...

Musiałam zacytować Magicznie ,cudownie ,ślicznie
anpi 00:03, 12 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak z katalogu jakiegoś cudnie

Sylwia,to u Ciebie takich katalogowych ujęć jest na pęczki.Cieszę się ,że i mi się jakieś udało
anpi 00:50, 12 paź 2018

Madziu miło mi, że Tobie też się podoba.Czasami dobrze jest wspiąć się na palce, obrać dobry punkt widzenia...bo ogród ciągle ten sam

Anabell 17:19, 12 paź 2018

Aniu! zainteresował mnie Twój watek klimaty romantyczne, ale tych detali masz.....
ciurkadełko przy murze
Przedogródek i cały wjazd w nowoczesnym stylu.

obejrzałam tylko 20 stron, więcej w innym czasie.

wiadomość wysłałam na pv.
anpi 19:38, 12 paź 2018

Haniu dzięki za odwiedziny
Frontowe rabatki robiłam tak,aby nawet jak nie mam na nie czasu jakoś wyglądały i by nie zarosły chwastem.Także w tych rabatach kwiatków brak!Są za to w doniczkach przy wejściu...bo jak tak bez kwiatów.Rabaty przed domem choć wielu się podobają, to trochę dla mnie są nudne,co nie znaczy że ich nie lubię,w końcu sama wymyślałam).
Ale bardzo lubię patrzeć jak w ogrodzie wszystko się zmienia.Coś przekwitło ,coś zakwitło,coś można przesadzić,zamienić miejscami,dosadzić...
A rewolucje przed domem niewskazane.Tym bardziej,że jak czasem coś rozgrzebię,to nie zawsze mam czas skończyć.Czasami koncepcja w trakcie się zmieni...itd.
Za domem mogę sobie pozwolić na większą swobodę i tworzyć co mi w duszy gra...oczywiście z pewnymi ograniczeniami(czyt.:kasa,czas,siły,...eMitd.)znacie to?
anpi 21:21, 12 paź 2018

Cudna pogoda...
Posadziłam dziś trochę tulipanków i czosnki.Pograbiłam trochę igieł z pod sosen,aby wyściółkować pod rododendronami i azaliami i odkryłam jeszcze kilka maślaczków
Podlałam co nieco,bo strasznie sucho.Wykopałam resztę warzyw, marchewkę i pietruszkę,zostały jeszcze pory...
I oczywiście spacer...plany co jeszcze zrobić w tym sezonie ,co w następnym?

dana1s 21:25, 12 paź 2018

anpi napisał(a)
Cudna pogoda...

Piękny kadr jesiennego ogrodu
Nie mogę się napatrzeć
anpi 21:46, 12 paź 2018

Tego kadrowania ,to też uczę się oglądając zdjęcia na Ogrodowisku.Miło mi słyszeć te słowa od Ciebie DanaStrasznie mi się podobają Twoje obrazy malowane aparatem.A te we mgle to już w ogóle niedoścignione (jak to by tak wcześnie wstać...?)
Doranma 21:59, 13 paź 2018

Aniu, ze swojego kolorowego ogrodu przeniosłam się do Twoich barw w wytwornym stylu... i poczułam się, jakbyśmy były sąsiadkami Bo też kolorowo, wianuszek na drzwiach (mój niestety już całkiem zbrązowiał), płotek biały, ważka unosi się w powietrzu... Czuję się jak u siebie w domu
Ja swoich warzyw jeszcze nie wykopuję, liczę że do końca października, ponieważ jest ciepło, to jeszcze trochę podrosną. A z cebulek na razie tylko narcyzy i krokusy posadzone.
Pozdrawiam cieplutko