Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 19:58, 08 paź 2018

AgataM napisał(a)
Witaj Danuś Uwielbiam Twój Ogród Parkowy W każdej jego części jest pięknie
Dziękuje za odwiedziny i serdecznie pozdrawiam

Aguś witaj kochana
Bardzo dziękuję za dobre słowo! Jeszcze wiele pracy przed nami i mnóstwo zmian nas czeka, ale cieszy mnie to. Uwielbiam zmieniać otaczającą mnie przestrzeń. Wkrótce zmieni się rabata, którą będę widziała z salonu

Jutro zniknie ta paleta z cegłami spod świerka po lewej stronie i znacznie dokroję trawnika. To jedno z niewielu miejsc w pełnym słońcu w moim ogrodzie. Przesadzę tu z różnych miejsc ogrodu, rośliny które lubią sporo światła.

Pozdrawiam również!!

dana1s 20:03, 08 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Danusiu co to za trawa ta po prawej stronie przy leżakach, przewiesza się w takim szmaragdowym kolorze? Podwiązujesz ją? Z jakiego powodu?
Jesień masz bajkową wprost, zaczarowana kraina
Nie rozumiem tych nowych właścicieli, nie umieli docenić piękna? Oczko zasypali

Sylwuś to spartyna grzebieniasta, rosła tam od początku, teść sadził.
Jest ostra i jak chodzę obok miałam stale pocięte ręce. Muszę jej przykroić i M zrobi jej metalową obręcz żeby stała prosto do góry i nie kaleczyła.
Jesień jest w tym roku fantastyczna, nie mogę się napatrzeć
Oni wyrównali nasz były ogród koparką i wybrukowali, ale każdy ma prawo otaczać się tym co mu sie podoba dlatego u mnie jest zielono

dana1s 20:05, 08 paź 2018

Niesamowite, zjawiskowe te kolory Domek fajnie się już prezentuje

Sylwuś, aż kipi od koloru. Nie chce mi się wracać do domu, najchętniej już bym tam została na stałe, ale muszę jeszcze poczekać

Domek powoli nabiera kształtu, jak go wykończymy powinien się ładnie wtopić w krajobraz.
Dziękuję!!

sylwia_slomc... 20:15, 08 paź 2018

dana1s napisał(a)

Sylwuś to spartyna grzebieniasta, rosła tam od początku, teść sadził.
Jest ostra i jak chodzę obok miałam stale pocięte ręce. Muszę jej przykroić i M zrobi jej metalową obręcz żeby stała prosto do góry i nie kaleczyła.
Jesień jest w tym roku fantastyczna, nie mogę się napatrzeć
Oni wyrównali nasz były ogród koparką i wybrukowali, ale każdy ma prawo otaczać się tym co mu sie podoba dlatego u mnie jest zielono

Kochana, a jak ją będziesz przykracać to uszczknęłabyś mi kawałeczek? Ona się rozrasta kępowo czy rozłogami?
dana1s 20:24, 08 paź 2018

Kochana, a jak ją będziesz przykracać to uszczknęłabyś mi kawałeczek? Ona się rozrasta kępowo czy rozłogami?

Sylwuś no pewno, że ciupnę. Muszę się w końcu do Ciebie wybrać. Mam dla Ciebie czeremchę Colorata i głogi.
Spartyna bardzo się rozłazi, ale mam ją pod kontrolą i radzę sobie z nią. U mnie ma ok 1,5m2 i w takim stanie ją utrzymuję.

sylwia_slomc... 21:20, 08 paź 2018

dana1s napisał(a)

Sylwuś no pewno, że ciupnę. Muszę się w końcu do Ciebie wybrać. Mam dla Ciebie czeremchę Colorata i głogi.
Spartyna bardzo się rozłazi, ale mam ją pod kontrolą i radzę sobie z nią. U mnie ma ok 1,5m2 i w takim stanie ją utrzymuję.

Wybrać się musisz koniecznieTo ja ją w donicy wsadzę w ziemię
ElzbietaFranka 21:35, 08 paź 2018

dana1s napisał(a)

Eluniu często u Ciebie bywam, ale mało piszę ostatnio. Mam tyle różnych zajęć, że czasu wystarcza mi tylko na czytanie i podziwianie zdjęć ogrodu
Tegoroczna jesień jest niesamowita, dzisiaj jechałam z M przez lasy i miałam ały czas "rozdziawioną paszczę" taki piękny widok, oby jak najdłużej!

Bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje zdjęcia. Dziękuję
Zabraliśmy się wreszcie za domek ogrodnika, bo nawet nie było się gdzie schować w razie deszczu, a może nawet prześpimy w nim kilka nocy.
My jutro rano wybieramy się do lasu na grzyby, ja bardziej robić zdjęcia, ale niech będzie że na grzybobranie

Z budowy normalnego domu dalej nici, ale chyba wybudujemy domek na zgłoszenie, bo się miasto zgodziło, a później go rozbuduję.
Buziaki!!

No i tak zrob zglaszaj male budowle potem zrob laczniki i bedzie git.
Znam ten bol jak jezdzilismy z kosiarka, grabiami w bagazniku jak cyganie.

Lubie grzyby zbierac ale u siebie ciesze sie, jak one maslaki tak siedza w mchu. Sporo juz zebralam daje do sloikow i susze.

Ciesze sie, ze cichaczem jestes u mnie.
Fotka majstersztyk, hosta piekne kolory.

Pozdrawiam do nastepnego widzynia
BasiaLT 22:06, 08 paź 2018

Danuś co to takiego? Cudne jest.
pestka56 10:22, 09 paź 2018

Hej, Danusiu
Zaglądam cały czas do ciebie (do kilku innych ogrodów też), ale nie piszę, bo...hm... trochę z zazdrości U mnie ogród znowu puszczony "samopas". Plany wzięli diabli i tylko marzeniami żyję. Czasu nie mam, bo pomagam córce firmę rozkręcić. Więc oczami przynajmniej ładuję baterie, szczególnie patrzą na twoje zdjęcia.
No, dziś musiałam się odezwać, bo byłam w weekend w cudownej szkółce bylinowej u Godlewskich. A ty pisałaś o kolorach w ogrodzie, że ci brakuje latem. Widziałam kolorowe z liści super bodziszki, rdesty i oczywiście barwne nie tylko jesienią trawy. Mam trochę zdjęć. Ogrody o Zielonych Progach zrobiły I-sze jesienne spotkanie bylinowe. Była prezentacja paproci-języczników. Myślę, że u ciebie miałyby cudownie.
Dana, kapitalny pomysł z tym domkiem na zgłoszenie. Przemyślane rozplanowanie i będzie wspaniale. Pod Birmingham mieszkałam kiedyś w hotelu, który składał się z kilku bydynków stojących w ogrodzie i połączonych ze sobą szklarniowymi łącznikami. Bardzo to było piękne. Szczególnie, że leżał śnieg, więc idąc nimi nagle było się otoczonym białą iskrzącą się bajką.
Buduj i na pohybel urzędasom !!!
anabuko1 14:29, 09 paź 2018

Danka a cóż to za hosta Tak pięknie plomiennie ci się wystawiła ??