Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

sarenka 20:23, 07 paź 2018

Ewa, fajnie to wygląda,tylko teściowa to raczej nie będzie chciała czegoś takiego. Dałaś mi do myślenia,że można faktycznie donicami zasłonić ta studnie - a z czego je zrobić?
I dwie ściany z listewek- myślę,że fajnie by promienie słoneczne rozpraszało, że mogłaby tam książki poczytać i odpoczywać ( plus jedna ściana,żeby płotu nie było widać)

Dziękuję!!!! Niech Ci Bozia wynagrodzi. Narysuję i pokażę jej, ciekawe czy jej się spodoba
Anda 21:05, 07 paź 2018

Skrzynie

https://www.pinterest.de/pin/856739529083178864/
https://www.pinterest.de/pin/595601119441298427/
https://www.pinterest.de/pin/459296861974976554/

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sarenka 21:27, 07 paź 2018

Ewa- swietne te skrzynie
Od razu nasuwa się myśl- co sadzić trawy pewnie fajnie by wyglądały z czymś niższym w kolorze
No ciekawa jestem czy pomsyl się spodoba

Oo juz widzę trawy i surfinie nie wiem czy to udane połączenie
Anda 12:27, 08 paź 2018

A surfinie nie potrzebuja zbyt duzo wody w stosunku do traw? Taks ie zastanawiam

Moze jakies rozplenice z jezowkami?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sarenka 12:50, 08 paź 2018

Anda napisał(a)
A surfinie nie potrzebuja zbyt duzo wody w stosunku do traw? Taks ie zastanawiam

Moze jakies rozplenice z jezowkami?

pojęcia nie mam
To raczej styl taki wiejski czy jak się to nazywa. Choć pewnie by posadziła co bym powiedziała, ale wolałabym, żeby to też jej się podobało
sarenka 12:58, 08 paź 2018

Wczoraj zamiast sadzic tulipany to kończyłam ogarniać rabatę. No i dziś może jak się uda to coś zacznę sadzic.

Ewa, Toszka- dzoewczyby- możecie mi napisać na czym polega dobór drzew do ksztsltu podjazdu? Mężowi te kolumnowe się za bardzo nie widzą. A ja się nie znam

Mi się najbardziej podoba jarząb bo sie ładnie przebarwia. Owoce ptaki będą zjadać i to jest fajne, ale mniej fajne, że potem będą dom nam tymi swoimi qpami ozdabiać po żyrandol o pozostałych dokładniej co mi wypisałas.
Anda 13:08, 08 paź 2018

sarenka napisał(a)
pojęcia nie mam
To raczej styl taki wiejski czy jak się to nazywa. Choć pewnie by posadziła co bym powiedziała, ale wolałabym, żeby to też jej się podobało

Idz wiosna do jakiegos ogrodniczego i wez po prostu jakies jednoroczne. Starszym osobom trawy sie przewaznie nie podobaja

sarenka 13:10, 08 paź 2018

Anda napisał(a)

Idz wiosna do jakiegos ogrodniczego i wez po prostu jakies jednoroczne. Starszym osobom trawy sie przewaznie nie podobaja

tak pewnie będzie najlepiej
Anda 13:12, 08 paź 2018

sarenka napisał(a)
Wczoraj zamiast sadzic tulipany to kończyłam ogarniać rabatę. No i dziś może jak się uda to coś zacznę sadzic.

Ewa, Toszka- dzoewczyby- możecie mi napisać na czym polega dobór drzew do ksztsltu podjazdu? Mężowi te kolumnowe się za bardzo nie widzą. A ja się nie znam

Mi się najbardziej podoba jarząb bo sie ładnie przebarwia. Owoce ptaki będą zjadać i to jest fajne, ale mniej fajne, że potem będą dom nam tymi swoimi qpami ozdabiać po żyrandol o pozostałych dokładniej co mi wypisałas.

U Was w ogrodzie nie ma zbyt duzo miejsca na rozlozyste drzewa. Styl macie wiejski, wiec formy kuliste, ktore trzeba przycinac, raczej nie pasuja. Drzewa kuliste, ktore wolno rosna, sa drogie. Te kolumnowe, ktore napisalam, raczej nie wymagaja ciecia, sa wezsze od form piramidalnych i ladnie wygladaja w szpalerze.

A maz powiedzial, co mu sie podoba? Bo po co sie teraz zastanawiac, skoro m moze znow powiedziec, ze mu sie nie podoba
sarenka 13:13, 08 paź 2018

Po poprzedniej rabacie wzdłuż chodnika przy domu zostanie taki kawałek szerokości jakieś 60 cm. Trzeba będzie trawę na wiosnę posadzić. Czy bardzo by przeszkadzało jakbym teraz posadziła tam tulipany? A wykopała je no pewnie jakoś po przekwitnięciu i dopiero trawę posiała???