Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 19:57, 07 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Agnieszka, jak już będę mieć taki ogród dopieszczony i do pokazania, to Cię poproszę o zrobienie zdjęć

A wiesz...że ja sobie właśnie pomyślalam, że chętnie bym zobaczyła właśnie swój ogród oczami Agi?!
Oj...Aga....nie wybierasz się nad morze Zapraszam na niedzielny spacer
Lawendowy zawrót głowy 19:56, 07 lis 2014

Do góry
Ta wielkość 15 m do wielkość docelowa w przyszłości, po 20 latach. Teraz może być mniejszy, ale niezbyt bym chciała jakąś sadzonkę drzewka w wysokości 60-100 cm, bo mi w ogrodzie zniknie, no i mam obawy, że nie doczekam, aż urośnie
Lawendowy zawrót głowy 19:53, 07 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Tez się nad nim zastanawiam, ale nie wiem, czy można kupić bez problemu drzewo, no i w jakiej cenie, czy jednak z krzewu się drzewko wyprowadza.

Ja potrzebuję właśnie jakieś dwa fajne drzewa, takie do 15 m wysokości.

Czerwonu klon ktory mi pokazałas jest cudny .... Tez takie wysokosci osiaga ...

Grujecznik osiaga 12 metrów tak pisza ale musimy zgłebic temat....Ty chcesz takie duze a ja wolałabym mniejsze

Mamy watek o grujeczniku ale tam sa takie okazy, które raczej mnie by pasowały chyba ze to jest kwestia czasu.....

Danusia nam to wyjasni mysle jak juz bedziemy miały uporzadkowane wiadomosci jutro poszukam jeszcze informacji na necie..

Wybór masz ogromny w tych wiekkich pieknosciach
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 19:49, 07 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Agnieszka, jak już będę mieć taki ogród dopieszczony i do pokazania, to Cię poproszę o zrobienie zdjęć

Danuś to chyba nie trzeba mieć dopieszczonego żeby Aga wydobyła piękno i szczegóły
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:47, 07 lis 2014

Do góry
Marzena podziwiam Cię za zapał do planowania, przesadzania, tworzenia, za to, że tym wszystkim się z nami dzielisz, że masz tyle energii.
Miłego weekendu życzę.

Nie muszę chyba pisać, że zaglądam na bieżąco, jak chyba większość osób na forum, rzadziej się odzywam
Lawendowy zawrót głowy 19:43, 07 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Grujecznika chciałam drzewo a co?

No to jest deszcze własnie

Tez się nad nim zastanawiam, ale nie wiem, czy można kupić bez problemu drzewo, no i w jakiej cenie, czy jednak z krzewu się drzewko wyprowadza.

Ja potrzebuję właśnie jakieś dwa fajne drzewa, takie do 15 m wysokości.
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 19:37, 07 lis 2014

Do góry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:32, 07 lis 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

mam urlopek w poniedziałek więc mam długi weekend

Ja już dzisiaj na urlopie, a poniedziałek wolny. Tak więc jest super
U BusyBee w ogródku... 16:11, 07 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Pięknie

Dziękuję Danusiu.... staram się doceniać tę wyjątkową słoneczną jesień...te fotki robiłam dziś podczas pierwszej od wieków mżawki....to znaczy udawało, że mży... z naciskiem na UDAWAŁO zresztą widzisz sama co to za mżawka
Lawendowy zawrót głowy 15:18, 07 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)

A tego grujecznika to chciałabyś na drzewko prowadzić, czy krzew?

Jesienne zdjęcia super kolorystycznie, dobrze, że u nas jeszcze taka fajna pogoda, choć deszcz tez by się przydał

Grujecznika chciałam drzewo a co?

No to jest deszcze własnie
U BusyBee w ogródku... 15:14, 07 lis 2014

Do góry
Pięknie
Lawendowy zawrót głowy 14:14, 07 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Grujecznik jest moim faworytem , potem klon red i ambrowiec ...

Moze masz racje z ta obserwacja i cieciem chociaz chciałam zeby to było drzewo nie ciete naturalne w tym miejscu.

Czytałam ze w przeciagu 6 lat osiaga spore rozmiary , to okres nad którym chyba da sie zapanowac

A tego grujecznika to chciałabyś na drzewko prowadzić, czy krzew?

Jesienne zdjęcia super kolorystycznie, dobrze, że u nas jeszcze taka fajna pogoda, choć deszcz tez by się przydał

Pomóżcie wyczarować mi ogród 11:41, 07 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Violka nadrabiam u Ciebie, dobrze, że w miarę spokojnie było i dałam rady. Jednak ten ostatni weekend trochę na ograniczył czas na forum.
Kuruj się i wykorzystuj, że może Cię ktoś obsługiwać . W końcu chora jesteś

Ha, ha z tym obsługiwaniem to jest tak, że dopóki nic nie chcesz to każdy mówi: Jak będziesz coś potrzebowała, to mów", ale jak coś trzeba to każdy zajęty. A jak sama zlazłam z sypialni na dół, to słyszę: " Na dole jesteś?, to zrób mi herbatę." Mąż oczywiście zapracowany przed komputerem się zorientował, że chyba już zdrowa jestem skoro na nogach stoję
Ale już mi lepiej, ścięgno trochę boli, ale to pikuś. Na sobotę się szykuję kompościk przerzucić, żeby szybciej był gotowy
Ogródek Iwony 23:12, 06 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Iwonko na szybciutko melduję, ze nadrobiłam.
Ostatnio niezbyt u mnie z czasem. Pozdrowienia i spóźnione gratki na 200 zostawiam

Danusiu, to przypadłość zapracowanych kobiet - brak czasu Ja też go ostatnio nie miałam i teraz będę nadrabiać czytaniem wątków
Ogródek Iwony 23:03, 06 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Iwonko gratulacje na 200-kę.

A co do tujek, grabów, umberek, to i tak decyzje będziesz musiała podjąć sama, widząc ile tam jest miejsca.
Tez jestesmy na etapie zakupu jakiś fajnych egzemplarzy drzew i choć przykładowo bardzo podoba mi się tupipanowiec, to chyba na tak duże drzewo się nie zdecydujemy. Zastanawiałam się też nad grabem kolumnowym, u mie jego wielkość byłaby ok, ale nie wiem czy u nas w szkółkach go dostanę i po ile. Jak kiedyś widziałam, takiego już większego graba to kosztował 1 400 zł.
Umberki są fajne. Ja mam na skraju rabat.

Danusiu, twoje umbry są na właściwym miejscu. Ładnie się tam prezentują. Graby - sama nie wiem, czy dam radę ciachać w odpowiedni sposób. Jesienią mam mało czasu na ogród, wiosną podobnie. M wrócił do pracy, więc nie będzie miał czasu na pomoc.
Będzie zimowy dylemat w związku z przypłociem. Wczoraj M zameldowałmi, że zamówił bramę wjazdową na podwórko. W końcu skończy się latanie obcych psów na nasze podwórko
Lawendowy zawrót głowy 21:42, 06 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Jola pisałam u siebie, ale nie wiem, czy zajrzysz. Odnośnie drzewek wklejam :Jak gdzieś spotkasz jakieś ciekawe drzewko w naszych okolicach to melduj.

Myślałam też o klonie Red Sunset, ale nie wiem, czy uda się go u nas kupić. Wg opisu to dosyć zgrabne drzewko i widziała zdjęcie chyba u Alinki u stóp klasztoru. Ma też tulipanowca, ale na chwilę obecną mamy postanowienie, ze tylko drzewa, których nie trzeba będzie ograniczać

Danusio ten klon jest obłedny, tulipanowiec imponuje wielkoscia ... Zazdroszcze Ci, ze masz miejsce w którym drzewo moze sobie swobodnie rosnac i sie prezentowac u mnie brak takowego .

Dam Ci znac o drzewkach bo juz Goczałkowicach z babkami rozmawiałam ze marcu maja byc graby kolumnowe tez jestem ciekawa za ile
Lawendowy zawrót głowy 20:42, 06 lis 2014

Do góry
Jola pisałam u siebie, ale nie wiem, czy zajrzysz. Odnośnie drzewek wklejam :Jak gdzieś spotkasz jakieś ciekawe drzewko w naszych okolicach to melduj.

Myślałam też o klonie Red Sunset, ale nie wiem, czy uda się go u nas kupić. Wg opisu to dosyć zgrabne drzewko i widziała zdjęcie chyba u Alinki u stóp klasztoru. Ma też tulipanowca, ale na chwilę obecną mamy postanowienie, ze tylko drzewa, których nie trzeba będzie ograniczać
Ogródek Iwony 20:07, 06 lis 2014

Do góry
Iwonko na szybciutko melduję, ze nadrobiłam.
Ostatnio niezbyt u mnie z czasem. Pozdrowienia i spóźnione gratki na 200 zostawiam
Pomóżcie wyczarować mi ogród 20:05, 06 lis 2014

Do góry
Violka nadrabiam u Ciebie, dobrze, że w miarę spokojnie było i dałam rady. Jednak ten ostatni weekend trochę na ograniczył czas na forum.
Kuruj się i wykorzystuj, że może Cię ktoś obsługiwać . W końcu chora jesteś
Ogród u stóp klasztoru 20:00, 06 lis 2014

Do góry
Cieszę się że z sunią wszystko w porządku. Tak to jest, jak ostatnio na forum przeczytałam, że na drodze, za zakrętami prędzej czy później pojawi się prosta.

Oby jak najdłużej bez zawirowań czas powolutku płynął
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies