Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 22:33, 07 paź 2018

effka napisał(a)
Podziwiam różyczki, trzmielinę i wcinam chlebek

Smacznego
Kasia_CS 22:35, 07 paź 2018

Kasiolaaa napisał(a)
kasiu ale te kimono sliczne jenyyyy troszke czasu nie ogladalam roz ale az mi cieplo na sercu sie zrobilo

Oj jak miło, że moje różyczki wywołały tak miłe emocje zamierzam kupić kimono dla Mamy, pewnie powstanie szpaler tylko nie wiem czy jesienią czy na wiosnę dopiero
Kasia_CS 22:37, 07 paź 2018

paulina_ns napisał(a)
Kimono jest boska ma przepiękny kolor i mam cichutką nadzieję,że moja z B. nie okaże się pomyłką, bo i takie bywały

Ja tulipany posadziłam już we wrześniu, pierwszy raz tak wcześniej i mam nadzieję,że nie wykrecą mi numeru i zakwitną kiedy mają zakwitnąć miłej niedzieli Kasiu

Trzymam kciuki, żeby była tą, za którą się podaje niedziela była udana choć nie za wiele zrobiłam, dziękuję
Kasia_CS 22:42, 07 paź 2018

MalgosiaW napisał(a)
Kasiu wykopujesz tulipany co roku. Czy dosadzasz? Ja nie wykopuję bo brakuje mi czasu, a miałam kiedyś tulipany i różowe i fiolety, teraz wszystkie są białe.
Ja pasuje w tym roku z cebulowymi. Przeróbki i tak idą mi ciężko.

Gosiu, prawda taka, że wiosną po raz pierwszy wykopywalam tulipany. Część mi się pomieszała, jak przesadzałam tulipany i nie pasowały do siebie, część dlatego że chciałam zobaczyć jak wyglądają cebule po sezonie. A to rabaty wzbogacalam i przekonywałam..
Kasia_CS 22:59, 07 paź 2018

Mary napisał(a)

Smacznego, Kasiu!
Poradziłam Ci, żebyś go dokarmiła, a sama tego nie zrobiłam i mój padł. Ale nic to, zrobię nowy. Teraz już mam ogrzewanie włączone to łatwo pójdzie.

A może teraz ja mogłabym się z Tobą podzielić ? W razie czego czeka u mnie
Kasia_CS 23:23, 07 paź 2018

A tak w ogóle to wkopalam dziś profile wokół kulkowej rabaty jakoś tak inaczej zaczęła wyglądać. Nie wiem czy lepiej, ale na pewno taka bardziej skończona się wydaje jutro cykne jakieś fotosy.

Miałam nadzieję, że przez weekend przygotuje miejsce pod nową rabatę przed tarasem, ale nie dało rady. Młoda nie chce mamie dać popracować jak należy

A jutro chyba podejmę wreszcie decyzję o domówieniu róż
nicol21 07:56, 08 paź 2018

Odrobina niespodzianek wiosną też miła - a nóż NN będą pięknie i latami kwitły?!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kasia_CS 10:27, 08 paź 2018

nicol21 napisał(a)
Odrobina niespodzianek wiosną też miła - a nóż NN będą pięknie i latami kwitły?!

To nieduże cebulki z podziału tulipanów, które sadziłam 2 lata temu i większość z nich rok temu nie zakwitła muszą się utuczyć i zakwitnąć albo za rok sobie po prostu podaruje z takimi mniejszymi egzemplarzami.

A dziś po odstawieniu z Kuby do przedszkola zajrzałam do 2 sklepów L i w żadnym już nie było cebul! Fart, że w sobotę jeszcze coś dorwałam, bo bym była zawiedziona
sarenka 11:29, 08 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)

Ja dzisiaj jakieś NN sadziłam w doniczkach, żeby w razie czego bez żalu wykopac bo to były jakieś nieoznaczone przeze mnie małe cebulki, które możliwe że nie zakwitną nawet..

Ja mam różne,wszystkie razem wymieszane mam jakąś starą odmianę od mamy,już się trochę rozmnożyły. Postaram się oddzielić po kwitnieniu.
Ja wczoraj nawet jednej cebulki nie posadziłam. Zaczęłam kończyć sadzenie, pielic i noc mnie zastała
Kasia_CS 14:04, 08 paź 2018

A ja chwilkę popracowałam, bo Kaja usnęła. Nie skończyłam, bo równo po 40 min i utraconym żywocie kilku pędraków rozległ się w domu płacz w trakcie pracy uświadomiłam sobie, że mam kolejne miejsce na tulipany, ha!

Na końcach powstałej rabaty będą rosły rozplenice Hameln. Wolałabym Lady U, ale chyba bym przesadziła z gabarytem