Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:36, 02 lip 2014

Bogdzia....nie przesadzajfot dużo, ale tak ciut dyscypliny jest
pozdrawiam i lilia, która się Tobie podobała, to chyba z Martagonów
układałam rabaty wg koncepcji, dołem liliowce, wyżej lilie, ale nie przewidziałam, że tak wybuja i znowu modyfikuję, chcę ciut elegancji, a stale wychodzi pociochrane....jak moja fryzura, hi, hi
pozdrawiam

Marzenko.....nieustannie podziwiam Twoją ,,krzepę'

chyba podobne róże z nowych mamy, u mnie jest ....i czekam jak się rozwinie, po dzisiejszym rannym poranku robi się ciepło, chyba wszystko odżyje
Milka 12:55, 02 lip 2014

Agnieszko/ baraga........bardzo dziękuję, ale oczywiście powiem, że są miejsca bardzo ładne, inne mniej zadbane, ale i tak kocham to miejsce i zapachy, jakie niesie, wczoraj mało zrobiłam, tak mnie maciejka odurzyła

u ciebie jest elegancko, nowocześnie i jeszcze projekt Danusi zatem Tobie się spodoba trawka rozplenica mała Litlle Bunny....dość trudna, późno stratuje, potrzebuje wilgoci, ale chyba musi się zadomowić, bo potem efekt powalający

ale liliowce te mięsiste z falbankami też by chyba i u ciebie pasowały

Beatko....tak...Milka to ja Irciuchato brunera, na tym zdjęciu widać pień tulipanowca i ona wkoło rosła, wiosną zlikwidowałam, posiałam trawę, a ją dzieliłam i mam mnóstwo w różnych miejscach, rzeczywiście w zupełnym cieniu jest najładniejsza, wiosną kwicie obficie, że niezapominajka się przy niej chowa dzięki i pozdrawiam

miłorząb Mariken od Sylwii i Agi cudnie odbił po lekkim mrozie w kwietniua koło niego niezawodna róż Bonica, kwitnie na okrągło, nic przy niej nie muszę robić, polecam

Milka 13:19, 02 lip 2014

Malgocha1960/ Małgosiu......też miałam podobnie z ogrodowymi, już 2 rok jest inaczej, ale już coś się nauczyłam nie mniej...rozmnażam limki, bo te dają pewność 100% kwitnienia i są bezproblemowe; z 8 sztuk robiłam skarpetę wkoło miłorzębów wraz z różami Chopin, teraz nie mogę tam wejść, żeby cokolwiek zrobić, chyba na wiosnę bardzo nisko ciachnę, bo mam las, a nie hortensjew innych miejscach też ich już pełno...pędzę, bo lubię tę porę w ogrodzie i chcę sie tym podzielić, a z lubieniem, to chyba różnie bywa pozdrawiam Małgosiu
rozchodniki olbrzymie i w pakach, zaraz zaczną kwitnąć, chyba dużo za szybko?

ta cięta bidula, odcinana i kwitnie jak wariatka i jak pachnie!!! muszę ją pilnować, bo mi zarośnie wszystko

AgnieszkaW....Agnieszko, jestem bardzo ciekawa tych werben, może to będzie odkrycie, coś na nasz klimat idealnego? obserwuj, a potem dziel się wiedzą z nami i jakby co nasionka zbieraj...różowe dojrzewają, a już M. chciał wywalić, bo mówi brzydkie, a ja, ze nasiona muszą dojrzećbardzo cenna uwaga z tym pędem, bardzo dziękuję
tu ta róża powyżej, dominantka

a na tej rabacie tak wysoko wybujały marcinki od Weroniki i pysznogłówka, to na jaką wysokość ten cisowy żywopłot robić? one koło 2m osiągnęły! i kiedy Monarda zakwitnie w końcu!
pozdrawiami zachwyca mnie ten kolor budlei, mam pod murem 7 sztuk, powoli ruszają
Milka 13:38, 02 lip 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Irenko mak zostawiłam ci na nasiona,on jest dość wysoki 150,zobacz u mnie,ale twoje maczki też ładne

Bogusiu byłam
jest cudowny!!! idealny do moich planów, bardzo proszę...podziel się nasionkami, zrewanżuję siępozdrawiam
w nocy wypatrzyła m pierwszy kwiat ketmii....cynie powoli..

Novalis znowu w pąkach, wyglądają, jak gałki lodów.....buczek idzie
zbigniew_gazda 14:10, 02 lip 2014

Irenko jak zwykle pięknie. Ale że ketmia już kwitnie? Moja ma pączki.
gierczusia 14:23, 02 lip 2014

Irenko .. Ja uwielbiam ten Twój piękny gąszcz ... Piękna ta budleja o kwiatach prawie czarnych.. Bardzo lubię budleję i zawsze żałuję ,ze jej nie mam u siebie ..echhhhh...

Buziaki
Milka 14:30, 02 lip 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Irenko jak zwykle pięknie. Ale że ketmia już kwitnie? Moja ma pączki.

Zbysiu, no rok temu moja nic, a twoja cała w kwiatach była...wieczorem odurzałam się maciejką i nagle ..co to białe i przypomniałam sobie, że ją mam...no w końcu moja równa do najlepszych
a tu sliczne liliowce, rano zobaczyłam, że ja je mam?pozdrawiam i czekam na kwitnienie twojej, nikt nie ma takiego okazu
Milka 14:34, 02 lip 2014

gierczusia napisał(a)
Irenko .. Ja uwielbiam ten Twój piękny gąszcz ... Piękna ta budleja o kwiatach prawie czarnych.. Bardzo lubię budleję i zawsze żałuję ,ze jej nie mam u siebie ..echhhhh...

Buziaki

Gierczusiu, jak bym nie była leniwa, odnalazłabym nazwę, ale szukać u mnie, jej, to jak iść na stracenie
one są z tych strzelistych, nie pokładają się i za to je lubię, dodatkowo biała ma olbrzymie kwiatostany, zupełnie inne
no i pachną!!!!
ale ja stale z nosem przy ziemi, wkoło mnie rośnie kilka ponad 100 letnich wiązów, liści mam że hej, a o tej porze tysiące siewek, ich siłą jest zdumiewająca, więc na bieżąco muszę usuwać siewki z całego ogrodu, nie cierpię tego!! trwa to godzinami i dlatego ze wszystkim jestem do tyłu
Sebek 15:10, 02 lip 2014

Nawet nie wiem na co zwrócić uwagę, bo wszystko cudne! Róże, lawendy, trawy, hortensje - no cud, miód i orzeszki
AgnieszkaW 15:44, 02 lip 2014

Tyle siewek drzew? Współczuję plewienia Irenko, dałam u siebie fotki werben, popatrz na nie, co o nich myślisz? Czy to te same? Buziaki