Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 22:41, 02 lip 2014

Alka sporo nowych odmian w tym roku ma zakwitnąć, sam jestem ciekaw czy będzie co pokazać

Sebek w tym okru jeszcze planuje powiększyć kolekcje... doszedłem do wniosku, że na uporządkowany i elegancki ogród mam jeszcze czas, teraz moge sobie poszaleć kolorystycznie i odmianowo

Agnieszko dziękuje bardzo za miłe słowa.

Basiu po prawej to Amber Lady, a po lewej Silver... no niech mnie gęś kopnie, zapomniałem ale znajde.

Aniu do zmniejszania używam jednego programu, który robi to hurtowo
Za liliowcami i liliami to się dopeiro nalatam... planuje odwiedzić dwa królestwa liliowcowe w tym roku, może się uda
W sprawie żurawek już napisałem.

Nikita Rio to jedna z moich ulubionych żurawek, same zalety
Zaraz popędzę zobaczyć co to za zurawki, a Brown Sugar zobacz sobie moją, która rośnie w lekkim półcieniu ( w cieniu była bardziej brązowa)

Agato ja pozbyłem się w miare skutecznie ślimaków ręcznie bez chemii, ale u mnie mniejszy teren i mniej miejsc gdzie mogłyby się schować.
Liliowce powinny się teraz przy wysokich temperaturach poprawić.
Z emilem jestem ciekawy jak będzie bo rozkręca jakiś interes i likwiduje starsze odmiany, mam nadzieję, że nadal będzie można zdobyć jego nadwyżki
bartek_luberda 23:43, 02 lip 2014

Piękne żurawki i liliowce
Nikita 20:14, 03 lip 2014

Łukasz, wkleiłam u mnie fotki żurawek NN...wpadnij w wolnej chwili może uda ci się je zdekonspirować....
Pozdrawiam cieplutko
ryska 20:31, 03 lip 2014

Piękne liliowce. Pozdrawiam
Bogdzia 21:10, 03 lip 2014

Piękne roslinki pokazujesz i kompozycje też sliczne. Pojąc nie mogę jak Ty rozróżniasz te zurawki, nowe to jeszcze rozumiem ale potem można wszystko zapomniec a stale ich przybywa.Pozdrówka.
malgorzata_s... 23:12, 03 lip 2014

Łukasz liliowce cudo Lilie boskieStrasznie lubię oglądać twoje cudowności Pozdrawiam
Luki 12:07, 05 lip 2014

Beato dziękuje

Nikita zobacze.. spróbujemy podejśc do sprawy detektywistycznie bo fioletowce to straszne gadziny

Ryska witam i dziekuje

Bogdziuto już chyba tak jest, że dobra pmięc jest do tych rzeczy, które nie są koniecznie najważniejsze. Nie wszystkie potrafie rozpoznać i mam kilka nieznanych w ogrodzie. Mój sposób na zapamiętywanie to oglądanie i powtarzanie sobie odmian spacerując po ogrodzie, dodatkowe cechy zauważa się później

Gosiu dziękuje, liliowce jakieś słabe w tym roku, pąki źle zniosły te chłody pod koniec czerwca może teraz zaczną się wybarwiać i oywierać tak jak powinny.
Luki 12:20, 05 lip 2014

Ostatnio mam czas mało forumowy mimo, że czasu mam teraz sporo, chyba przeszedłem w tryb wegetacji forumowej Podczytuje, ale nic nie pisze... taka krótka przerwa chyba mi potrzebna.
Codziennie coś dłubie przy rabatach coś przesadzam coś zmieniam, ale to raczej kosmetyka.
Teraz chce się cieszyć tym co mam, ze wszystkich zmian, które zaszły w tym roku jestem zadowolony, liliowce mimo że słabo zaczynają kwitnąć, lilie również.

Mimo niedawnego deszczu wieczorami siedze sobie na schodach i patrze jak się ogród podlewa (niestety tylko w tym miejscu tak moge, w reszte miejsc już z wężem trzeba latać)

Naprawiłem i troszke przebudowałem w końcu ciurkadełko... wygląda jak sterta kamieni, ale nawet mi się podoba, muszę tylko jakieś trawiszcze posadzić za nim.

Zaczynam też strzyc bukszpany, których w tym roku sporo się nazbierało, ale bardzo to lubie i chce jeszcze więcej
Z tej kompozycji kulek i stożków jestem mega zadowolony potrzeba jeszcze roku, żeby wszytskie buksiki były idealne, ale nie przeszkadza mi to w żadnym stopniu. Jedynie to trawki mnie troszke irytują, ale u mnie lepszych się nie dostanie, a 35zł za jednego Evergolda lub Ice Dance w życiu nie dam... rozrosną się przecież

butterfly 12:36, 05 lip 2014

Łukasz, mnie tez ta rabata naj, najbardziej się podoba

trawkami się nie martw - w tym roku jeszcze takie bedą ale w przyszłym cie zaskocza pozytywnie, zobaczysz
Luki 12:43, 05 lip 2014

Planuje wybrać się na Hemeromanie do Wojsławic, czy ktoś też chce się wybrać??

Nawiązując do planów kolejne kwitnące liliowce
Custom Styled

Exotic Treasure

Scary Mary jeszcze nie pokazał swojego prawdziwego oblicza

Siewka

Siewka II