Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

jolka 20:27, 08 paź 2018

Ewusia, pozwól, że zapytam Cię w Twoim wątku o pszczoły
Chyba podejdę do tego tak jak u mnie napisałaś, praktycznie, bez teoretycznego doktoryzowania się
Mówisz - postawić ul z rojem i dalej już się toczy. Jak myślisz, ile tych uli powinno być??
Czy może być jeden, czy lepiej jak jest kilka? Miejsce miałabym na trzy...

I powiedz proszę, kiedy ten ul najlepiej postawić?? teraz czy na wiosnę? Bo jeśli teraz, to szybko muszę działać A jeśli na wiosnę, to luzik.... Ale teraz pszczoły zapadają w sen chyba, więc tak na śpiocha im zmieniać miejsce zamieszkania chyba nie wypada

yolka 20:46, 08 paź 2018

A ja zapytam, czy można mieć tylko jeden ul z pszczelą rodziną, nie zamierzam pozyskiwać miodu, czy w takim przypadku zajmowanie się pszczołami jest trudne, sporo mam kwitnących w ogrodzie, miałyby raj
Gruszka_na_w... 21:59, 08 paź 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Szkoda.

Może astry?

Astry mam, z zawilcami miałam jeden nieudany kontakt. To zdjęcie powoduje, że mam ochotę spróbować jeszcze raz.
Co to za zawilec?
Intrygująca jest ta fontannowa nieduża trawka na brzegu rabaty. Co to?
Babie lato jeszcze trochę potrwa.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
makadamia 09:19, 09 paź 2018

Zawilce rulez
laurowisnia 10:33, 09 paź 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Laurowiśnio ....

Pastella jest już w planie. Ale potrzebuję czegoś wyższego za ławkę, po bokach której będzie Balerina i Angela. Coś też do koloru Crocus Rose.

A myślałam o ławce, czy jest, pamiętając ją z zielnika ale tak mnie pochłonęła próba rozszyfrowania nazw róż z rysunku, że ją przeoczyłam. Nie wszystko odczytałam, jeśli ma być za ławką to mam takie propozycje:
powtórzyć Crocus
Clair Renaissance
Bouquet Parfait
Geoff Hamilton
Bremer Stadtmusikanten
a może Lady Emma Hamilton

sylwia_slomc... 10:35, 09 paź 2018

Ewka nabyłam jabłoneczkę prof. Sprenger. Masz taka może ? Możesz mi pokazać w jaki sposób rośnie?
Pszczelarnia 11:15, 09 paź 2018

laurowisnia napisał(a)

A myślałam o ławce, czy jest, pamiętając ją z zielnika ale tak mnie pochłonęła próba rozszyfrowania nazw róż z rysunku, że ją przeoczyłam. Nie wszystko odczytałam, jeśli ma być za ławką to mam takie propozycje:
powtórzyć Crocus
Clair Renaissance
Bouquet Parfait
Geoff Hamilton
Bremer Stadtmusikanten
a może Lady Emma Hamilton

Dz. Na PW napisałam o soku jabłkowym.
Pszczelarnia 11:17, 09 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ewka nabyłam jabłoneczkę prof. Sprenger. Masz taka może ? Możesz mi pokazać w jaki sposób rośnie?

Oj, nie mam jej.
Poppy 20:53, 09 paź 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Szkoda.

Może astry?

Umarlas mnie! nie wiedzialam, co zacytowac, bo wszystko piekne, ale te wyzej to mistrzostwo swiata
Kasia_CS 21:32, 09 paź 2018

Poppy napisał(a)

Umarlas mnie!

Ty wiesz, że mnie też? Magia i czad w jednym! Gdzie ta jesień ? Wiem, że w astrach, ale to słońce, ta soczysta zieleń..miodzio