Jeszcze o Złocieniu Maruna dodam - odstrasza opuchlaki. To z niego pozyskuje się substancję czynną zawartą w wielu środkach na insekty.
Substancja czynna jest silniejsza niż z wrotyczu.
Ja to mam zagwozdkę bo po letnim przycięciu w ogóle nic nie puściły i martwię się ,że miały za sucho Bo co innego mogło tak zahamować wzrost?
Etykieta była AllGold. Ale te etykiety to czasem nic nie mają wspólnego z tym co w rzeczywistości jest w doniczce. Ostatnio w centrum ogrodniczym oglądałam 4 różne hakonki (jedna paskowana, druga żółta, trzecia zdecydowanie o większych i bardziej spiczastych liściach) a wszystkie z etykietą Greenhills. Mówię o tym pani sprzedającej a pani na to że pewnie jedna miała więcej słońca a druga mniej Dopiero potem gdy zwróciłam pani uwagę na te widoczne gołym okiem różnice i podałam nazwy odmian hakonek to pani szczerze przyznała, że nie wiedziała, że są odmiany tej hakonechloa
Wrzucałam w wątku o rozpoznawaniu traw fotkę tych hakonek