Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 21:30, 06 lis 2014

Viola napisał(a)

Też jestem wtajemniczona i pipidówkami jeżdżę Ale to tajemnica , ciiiii cho sza

Haha czyli mamy prywatna droge ciekawe kiedy nam bramki postawia ?
lojalna_ 21:32, 06 lis 2014

BusyBee napisał(a)
Ależ foteczki fajne przyszłam oczy nacieszyć....chyba na pokuszenie pokazujesz nam te krokusowe fotki coby wszyscy gromadnie ze wiosna tęsknili

... i tak tęsknimy!!!

Pokuszenie jest cudne zawsze warto tak pogrzeszyc

Dziewczyny pisza ze wiosna hnet bedzie hihi
lojalna_ 21:36, 06 lis 2014

boguslaw_r_ napisał(a)
Witam,
pędzisz jak rakieta 3 miesiące i 177 stron, wyczyn godny naśladowania, choć nielicznym się to udaje.
pobiegałem sobie cały wczorajszy dzień po twoich włościach
jeśli tak dalej pójdzie to za rok nie będziesz miała nic do roboty poza pokazywaniem i opisami,
iglaki piękne to moje klimaty,
całość od pieska począwszy super pozdrawiam.

Bogusiu witam Cie serdecznie

Ty masz duza wyobraznie skoro tyle u mnie widziałes musiałesz szybko biegac u mnie dopiero poczatki .... I to takie mało spektakularne ochy tylko nad tarasem sOm a reszta sie kula powoli . Same gadulstwo i krajobrazy
Zapraszam czesciej
lojalna_ 21:39, 06 lis 2014

Ewa777 napisał(a)
Jolu, przeczytałam, że zastanawiałaś się nad ambrowcem, ale przeraża Cię jego wysokość. Odmiana Gum Ball dorasta do 1-2m

Ewcia Ty zawsze ogrodnicza wiedza mnie zadziwiasz

Gdyby ten grujecznik był jeszcze jakis mini haha.

Mam taki kat i tam chciałabym sie osłonic takim kolorowym wiekszym drzewem ....cały czas dumam ogladam. Dzieki za pomysł i pisz obowiazkowo jak jeszcze cos wymyslisz
lojalna_ 21:42, 06 lis 2014

bdan napisał(a)
Jola pisałam u siebie, ale nie wiem, czy zajrzysz. Odnośnie drzewek wklejam :Jak gdzieś spotkasz jakieś ciekawe drzewko w naszych okolicach to melduj.

Myślałam też o klonie Red Sunset, ale nie wiem, czy uda się go u nas kupić. Wg opisu to dosyć zgrabne drzewko i widziała zdjęcie chyba u Alinki u stóp klasztoru. Ma też tulipanowca, ale na chwilę obecną mamy postanowienie, ze tylko drzewa, których nie trzeba będzie ograniczać

Danusio ten klon jest obłedny, tulipanowiec imponuje wielkoscia ... Zazdroszcze Ci, ze masz miejsce w którym drzewo moze sobie swobodnie rosnac i sie prezentowac u mnie brak takowego .

Dam Ci znac o drzewkach bo juz Goczałkowicach z babkami rozmawiałam ze marcu maja byc graby kolumnowe tez jestem ciekawa za ile
gusiarz 22:40, 06 lis 2014

Grujecznik jest śliczny. U mnie rośnie gęsto bez żadnego przycinania. Wiosną jako jedno z pierwszych drzew ma liście. A jesienią pięknie się wybarwia ... Ja mam tę dużą odmianę, ale nie rośnie bardzo szybko. Raczej spokojnie a jeśli będzie za duży można go ciąć.
Buźka.... na truskawki wiosną serdecznie zapraszam
Ewkakonewka 23:29, 06 lis 2014

Hola hola, a dyniowa już rozdana??? Lepiej dzisiaj, działalność jakaś się udała?
lojalna_ 09:58, 07 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Hola hola, a dyniowa już rozdana??? Lepiej dzisiaj, działalność jakaś się udała?

Ewciu wreszcie bardziej ruchliwa jestem juz ruchy wykonuje co niektóre bez łezki w oku. Ale łatwo nie jest .

Dyniowa była super z imbirem była moc .... To juz chyba ostatni raz

Cisowa akcja u Ciebie fest elegancka
lojalna_ 10:04, 07 lis 2014

gusiarz napisał(a)
Grujecznik jest śliczny. U mnie rośnie gęsto bez żadnego przycinania. Wiosną jako jedno z pierwszych drzew ma liście. A jesienią pięknie się wybarwia ... Ja mam tę dużą odmianę, ale nie rośnie bardzo szybko. Raczej spokojnie a jeśli będzie za duży można go ciąć.
Buźka.... na truskawki wiosną serdecznie zapraszam

Grujecznik jest moim faworytem , potem klon red i ambrowiec ...

Moze masz racje z ta obserwacja i cieciem chociaz chciałam zeby to było drzewo nie ciete naturalne w tym miejscu.

Czytałam ze w przeciagu 6 lat osiaga spore rozmiary , to okres nad którym chyba da sie zapanowac
lojalna_ 10:13, 07 lis 2014

Moje berberysy ładnie zaczynaja przybierac kolorki az miło popatrzec. Jak je mam przycinac na wiosne ....sama nie wiem jak je chce prowadzic chyba strzeliscie tylko gesto.