Alicjo, nie wiem czemu, ja do Ciebie jakoś z doskoku zaglądam.
Powaliły mnie oba zestawienia z berberysem. Jeżówki takie różne, a jednak obie pasują!
A begoniowa rulez
Mój trawnik po zasileniu go nawozem wygląd całkowicie inaczej. Ewidentnie brakowało mu azotu. Wysiałem amofoskę z saletrzakiem. Zdjęcie poniżej. Na zdjęciu nieproszeni goście.
Rany! Normalnie jak u Oudolfa! Wielkie plamy rulez!
Też chcę, ale mnie zachciewajki pokonują Tym łatwiej, że kupuję rośliny w ilościach "na rozmnożenie", więc coś trzeba wsadzić w międzyczasie
Elu, czy to białe pośrodku to może przetacznikowiec wirginijski? W jakich warunkach on u Ciebie rośnie?
Bo mam dosłownie jeden egzemplarz i się nie mogę zdecydować: wyrzucić go czy zostawić.
On u mnie rośnie bardzo wysoki (chyba ze dwa metry ma!) i się strasznie pokłada. Podobno to wina zbyt małej ilości słońca. Ale u mnie więcej nie ma, więc jeśli to faktycznie jest przyczyna pokładania się, to chyba go jednak wyciepię...
Oj Aniu a jak ja się cieszę, ze je mam. Werbenę dostałam od Ewy Bacowej. Limki zachwycają. Mam tez Phantoma ale zapomniałam zrobić fotki. Wiosną kupiłam dwie sztuki na targach. Posadziłam na murku w przed ogródku.
Natomiast róża Gefyld kwitnie po raz drugi. Może się zbierze i będzie kwitła jeszcze raz. Zobaczymy.
Na chwilę pojechaliśmy na zamek. Oblężenie Malborka w tym roku mnie nie zachwyciło. Absurdem jest połączenie dwóch imprez Oblężenia z Festiwalem Food truck. Dla mnie jest to rytm ulicy i nie ma nic wspólnego z magicznym średniowiecznym klimatem.
Mimo to znalazło się coś dla miłośników kwiatów. Pani zgodziła się na publikację zdjęcia. !5 lat Róż z ogrodu Wielkiego Mistrza
Róże na murku same się nie oczyszczają. W tym tygodniu kończę wycinkę przekwitłych kwiatostanów.
Natomiast za ławka wysiałam kosmosy. W przyszłym sezonie docelowo wysieje Werbenę.
Prześliczne kompozycje, powolutku daze do tego u mnie w ogrodzie zeby bylo tyle samo zieleni co koloru. Niestety jeszcze troche mi brakuje koloru na czerwiec do polowy lipca.