Iwonka efektownie dziergasz, kiedy skończysz, musisz nam zaprezentować tego ananasa
Śmieję się też, ale mam pojęcie jak to wciąga, relaksuje i wkręca...też trochę wyplatałam, teraz nie mam już dobrych oczu, szycie bardziej mnie wciągnęło, szyłam w latach technikum dla siebie po całych nocach na szablonach z Burdy
Ogród super rozświetlony...czyli stawiasz na zimozielone, winnik ma piękne niebieskie kuleczki jesienią
zdjęcie zrobiłam u Katki u niej rośnie szybko jak winobluszcz pięciolistkowy.
Altana dopieszczona, pamiętam jak zatrzymałyśmy się przy tych skrzynkach u Kapiasów, obraz na płótnie gigant, gdzie zdobyłaś takie cudo?
Tak wygląda rabata z bodziszkiem. Muszę zrobić znowu fryz wierzbie. Bodziszek od południowej strony mocno czerwienieje.
Sorki za chwasty. Teraz odchwaszczamy choiny.
Wielkie dzięki, właśnie coś takiego chciałabym osiągnąć, ale rabaty nie ma szans teraz poszerzyć. W założeniu jest duży trawnik z placem zabaw dla dzieci, może jak podrosną a teraz muszę się zmieścić na tych dwóch metrach. w centralnym miejscu chciałam coś posadzić na pniu - np. miłorząb bo wiele dobrego się o nim naczytałam tutaj .
W Twoim projekcie są 4 pietra roślin - u mnie 3 więc może się zmieści - przez dwa trzy lata może będzie ok, póki się nie rozrośnie wszystko - a później będą zmiany.
Belmonte, ktora ma Zagajanka (naprawde az rzucala sie w oczy wielkimi kwiatami
dla milosnikow dwukolorowych double deligt
ale totalnie zauroczyl mnie Thomas a Becket, oznaczony tabliczka Winchester Cathedral dopiero jak pogrzebalam przy lodydze znalazlam zawieszke z Thomasem
Generalnie dalej podobaja mi sie te same roze, co w lipcu, tzn wiekszosc, bo czesc w trakcie poprzedniej wizyty miala przerwe w kwinieniu
chandos beauty, tyle ze teraz byl ogromny, wiec sprawa do przemyslenia
zachwycila mnie Rachel, ale z tego co widzialam w googlach to wyjatkowe wybarwienie tej rozy, bo zazwyczaj jest ciemniejsza. Kwitla bukietami
Upewnilam sie tez, ze koniecznie chce miec roze Silver Shadow. Kiedy odwiedzilam Regents Park na poczatku lipca to roze ledwo zipaly przez mega susze i upal. Niektore tylko gatunki dawaly sobie rade zupelnie bezproblemowo. m in wlasnie silver shadow. Teraz jesienia dalej rabata z ta roza wyglada zdrowo i zielono, kolor sie troche zmienil, jesienny jest b intensywny i b fioletowy, letni byl b rozowy i eteryczny.
Lipcowy
Wrzesniowy
I porownanie Shalott i Emmy. Shalott, pierwsza z lewej (oba bladawe)
tutaj intensywniejsza wersja Emmy na gorze i bladawa wersja Shalott
Generalnie wszystkie trzy: Jude, Emma i Shalott pieknie sie tonalnie mienia. Jako ze nie bylo Summer Song, to dalej nei wiem, czy pasuje do niej b Lady Emma, czy Lady of Shalott, ale ze wzrostowo przynajmniej teoretycznie Lady Emma jest nizsza, a kolory Emmy i Shalott sa b zblizone, wybiore Shalott. Emma dostanie inne miejsce
i jeszcze porownanie ladies, czyli Emmy z Shalott. TYle ze ulamana galazka shallot to z tych jasniejszych, nie mialam wplywu na to, ktora byla wylamana, bo wybralabym te ciemniejsza oczywiscie.
lady of shalott (widac, ze maja rozne kolory, od bladawcow zoltych w kolorze Jude, bo pomarancz
t
Po wizycie w parku postanowilam wstawic kilka porownawczych zdjec Jude, Lady Emmy i Lady of Shalott. Jak odkrylam nowa nieznana mi rabate z austinkami, to pobieglam pedem do innej, gdzie lezala ulamana galazka lady of shallot. Troche przywiedla ale do porownan sie nada. Niestety, Summer song nie bylo.
kremowy Jude the Obscure,
zolty Jude (oba bukiety rosly na roznych galeziach tego samego krzaka)
i Jude z lady of shalott
I z zolta wersja Jude (praktycznie nie ma roznicy)
Niestety nie mam zdjecia Lady Emmy z Jude, bo musialabym wylamac galazke jednej z nich.
Dziewczyny!
Relacja prawie że na żywo:
fot. godz. 12.00
Do tej pory to znaczy jest godz. 13:52 nadal cień
kolejny meldunek przewidziany około godz. 16:00