Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 08:04, 15 wrz 2018

Do góry

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 07:59, 15 wrz 2018

Do góry
To wczorajsze fotki.

Kiedyś będzie tu ogród 07:12, 15 wrz 2018

Do góry
anka_ napisał(a)

Zdjęcia helikoptera wymiatają, zresztą te metasekwoi też boskie zrobiłaś

Fajne to Twoje oczko w głowie
Kiedyś będzie tu ogród 06:29, 15 wrz 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Oczko... to obecnie moje oczko w głowie. I nie tylko moje.

Jak w Chorwacji

ale fajnie się robi
Sezon 2017 u Hanusi 05:40, 15 wrz 2018

Do góry
Witaj Haniu ale jesteś szybka. Mam nadzieje że jakoś się odnajdę po powrocie i nadmiar roboty która na mnie czeka, nie przytłoczy mnie. Mam nadzieje że na forum wrócę choć teraz pochłonęły mnie inne tematy. Dla Ciebie żółwik z Pelee point Zrobiłem go na wielkich bagnach na Erie na najbardziej wysuniętej na południe części Kanady. Pięknie tam było. [img size=640x426]
Mój jesienny ogród 04:47, 15 wrz 2018

Do góry
Witajcie mam dla was wiadomość, wracam ostatniego października. U mnie jeszcze bardzo ciepło, nocki ponad 20. W ogóle lato w tym roku było przepiękne. Tylko trzy noce były poniżej 20 stopni. Tego lata bardzo dużo zwiedziłem. Dziś kilka fotek z Pelee point

Za drzwiami do ogrodu... 02:08, 15 wrz 2018

Do góry
Tu już zerwana darń i podlane w oczekiwaniu na ewentualne chwasty ..

Zaczętą druga część ...

A to dotychczasowy zbiór(to doniczka ,jest ich z pół litra). Miałam zanieść kurkom,po sąsiedzku,ale jak pędraczki podjadły trutych chemią chwastów ,to pewnie same zdrowe nie są?
Kiedyś będzie tu ogród 00:00, 15 wrz 2018

Do góry
Cypryśniki też są cudne. Nie mogę się doczekać jesiennych barw.

Kiedyś będzie tu ogród 23:59, 14 wrz 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Aniu piękne zdjęcia. A deszczu życzę z całego serca.
Dzięki Gosiu. Deszcz potrzebny chyba wszędzie.

Metasekwoje rosnące nad stawem w porannej mgle aż błyszczą...

Kiedyś będzie tu ogród 23:55, 14 wrz 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
Aniu piękne zdjęcia..Widzę ,że oczko już ma lokatorów

u mnie też bez deszczu,może w nocy popada?

Dziekuję Basiu. Lokatorów przybywa, co trochę odkrywam nowe zwierzątko. I cieszy ogromnie. Postanowiłam nie zapuszczać ryb, żeby tej różnorodności nie stracić.

Brzeg z jednej strony pokrył szrłat (chyba). Wiem, że to chwast ale wstrzymałam się z cięciem bo cudny i w słoneczne dni aż świeci.

Gosiek33 napisał(a)
Nie ma to jak oczko przy takiej suszy. Piękne diabełki ale żeby aż tawułę zniwelować, no no
Gosiu oczko to taka wspaniała sprawa, że namawiam cię gorąco do zrobienia u siebie. O wschodzie słońca to kąpielisko ptaków, później uaktywniają się żaby, bliżej południa ważki.

Za drzwiami do ogrodu... 23:53, 14 wrz 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Artemis ładniejszy niż latem:

Bonika ,dla mnie ładna tylko jak rozkwita

Aspirynka w pierwszym roku niezbyt hojna w kwiaty:

Bonica wyrzucam bardzo długie pędy takich nie lubię.
Artemis nie mam.
Asprin u mnie kwitnie non stop. Obcinam okwitnięte a już czekają do kwitnięcia następne grona. U mnie 2 rok bardzo dobrze kwitna jestem bardzo zadowolona. W tym roku maleńkie pycinki i też ładnie kwitły.

Ta ostatnia różowa na str. 154 bardzo piękna muszę poczytać o niej, bo kupuję tylko zdrowe róże. W zeszłym roku kupiłam 5 krzaków bez certyfikatu i chorują niestety na mączniaka i będę się musiała ich pozbyć (przesadzić w inne miejsce).

Winogrona też u mnie obrodziły i bardzo smaczne chyba te same mam jeszcze na krzaku. Jedne juz zebrałam i sa w gąsiorze od 2 tygodni.
Jeszcze idę pozwiedzać twój ogród.
Zdziwiona jestem, ze masz taki piękny ogród a ta trawa taka kiepska, ale trzeba się wziąc i z nią zrobić porządek i będzie dobrze.
Miejski ogród w wersji mini 23:50, 14 wrz 2018

Do góry
W co drugim wątku czytam o problemach związanych z patogenami roślin lub szkodnikami które je dopadają i tak się zastanawiam...
Po co komu i do czego potrzebne są na ,,Ogrodowisku" wątki tematyczno-poradnikowe?
Podane jest tam wszystko jak na dłoni co robić aby mieć w swoim ogrodzie piękne i zdrowe rośliny. Czytelnie, zrozumiale i po polsku. Praktycznie każde zagadnienie opatrzone jest dodatkowo zdjęciami aby uwiarygodnić to o czym się pisze. Ja od wielu lat nie stosuję w swoim ogrodzie sztucznych nawozów i chemicznych oprysków. Od czasu kiedy przeszedłem na niekowencjonalną uprawę ogrodu bardzo rzadko zdarza mi się dostrzec zainfekowaną lub uszkodzoną roślinę. Nie mam problemów z plagą pędraków w trawniku, nie wiem co to jest ćma bukszpanowa, moje drzewa i krzewy zarówno liściaste jak i iglaste są okazami zdrowia. Ja nikogo do niczego nie zmuszam. Nikomu też nie mam zamiaru urządzać ogrodu ale czy jest sens dalej narażać własne zdrowie dla paru roślin.

Kiedyś będzie tu ogród 23:47, 14 wrz 2018

Do góry
roma2 napisał(a)
Rewelacyjne zdjęcia. Oczko Twoje (przy robieniu zdjęć) i oczko Twoje ogrodowe super! W Opolu padało, co nie znaczy, że padało u Nas na działce. Nie cieszę się zatem nadmiernie. Jutro myknę na chwilę i sprawdzę.

Dziękuję Romciu. Susza straszna, mam nadzieję, że chociaż u ciebie podlało.

ryska napisał(a)
U mnie pada, w nocy też padało. Straszna susza, za mojego ogródkowania tak sucho jeszcze nie było.
Piękne oczko, kociaki. Woda w ogrodzie to u nas też nr1, wokół toczy się życie, nie wyobrażam sobie innego ogrodu.
Fotka z ważką nad kotkiem rewelacyjna.
Deszczu Ci życzę

Fajnie Renatko, że u ciebie podlało. Deszcze baaaardzo potrzebny. Latam z konewkami, ale to kropla w morzu potrzeb.
Co do wody w ogrodzie to oczywiście się zgodzę- to serce ogrodu. Jakbym miała czas to mogłabym godzinami siedzieć i obserwować to wszystkie wodne żyjątka.

Staw dycha... ledwo...

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 23:35, 14 wrz 2018

Do góry
Magda70 napisał(a)

i oszukane gracki

Jak tak pokazujesz, to widać różnicę... niestety
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:31, 14 wrz 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Garażowa- klasycznie

Garażowa obłędnie!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:27, 14 wrz 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ach i och, psze Pani!
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:13, 14 wrz 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

A cóż to za piękne, niebieskie kuleczki? Czy to pączki barbuli? Jeśli tak, to zazdroszczę, bo u mnie nie chciała przetrwać zimy
Działeczka Asi :) 23:01, 14 wrz 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Hortensja Magical Moonlight dla Iwonki

I drugi krzaczek

Piękna ta ortensja Magical Moonlight.Ja jej nie mam.
Tym bardziej podziwiam u ciebie
Ogród z uśmiechem 22:59, 14 wrz 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Jeżówki jeszcze trochę kwitną.Gdyby nie ta susza cieszyłyby pewnie trochę dłużej.

Joluś dziękuję za piękne jeżówki
Trawy dla mnie masz piękne.Limka zasłania trochę, ale ładnie wyglądają
miscant Memory piękne ma klosy.To wielka trawa ??Ekspansywna ??
Pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 22:56, 14 wrz 2018

Do góry

Galtonia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies