Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród pod lasem 14:42, 08 paź 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
Superfosfat wchodzi w reakcję z glebą i najlepiej jest go mieszać z ziemią.

Naparstnice wysiewają mi się same. Na wiosnę, chyba w maju mam kożuch z siewek. Na jesieni wyglądają te siewki tak:

To te wielkie, zielone niskie liście. W następnym roku zakwitną.

Dzieki Toszko Myślałam,ze już powinny być duże siewki...ale to tez oznacza,że będę miała jeden sezon przerwy w naparstnicach
Mój ogród pod lasem 14:36, 08 paź 2018

Do góry
Superfosfat wchodzi w reakcję z glebą i najlepiej jest go mieszać z ziemią.

Naparstnice wysiewają mi się same. Na wiosnę, chyba w maju mam kożuch z siewek. Na jesieni wyglądają te siewki tak:

To te wielkie, zielone niskie liście. W następnym roku zakwitną.
Widowiskowe trawy 14:31, 08 paź 2018

Do góry
palczatka miotlasta (trawa preriowa) Blue Heaven
jeszcze niepozorna (młoda) ale ma potencjał

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:18, 08 paź 2018

Do góry

Wizytówka - Działka prawie w Borach Tucholskich 14:16, 08 paź 2018

Do góry

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:04, 08 paź 2018

Do góry
A ja chwilkę popracowałam, bo Kaja usnęła. Nie skończyłam, bo równo po 40 min i utraconym żywocie kilku pędraków rozległ się w domu płacz w trakcie pracy uświadomiłam sobie, że mam kolejne miejsce na tulipany, ha!

Na końcach powstałej rabaty będą rosły rozplenice Hameln. Wolałabym Lady U, ale chyba bym przesadziła z gabarytem
Ptasi gaj 14:04, 08 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Wczorajsze koszenie

Trawka pierwsza klasa, no i trawy cudowne
Ogród który stał się moją pasją 13:50, 08 paź 2018

Do góry
Takie cuda mi urosły

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 13:33, 08 paź 2018

Do góry
Szum traw dla zaglądających do mnie
Ogród z rzeźbą 13:19, 08 paź 2018

Do góry
Zana napisał(a)

Byłam
Moja Ventilo jeszcze zbiera się do kwitnienia, biorąc pod uwagę nadchodzącą letnią aurę, to chyba zdąży.

A kwitnie skromniutko Old Port:

Mam nadzieje, ze wytrzyma do wlasciwego weekendu i zalapie sie na zdjecia
Moj Old Port bardziej skromnie, bo szykuje sie jednym pakiem. I chyba ma jeszcze mniej slonca niz Twoj, wiec jest ciemniejszy.

W ogole b pieknie masz, a gola babe bym przetransportowala z zurawkami razem.
Tyle ze na wiosne, jesli pozwolisz, bo dalej nie zaczelam kopac. Tzn zaczelam, ale ziemia tak twarda jeszcze, ze wypada poczekac na deszcz, a raczej serie deszczu. Nie bylam w stanie wbic ani widel ani szpadla w sciezke. Na rabatach troche lepiej, ale nie zeby jakos duzo. wsadzenie zonkili tez sie nie odbylo. Na razie podzielilam troche trawek(nowych nabytkow) i porozsadzalam przedszkole ze zbiorczych skrzynek do osobnych doniczek. Zawsze to cos
W samym słońcu 13:13, 08 paź 2018

Do góry
Po poprzedniej rabacie wzdłuż chodnika przy domu zostanie taki kawałek szerokości jakieś 60 cm. Trzeba będzie trawę na wiosnę posadzić. Czy bardzo by przeszkadzało jakbym teraz posadziła tam tulipany? A wykopała je no pewnie jakoś po przekwitnięciu i dopiero trawę posiała???
Ogrodowy song 13:00, 08 paź 2018

Do góry
frezja napisał(a)
r h

To nie jet Morning.... Bardziej sklanialabym sie ku Gracillimus ma takie liscie zielone Morning ma szarawe, srebrzyste, ale w naszym klimacie obydwa gatunki sporadycznie kwitna.

Masz piekne rozchodniki takie wypasione.

Pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 12:45, 08 paź 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
Dziękuję Joasiu za gościnę. Było mi bardzo miło. Dopieszczasz swój ogród. Na żywo jest piękny po prostu. Rabatki się rozrosły to jest miejsce na nowe chciejstwa tylko troszkę ich przywiozłyśmy.

Twój Eisvogel nadal mi chodzi po głowie. Znalazłam wcześniejsze fotki. Tam wygląda jak mój Eis. Teraz to jak zupełnie inna róża. Niesamowita jest zmienność tej róży. Wstaw proszę jej zdjęcia z teraz - przydadzą się.

Dziękuję Iwonko za odwiedziny i wspólny wypad do szkółki. Szkoda tylko że wizyta była tak krótka.
Dużo ciepłych słów o moim ogrodzie, że mi się cieplej na serduchu zrobiło. Dziękuję Iwonko
Fotki Eis takie udało się zrobić. Słońce od rana mocno operuje na taras.
Miejski azyl 12:42, 08 paź 2018

Do góry
Sima napisał(a)
Festiwal Kwiatów Jadalnych - mniam

Ale co fajnie móc zobaczyć takie i ładne i pożyteczne kulinarnie kwiaty.
Ja jakoś nie nauczyłam się ich wykorzystywać kulinarnie.
Dekoracja jesienna piękna
I jezowki. .śliczne. I ja je bardzo lubię.
Pozdrawiam Haniu
Ogród wśród pól i wiatrów 12:42, 08 paź 2018

Do góry
jolka napisał(a)

Dzięki Daria za miłe słówka Rozchodniki fajne są, bo praktycznie od maja dobrze wyglądają, a jeszcze teraz dają po oczach różowością Może w przyszłym roku mi się uda z tą rabatą tak jak chciałam!!!

Rozchodniki dzisiejsze.. jakby czerwieńsze

Też je lubię bardzo bardzo.
Faktycznie zaczerwieniły się, tyle komplementów muszą przyjąć i sie zawstydziły

Co tam planujesz jeszcze na tej rabacie?

ps. moja nn powiedzmy, że vanilka na nóżce w tamtym roku ładna różowiutka, a w tym roku szybko przypalona i z białego od razu szarybrąz. Nie słyszałam prędzej że one takie wybredne i się dziwię...
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 12:26, 08 paź 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Małgoś to już wiesz, że to pożyteczne larwy. Choć z drugiej strony jak wydorośleją to już łobuzy z nich się trochę robią
Przyznam po cichu, że też unicestwiłam jak mi taki tłuścioch wpadł w oko (chociaż wtedy oczy mocno zamykałam) Bleee...
Mówisz, że stale coś źle robisz? A taki piękny ogród masz....

Chyba trochę za późno cięłam w tym roku swoje bukszpany. Te cięte jako ostatnie końcem sierpnia. Młode przyrosty chyba przemarzną w zimie

Jak to Toszka powiedziała, ogród wiele wybacza więc moje błędy jakoś pozostają bez większego eha na razie...
a co do buksó to masz piękne U mnie kiedyś tez tak poźno puściły przyrosty a ponieważ jesień była łagodna to zdążyły zmężnieć i nie zmarzły.Także u Ciebie też jest na to szansa
Ja to mam zagwozdkę bo po letnim przycięciu w ogóle nic nie puściły i martwię się ,że miały za sucho Bo co innego mogło tak zahamować wzrost?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:25, 08 paź 2018

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:24, 08 paź 2018

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:22, 08 paź 2018

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:19, 08 paź 2018

Do góry
Mroźny poranek.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies