Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzgórze chaosu 18:05, 18 wrz 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)
Chwilowa przerwa od netu i ogrodowe zmęczenie zaowocowało powrotem do ... robienia na drutach Chłopcy w domu śmieją się ze mnie, ale ci co nigdy tego nie robili nawet nie mają pojęcia, jaki niesamowity relaks daje przekładanie kolejnych oczek i skupienie na robótce. Dziergam teraz jak szalona w każdej wolnej chwili Biały fragment na zdjęciu jest już fantastycznym sweterkiem o nazwie ananas

Iwonka efektownie dziergasz, kiedy skończysz, musisz nam zaprezentować tego ananasa

Śmieję się też, ale mam pojęcie jak to wciąga, relaksuje i wkręca...też trochę wyplatałam, teraz nie mam już dobrych oczu, szycie bardziej mnie wciągnęło, szyłam w latach technikum dla siebie po całych nocach na szablonach z Burdy
Iwonka napisał(a)
Myślę o hortensji pnącej albo bluszczu. Zobaczymy... Na razie jest tak

Ogród super rozświetlony...czyli stawiasz na zimozielone, winnik ma piękne niebieskie kuleczki jesienią

zdjęcie zrobiłam u Katki u niej rośnie szybko jak winobluszcz pięciolistkowy.

Altana dopieszczona, pamiętam jak zatrzymałyśmy się przy tych skrzynkach u Kapiasów, obraz na płótnie gigant, gdzie zdobyłaś takie cudo?
Ogród w dolinie 17:34, 18 wrz 2018

Do góry
Sonka napisał(a)

Dzisiaj wpadłam na Twój wątek.
Jak ten bodziszek się zachował od strony południowej i przy tak ostrym słońcu tego lata?

Tak wygląda rabata z bodziszkiem. Muszę zrobić znowu fryz wierzbie. Bodziszek od południowej strony mocno czerwienieje.

Sorki za chwasty. Teraz odchwaszczamy choiny.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:58, 18 wrz 2018

Do góry
pawel2806 napisał(a)
czyli dość wąsko, u mnie tuje mają 125cm+ hortensje z cisowym żywopłocikiem 200cm
A możesz poszerzyć tą rabatę? Jeśli tak taka mała propozycja

Wielkie dzięki, właśnie coś takiego chciałabym osiągnąć, ale rabaty nie ma szans teraz poszerzyć. W założeniu jest duży trawnik z placem zabaw dla dzieci, może jak podrosną a teraz muszę się zmieścić na tych dwóch metrach. w centralnym miejscu chciałam coś posadzić na pniu - np. miłorząb bo wiele dobrego się o nim naczytałam tutaj .

W Twoim projekcie są 4 pietra roślin - u mnie 3 więc może się zmieści - przez dwa trzy lata może będzie ok, póki się nie rozrośnie wszystko - a później będą zmiany.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:30, 18 wrz 2018

Do góry
Kto lubi patisony? urosły olbrzymki

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:13, 18 wrz 2018

Do góry
czyli dość wąsko, u mnie tuje mają 125cm+ hortensje z cisowym żywopłocikiem 200cm
A możesz poszerzyć tą rabatę? Jeśli tak taka mała propozycja
Pamiętajcie o ogrodach 15:57, 18 wrz 2018

Do góry
Wczoraj przejeżdżałem przez jedną wioskę za Oleśnicą a tam był wysyp dyń

i jeszcze parę traw

Pamiętajcie o ogrodach 15:55, 18 wrz 2018

Do góry
I jeszcze trochę traw, mam nadzieję że w przyszłym roku się rozrosnął

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 15:52, 18 wrz 2018

Do góry
Belmonte, ktora ma Zagajanka (naprawde az rzucala sie w oczy wielkimi kwiatami

dla milosnikow dwukolorowych double deligt

ale totalnie zauroczyl mnie Thomas a Becket, oznaczony tabliczka Winchester Cathedral dopiero jak pogrzebalam przy lodydze znalazlam zawieszke z Thomasem

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 15:42, 18 wrz 2018

Do góry
Zmienna kolorystycznie, ale b wysoka Lucky

Singin' in the rain

shampane moment

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 15:33, 18 wrz 2018

Do góry
creme caramel

just joey

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 15:28, 18 wrz 2018

Do góry
Generalnie dalej podobaja mi sie te same roze, co w lipcu, tzn wiekszosc, bo czesc w trakcie poprzedniej wizyty miala przerwe w kwinieniu
chandos beauty, tyle ze teraz byl ogromny, wiec sprawa do przemyslenia

zachwycila mnie Rachel, ale z tego co widzialam w googlach to wyjatkowe wybarwienie tej rozy, bo zazwyczaj jest ciemniejsza. Kwitla bukietami
Pokażcie swoje trawniki 15:21, 18 wrz 2018

Do góry
jason napisał(a)
Mój trawnik siany w 2016 roku. Potas i fosfor na wiosne i jesien, azot przez cały sezon, raz w sezonie Floranid.

Śliczny. Spróbuj jeszcze zaaplikować mu żelazo. Przynajmniej raz w sezonie na wiosnę.

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 15:16, 18 wrz 2018

Do góry
Upewnilam sie tez, ze koniecznie chce miec roze Silver Shadow. Kiedy odwiedzilam Regents Park na poczatku lipca to roze ledwo zipaly przez mega susze i upal. Niektore tylko gatunki dawaly sobie rade zupelnie bezproblemowo. m in wlasnie silver shadow. Teraz jesienia dalej rabata z ta roza wyglada zdrowo i zielono, kolor sie troche zmienil, jesienny jest b intensywny i b fioletowy, letni byl b rozowy i eteryczny.
Lipcowy

Wrzesniowy
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 14:54, 18 wrz 2018

Do góry
I porownanie Shalott i Emmy. Shalott, pierwsza z lewej (oba bladawe)

tutaj intensywniejsza wersja Emmy na gorze i bladawa wersja Shalott

Generalnie wszystkie trzy: Jude, Emma i Shalott pieknie sie tonalnie mienia. Jako ze nie bylo Summer Song, to dalej nei wiem, czy pasuje do niej b Lady Emma, czy Lady of Shalott, ale ze wzrostowo przynajmniej teoretycznie Lady Emma jest nizsza, a kolory Emmy i Shalott sa b zblizone, wybiore Shalott. Emma dostanie inne miejsce
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 14:48, 18 wrz 2018

Do góry
Lady Emma, niby b intensywna, i b zarozowiona jakby, ale tez kolorystycznie zmienna, od pomaranczu po lekka zolc, ktora niewiele sie rozni od Jude.
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 14:42, 18 wrz 2018

Do góry
i jeszcze porownanie ladies, czyli Emmy z Shalott. TYle ze ulamana galazka shallot to z tych jasniejszych, nie mialam wplywu na to, ktora byla wylamana, bo wybralabym te ciemniejsza oczywiscie.
lady of shalott (widac, ze maja rozne kolory, od bladawcow zoltych w kolorze Jude, bo pomarancz
t

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 14:29, 18 wrz 2018

Do góry
Po wizycie w parku postanowilam wstawic kilka porownawczych zdjec Jude, Lady Emmy i Lady of Shalott. Jak odkrylam nowa nieznana mi rabate z austinkami, to pobieglam pedem do innej, gdzie lezala ulamana galazka lady of shallot. Troche przywiedla ale do porownan sie nada. Niestety, Summer song nie bylo.
kremowy Jude the Obscure,

zolty Jude (oba bukiety rosly na roznych galeziach tego samego krzaka)

i Jude z lady of shalott

I z zolta wersja Jude (praktycznie nie ma roznicy)

Niestety nie mam zdjecia Lady Emmy z Jude, bo musialabym wylamac galazke jednej z nich.
Jak feniks z popiołów 13:52, 18 wrz 2018

Do góry
Dziewczyny!
Relacja prawie że na żywo:
fot. godz. 12.00

Do tej pory to znaczy jest godz. 13:52 nadal cień
kolejny meldunek przewidziany około godz. 16:00
W samym słońcu 13:49, 18 wrz 2018

Do góry
Mam też pytanie...jakbym chciała posadzić Danica przed ML,tzn pośrodku dwóch ML na przedzie rabaty to w jakiej odległości?

Muszę im tymczasowe miejsce znaleźć na czas zimy.

Edit.
Powierzchnia przekowypwana z kora to 8,5m2. Ile posyapc siarki? Tak wygląda z płynem helliga
Przedziwny Ogród 13:49, 18 wrz 2018

Do góry
Wersja robocza......

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies