Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

Monia81 21:06, 11 paź 2018

anabuko1 napisał(a)

Aniu, na jesieni to marcinki bardzo ubogacają ogród w kwitnie niech .
A jaki jeszcze ruch owadzi na nich, ummm świetna sprawa moc je obserwować .Ale już z doświadczenia ogrodowego wiem,że to takie ostanie większe owadzie buszowanie

Marcinki teraz robią piękną robotę w ogrodzie, oj kolorki wprowadzają boskie, a ruch owadzi przy nich ogromy, dzisiaj się przyglądałam jak wszystko na nich pracowało, sama się na ten widok do siebie uśmiecham buziaki
anabuko1 21:41, 11 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Czy widziałyście pogodę jaka ma być. Cudowna tak się cieszę, komary gryzą inne bzyki wariują nie ta pora aby nektar zbierać.

Aniu wszystko pięknie wygląda. Kolorowe kwiaty z tymi zółciami i brązem.
Jesień odkryła u ciebie wszystkie detale dekoracje figury których nie dostrzegłam w lecie.
Motyle jakies inne niż u mnie.

Jadę jutro będę przygotowywała grunt pod obwódkę przez całe lata nie mogliśmy zrobić bo za gorąco, a teraz ładna taka w sam raz pogoda.
Jak tu pracować jak tak pięknie.

Może jeszcze wpadnę do anpi, ale chciałam napisać też tutaj u ciebie, że trawa pampasowa to ryzyk fizyk w zimie w naszym klimacie. Trzeba ją dobrze zabezpieczyć aby nie wymarzła nawet 0,5 m nasypać albo liści albo kory.
Posadzić w miejsce aby nie była zalewana wodą.

O , patrz a ja jeszcze nie widziałam tej prognozy pogody.
Zaraz zobaczę jak to będzie.Ale ,,jutro praca - szkółka. sobota szkółka i wreszcie wyjazd na mój Dębowy i do poniedziałku odpoczywam innym powietrzem.Coś tam się zrobi, bo tam same nogi chodzą.
Dzisiaj mąż dzwonił i mi mówił,że na tarasie jest inwazja biedronek
U mnie powiem szczerze,że roślin jest upchane, i nie wiem, a raczej wiem ,że to nie jest dobre.Ale cóż dużo się podobało, dużo się chciało i che dalej i na-maczkowalo z tymi roślinami.I inne muszą walczyć o byt.
Może i tak lato , i rośliny przykrywają też figury.
Przed nami zima i tylko one zostaną
Dziękuję za dobre , pozytywne słowa.
Są pewne motyle ,że widzę je notorycznie.A niektóre,że raz albo wcale.
U mnie komarów nie ma , ale inwazja biedronek pcha się na taras i do domu

Zaraz pójdę do ciebie zobaczyć jak ci poszła ta obwódka.
Czytałyśmy obie o tej trawie pampasowej.Dziękuję bardzo za te informacje.Ja kiedyś ją chciałam.Ale chyba nie będę ryzykować.
Moj klimat chełmski jest bardzo zimy surowo nawet zimą , może jeszcze trochę surowszy
Jeszcze trochę listopad i będziemy odpoczywać
anabuko1 21:57, 11 paź 2018

paulina_ns napisał(a)
Aniu gdyby nie zdjęcie hortek powiedziałabym, że u Ciebie jesieni nie ma jak zawsze cudownie i kolorowo

Aniu jak długo masz u siebie edenke? Czy ona powtarza kwitnienie? zakupiłam ją wiosną zakwitła trzema kwiatami i tyle w tym sezonie. Urosła już prawie na 2 metry, a nie ma żadnego pąka kwiatowego i się tak zastanawiam, czy u niej tak słabo z kwitnieniem, czy moja jeszcze młoda i się rozkręci.

Witaj poranny ptaszku !
U mnie chyba jest niedobór roślin jesienią przebarwiających się jesienią na rudo, czerwono, złoto.Chyba to zmienię gdzie jeszcze się da

Edenka mam chyba sezon i miernota u mnie.Powtarza kwitnienie. Teraz ma pączki.Ale daleko jej od wizerunku katolowego .
Róża elshorm moja ulubienica

anabuko1 22:05, 11 paź 2018

marba napisał(a)

To mi przypomina jakiegoś płożącego rozchodnika. Ale dokładnie nie wiem. Jak zwał, tak zwał, ważne, że fajnie wygląda w tym wózeczku.

Basiu, też myślę ,że to jest jakiś rozchodnik .
Ale nie mam pojęcia jaki.Szybko rośnie , bardzo płożący i nie zimujący.Chciałabym go kiedyś zdefiniować.Bo mamgo2 sezon.Teraz też przezimuję w domu.I znowu będzie w moim ogrodzie.
W wózeczku nawet była pelargonia i begonka .Ale,on je zwojował i ich nie było.

rdzewiaki pasują do jesieni
anabuko1 22:08, 11 paź 2018

Monia81 napisał(a)

Marcinki teraz robią piękną robotę w ogrodzie, oj kolorki wprowadzają boskie, a ruch owadzi przy nich ogromy, dzisiaj się przyglądałam jak wszystko na nich pracowało, sama się na ten widok do siebie uśmiecham buziaki

Dlatego warto mieś marcinki w swoim ogrodzie

Napia 22:50, 11 paź 2018

Cieszę się, że zdecydowałaś się na szkołę fotografii i że sprawia Ci to przyjemność. Zdjęcia już robisz śliczne, to teraz nie będzie można oderwać oczu Doskonały pomysł, także dla nas, bo będziemy mieli okazję podziwiać Twoje fotki
Słoikowo także u mnie. Jeszcze tylko buraczki na zimę do zaprawienia i w tym roku będzie dość, tym bardziej, że w spiżarce rak już miejsca
Pięknie wygląda Twój ogród jesienią... lubię takie "przydymione" widoki moje róże też slabo sobie radzą. Dobrze, że w ogrodzie są hortensje i trawy, to jest na czym zawiesić oko
Pozdrawiam Aniu
mira 23:00, 11 paź 2018

/original.JPG[/img]

śliczny ten różowy aster - wysoki?
Kasia_CS 23:46, 11 paź 2018

anabuko1 napisał(a)

Kasiu witaj!
Cieszę się ,że moja fotografia i patrzenie na rośliny ci się podoba.
Staram się i uczę w tej dziedzinie cały czas.
Ja jestem kwitowa.To mam dużo roślin , kto re kwitną.
To chyba dobrez,że mam rośliny , kto re u innych są w mniejszości.
A , ktore to tak spostrzegłaś ?
Mieczyk zadziwia i kwitnie i cieszy w pażdzierniku.
Hortensja dębolistna w jesiennych przebarwieniach

Lubię kwiaty - bez nich w ogrodzie trochę za smutno A zauważyłam u Ciebie np galtonię albo trójsklepkę, których zwykle nie mam okazji za często oglądać (bo na żywo to wcale )

pozdrowienia!
anabuko1 07:53, 12 paź 2018

Napia napisał(a)
Cieszę się, że zdecydowałaś się na szkołę fotografii i że sprawia Ci to przyjemność. Zdjęcia już robisz śliczne, to teraz nie będzie można oderwać oczu Doskonały pomysł, także dla nas, bo będziemy mieli okazję podziwiać Twoje fotki
Słoikowo także u mnie. Jeszcze tylko buraczki na zimę do zaprawienia i w tym roku będzie dość, tym bardziej, że w spiżarce rak już miejsca
Pięknie wygląda Twój ogród jesienią... lubię takie "przydymione" widoki moje róże też slabo sobie radzą. Dobrze, że w ogrodzie są hortensje i trawy, to jest na czym zawiesić oko
Pozdrawiam Aniu

Agnieszko , i ja cieszę się tą szkołą.
ale jak są przedmioty takie czysto techniczne, to myślę, co ja tutaj robię.Nie wszystko czaję
Ale może coś w głowie zostanie.
Z tą szkołą to coś dla samej siebie.Nie wiele jest rzeczy ,że człowiek, bynajmniej ja robię dla siebie
może mnie przeceniasz.Może w kwestii fotografowania , zostanie jak jest.?Nie wiem ...
Wczoraj przerabiałam grzybki, bo synek przyjechał na urlop i już do lasu pojechał i mi przywiózł.I trzeba było je zrobić.
Buraczki dobre z papryką.Taka gotowa sałatka
Dziękuję za pozytywne słowa.
Moj ogród ma mało czerwonych krzaczków, tj, takich które tak jesienią się przebarwiają.
U ciebie pięknie z tymi trawami i horkami.Ja z trawami dopiero zaczynam.
A te hosty pod hortensjami, to ci słońce ich nie przypala ??
Pozdrawiam cieplutko Agusiu
Anda 08:04, 12 paź 2018

Szkola fotografii, fiu fiu

Ciesze sie razem z Toba. Na pewno duzo Ci to da. Teoria to podstawa a potem bedzie czas na praktyke. Te zajecia sa zawsze najbardziej pasjonujace
Powodzenia

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies