Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:41, 02 lip 2014

Do góry
Alka sporo nowych odmian w tym roku ma zakwitnąć, sam jestem ciekaw czy będzie co pokazać

Sebek w tym okru jeszcze planuje powiększyć kolekcje... doszedłem do wniosku, że na uporządkowany i elegancki ogród mam jeszcze czas, teraz moge sobie poszaleć kolorystycznie i odmianowo

Agnieszko dziękuje bardzo za miłe słowa.

Basiu po prawej to Amber Lady, a po lewej Silver... no niech mnie gęś kopnie, zapomniałem ale znajde.

Aniu do zmniejszania używam jednego programu, który robi to hurtowo
Za liliowcami i liliami to się dopeiro nalatam... planuje odwiedzić dwa królestwa liliowcowe w tym roku, może się uda
W sprawie żurawek już napisałem.

Nikita Rio to jedna z moich ulubionych żurawek, same zalety
Zaraz popędzę zobaczyć co to za zurawki, a Brown Sugar zobacz sobie moją, która rośnie w lekkim półcieniu ( w cieniu była bardziej brązowa)

Agato ja pozbyłem się w miare skutecznie ślimaków ręcznie bez chemii, ale u mnie mniejszy teren i mniej miejsc gdzie mogłyby się schować.
Liliowce powinny się teraz przy wysokich temperaturach poprawić.
Z emilem jestem ciekawy jak będzie bo rozkręca jakiś interes i likwiduje starsze odmiany, mam nadzieję, że nadal będzie można zdobyć jego nadwyżki
Ogród w skali mikro cz.II 22:10, 02 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Trup genialny Ciekawe ile pojedzie... Już widzę sytuację jak kurier wypakowuje go z dostawczaka podpisanego " Z nami do celu"

A próchnica ma kolor niemal czarny - wygląda jak ziemia z worka tylko chyba jest bardziej gruzełkowata i taka "puchata", z tego co pamiętam...Ale mogę się mylić

Hmmm.... Ten czas transportu też mnie martwi.. Ostatnio jak wysłałam do Rzeszowa bluszcz to dotarł kolejnego dnia ..ale to było w charakterze listu priorytetowego.. Teraz była ekspres paczka , bo trup na list nie nadawał sie gabarytowo ...

Miał dotrzeć dziś a nie dotarł

Co do próchnicy.. Teorertycznie wiem jak powinna wyglądać , ale problem jest tego typu ,że tej nie ma jak zobaczyć .. A u nas kupienie dobrej ziemi ( tzn takiej która ma coś wspólnego z ziemia ) jest nielada problemem...wiec tonący brzytwy się chwyta ...

Dzis coś namierzyłam , ale jeszcze za wcześńie świętować

A u Ciebie Sebek można bez problemu takie cos jak próchnicę w workach kupić ???
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:14, 02 lip 2014

Do góry
Potrzymam Was w niepewności, bo zbyt oczywisty się stałem ostatnio

A żart świetny - choć go znałem to śmieję się jak głupi
Miejsko & sielsko 21:12, 02 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Nie lubię próżni, taka natura.
Wstaję rano, biegnę biegiem z psem.
Skoro biegam to i psa wyprowadzę.
Skoro psa wyprowadzam to i pieczywo świeże zakupię,
Skoro już kupiłam to zrobię,
Skoro zrobiłam to posprzątam po śniadaniu…
I tak ciągnę do nocy… bo przecież i wieczorem dla zdrowia pobiegnę na spacer to i psa wyprowadzę
A jak psa wyprowadzam to po drodze śmieci wezmę bo kubeł przy furtce itd.

A to już taki ślepy los, że nawet na mnie papier w toalecie się kończy.
Już nawet kombinuje czy nie nosić swojego w kieszeni aby wypróbować ten los szczęścia i czy na innych domowników się przeniesie…

hahhaha

Gratuluję zorganizowania - ja biegam jak mnie natchnie... I chyba właśnie Ci się to udało, więc idę
Borówcowy raj 21:11, 02 lip 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)
No, ale powiedz Kondzio, czy to jest normalne? Czy tak powinno być? Że wstajesz rano i już wieczór prawie jest? Jak byłam dzieckiem, nie przypominam sobie, żeby moi rodzice tak biegli przez życie. Może na wystawanie w kolejkach tracili czas, ale tak było, że dla rodziny zawsze czasu było nadmiar. Na robienie zabawek, rozrywkę, sport i, co ważne, spotkania rodzinne. Teraz to widzę rodzinę od święta, jak da radę, żeby wszystkim pasowało przyjść.

Racja... Wyszedłem dziś około południa na chwilę do ogrodu... Wróciłem godzinę temu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:33, 02 lip 2014

Do góry
Nie mam mnie... Noram w ogrodzie - jedynie deszcz mnie próbował przegonić do domu, ale dopiero teraz się mu to udało Mam powód do ogrodowego sponiewierania się, ale dlaczego dowiecie się w wkrótce
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 20:21, 02 lip 2014

Do góry
Wow....ale kolekcja!!! Domyślam się, że mamy jedno wspólne marzenie - ogród zimowy Chyba, że już masz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:20, 02 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Zdecydowanie kamyki Również nasyp ich dużo do ziemi, która musi być jak najbardziej uboga

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:10, 02 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Z każdej gratuluję choć i tobie czasami na liczniku w aucie w górę idzie

Ciiiiiiii
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:10, 02 lip 2014

Do góry
Nawet nie wiem na co zwrócić uwagę, bo wszystko cudne! Róże, lawendy, trawy, hortensje - no cud, miód i orzeszki
Ogród w skali mikro cz.II 14:57, 02 lip 2014

Do góry
Trup genialny Ciekawe ile pojedzie... Już widzę sytuację jak kurier wypakowuje go z dostawczaka podpisanego " Z nami do celu"

A próchnica ma kolor niemal czarny - wygląda jak ziemia z worka tylko chyba jest bardziej gruzełkowata i taka "puchata", z tego co pamiętam...Ale mogę się mylić
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:51, 02 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Perfekcjonistę? Ciekawe z której strony

Z każdej gratuluję choć i tobie czasami na liczniku w aucie w górę idzie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:46, 02 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Do gratulacji z tyltułu matury się dołączam ... Choć o takiego perfekcjonistę jak Ty byłam dość spokojna

Pozdrowionka

Perfekcjonistę? Ciekawe z której strony
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:46, 02 lip 2014

Do góry
dubelek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:28, 02 lip 2014

Do góry
Magdalena25 napisał(a)
Witaj Sebku
Ja również gratuluję zdania matury i powodzenia dalej
Mam pytanie, co lubi lawenda, kamyki czy korę?
Pozdrawiam

Zdecydowanie kamyki Również nasyp ich dużo do ziemi, która musi być jak najbardziej uboga
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:22, 02 lip 2014

Do góry
Pozachwycałem się rabatami i tym idealnym trawnikiem - aż miło patrzeć jaki jest śliczny Sebuśkam
Ogródkowe perypetie:) 12:14, 02 lip 2014

Do góry
Mam nadzieję, że przeczytasz Przywieź jutro listę roślin to będziemy myśleć
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:08, 02 lip 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Piękna fotka

Sebku, zaczynasz najpiękniejszy okres w swoim życiu Życzę powodzenia

Nie wiem czy na tym etapie mogę dziękować, ale dziękuję I pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:07, 02 lip 2014

Do góry
Aga - ona potrzebuje trochę czasu, by tak wyglądać - w pierwszym roku na pewno na taki efekt nie masz co liczyć... Danusia sadzi tą tojeść również do donic jako uzupełniacz kompozycji, ale pewnie już jakieś fajniejsze sadzonki

U mnie tojeść jak było sucho to mimo lania wody w nią nie rosła - jak przyszedł deszcz to ruszyła. Wydaje mi się, że trzeba ją zraszać i dbać, by miała stale wilgotno

PS - mam nadzieję, że do zobaczenia jutro?
Ogródkowe perypetie:) 11:47, 02 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Róża przy tarasie powalająca Jeśli pachnie to pewnie na całe osiedle

A gdzie ta angielska rabata? Podsyłam linki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2642-rabaty-angielskie

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/401-jak-zalozyc-angielska-rabate

Seba dzięki, znam, szukałam już. Problem w tym, że nie wiem jak sklecić ją z tego co mam, i co wywalić.. a co zostawić. Chyba zacznę od spisu Mam za dużo bylin, które się rozlazły masakrycznie..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies