Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 01:23, 02 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Piękna fotka

Sebku, zaczynasz najpiękniejszy okres w swoim życiu Życzę powodzenia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:34, 01 lip 2014

Do góry
Kolekcja lilii i liliowców powala wszystkich... Ale to już wiesz
Ogród u stóp klasztoru 23:28, 01 lip 2014

Do góry
ULKA --- no coś ty ...ale mnie podbudowałaś . bo żebym była z tej rabaty zadowolona to nie powiem .ciągle mi coś tam nie konweniuje

trawka z piuropuszem to Calamagrostis acutiflora "Karl Foerster"( trzcinnik )
ale fajna w początkowej fazie kwitnienia , potem często po deszczach łamią się baldachy,jednak te dość sztywne stoją , choć deszcze co chwilę .
tewuły tez będę teraz po kwitnieniu ciąć drugi raz ..na wiosnę obciachałam solidnie i krótko i nic to ..wyrosły ogromniaste .

IRENKA --Calamagrostis acutiflora "Karl Foerster"TRZCINNIK . powtarzam nazwę coby dla innych do zapamiętania łatwiej było.co do pokładania to jest różnie , w tamtym roku sie rozdziabił po dużych wichurach , ale teraz spoko

PANI PRZYRODA --Mariolka co to znaczy że stipa nie rośnie ....nagadaj jej . u mnie już parę razy poskutkowało ....

SEBEK ---- No własnie dobry pomysł ..na żywo .

PSZCZÓŁKA ---EWKA to coś to alergia na trawy hahahahahahahhahahahahh.

GOSIA -CIOCIA ----trawki zatańczyły sambę ..widzisz jak im bioderka chodzą

KRYS ---- trawki tańczące to Stipa tenuissima Pony tail
( ostnica -koński ogon )

Wszystko o czym ... Marzysz 23:28, 01 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ahhh ten warzywnik -no cudo!!! Reszta ogrodu również pięknie się prezentuje

dzięki, Sebuś a jaki smaczny!
Wszystko o czym ... Marzysz 23:17, 01 lip 2014

Do góry
Ahhh ten warzywnik -no cudo!!! Reszta ogrodu również pięknie się prezentuje
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:31, 01 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
4-5 godzin dziennie spędzasz w ogrodzie? Widać!!!! Po prostu perfekcyjnie wygląda, każdy listek i igiełka na swoim miejscu Nie mogę się doczekać trawnika i reszty Choć pewnie Ty bardziej

Męczy mnie ten trawnik ale nie zastosuję teraz żadnych środków bo i tak idzie do zniszczenia .... Zaciskam zęby i czekam na koniec sierpnia
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:28, 01 lip 2014

Do góry
4-5 godzin dziennie spędzasz w ogrodzie? Widać!!!! Po prostu perfekcyjnie wygląda, każdy listek i igiełka na swoim miejscu Nie mogę się doczekać trawnika i reszty Choć pewnie Ty bardziej
Ogródek Agam 22:21, 01 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Przepięknie masz Aga - bardzo zadbane i przemyślane rabaty

Dzięki Sebuś, miło że zaglądasz. Widziałam Twoje zadanie z rachunkowości (moja działka) i życzę bezproblemowego dostania się na studia. Nie wiem czy życzyć Ci bardziej tych Katowic czy Wrocka .
Ogródek Agam 22:17, 01 lip 2014

Do góry
Przepięknie masz Aga - bardzo zadbane i przemyślane rabaty
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:13, 01 lip 2014

Do góry
U mnie też koniczyna na trawniku - muszę powtórzyć oprysk bofixem, bo nie zadziałał na nią zbytnio... Ale co tam trawnik jak wzrok i tak wędruje na te bujne rabaty!!! Jak patrzę na Twoje nowe róże to od razu i u siebie planuję dla nich miejsce... A co najgorsze nawet wiem, gdzie bym je posadził.... Boooosze - a jak zostanę rosomanes? Oby nie!!!
Miejsko & sielsko 20:40, 01 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale mi nie o tą tojeść chodzi, co jest tegorocznym hiciorem, ale o taką Co delikatnie wylewałaby się z donic
http://img19.allegroimg.pl/photos/400x300/41/48/41/22/4148412270

Sebek,
wiem wiem o co chodzi
Od razu sprawdziłam

ale czujny jesteś, bardzo dobrze
Miejsko & sielsko 20:30, 01 lip 2014

Do góry
Ale mi nie o tą tojeść chodzi, co jest tegorocznym hiciorem, ale o taką Co delikatnie wylewałaby się z donic
http://img19.allegroimg.pl/photos/400x300/41/48/41/22/4148412270
Mały ogród Julki 20:07, 01 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Świetnie połączyłaś kolory - wszystko idealnie do siebie pasuje Hortensje w donicach piękne - postoją do jesieni

Liczyłam na to że Ci się spodobają
Mały ogród Julki 19:52, 01 lip 2014

Do góry
Świetnie połączyłaś kolory - wszystko idealnie do siebie pasuje Hortensje w donicach piękne - postoją do jesieni
Wersja mini mini 19:05, 01 lip 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Piękna ta rabatka.
Moja perovskia trochę się pokłada w tym roku, mimo to dokupiłam kolejne dwie.
Justynko, jak tylko znajdziesz stipę, to zaalarmuj mnie, albo nawet kup mi, please!
W razie czego ma pan trawka i zrobimy zamówienie grupowe.
W zeszłym roku zamawiałam i miał bardzo ładne.

Dzięki Gabisiu. Perovskie przetestuję, jak będzie źle, to w przyszłym roku wymienię na miniaturkę. Chociaż tutaj będzie miała prawie "naturalne" warunki, więc może nie będzie źle.
Ze stipą, to chyba pozostaje net.

Sebek napisał(a)
Kuleczki super wyglądają w takiej ilości

Dzięki Sebek
Miejsko & sielsko 16:43, 01 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale Ci to wszystko migiem rośnie Ale jak patrzę na Twoje genialne donice to z jednej strony niczym bym ich nie zakrywal, ale z drugiej kusilo by mnie posadzenie na brzegach tojesci rozeslanej Aurea Ale to jest Twój tron

Sebuś, sama jestem zdziwiona, że rośnie
a że migiem to aż w szoku bywam

Tojeść propozycja kusząca i szalenie modna
W następnym roku jadę do Londynu to pewnie po powrocie przekopię na nowo
Makowo na Kociewiu 15:25, 01 lip 2014

Do góry
Przemku z róż miałam do tej pory tylko Bonice, pnącą czerwoną ale 4 lata temu wymarzła wraz z żółtą Frezją oraz okrywowe, które trafiły do donic
Teraz mam ich więcej ostatnie moje zakupy to Gospel, Ascot i Larissa. Nie mają kwiatków ale jak się pojawią to zamieszczę
Macham

Sebek napisał(a)
Cudnie jest - ta pienna róża wygląda znakomicie No i te idealnie pociachane kuleczki

Pienna to Bonica niesamowicie wytrzymała i w tym roku przechodzi samą siebie Kuleczki mam już wszystkie załatwione z czego się bardzo cieszę

Iwk4 napisał(a)
Rozanka z tymi bukszpanami bardzo mi się podoba.
Myślę, ze do słusznych przemyśleń doszlas.

Na różance dosadziłam trzy róże poprzesadzałam trawy, zrobiłam kanciki, przystrzygłam wszystko co się dało i już. Chciałabym tam jeszcze jedną różę jakąś angielkę różową i przy Conice będą białe piwonie z ostróżkami
mira napisał(a)
To i ja załapałam się na nowe zdjęcia po tyraniu Bardzo podoba mi się Twój wywód odnośnie zmian w ogrodzie, super ma cieszyć i być ładnie i tyle.
Patrzę na Twoją ścianę domu z oknami i rabatą, ja mam rabatę bylinową w tym miejscu i stale myślę czy dobrze - a to w kwestii zmian

pozdrawiam upalnie

Witam Miro wczoraj "robiłam" drugą stronę - kanciki i małe przesadzanie. "Różanka" przegląda się w rododendronach, trzmielinach na pniu, liliowcach, funkiach i żurawskach. Przesadzałam różowe żurawki w rodki bo nie konweniowała mi bliskość zółtkowych mini liliowców teraz mi się bardziej podoba
ściskam

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Piękna ta rabata pod domem Kuleczki i róża to jest to Buziaki zostawiam

Też tak myślę, że bukszpany podkreślają urodę róż
macham

Donia72 napisał(a)
Wiesz co? Bardzo podoba mi się ta rabata pod oknamiSama taką też bym chciała, ale chyba z tyłu domu Ale tam w ogóle nie siedzimy. Róże piękne

Moja rabata jest od strony ulicy i jest po to abym rano odsłaniając okna oczy cieszyły się zielenią i kolorem i urodą roślin
Też na co dzień "używamy" innej części ogrodu
kasiula79 napisał(a)
pięknie, pięknie, pięknie
róża na pniu cudnej urody - wiesz może jak odmiana?
pozdrawiam

Kasiula róża pienne to Bonica nie do zdarcia tfu, tfu, tfu
Marto, Iwonko, Zeta ma rację posiałam Stipę w marcu ( na drugi rok będę siać w lutym, i przepikowałam jak miały po 2,3 niteczki.W maju posadziłam do gruntu. Cały czas rosną i mam nadzieję, że zakwitną. Nasiona są w ofercie Legutko
https://esklep.legutko.com.pl/product.php?id_product=1190
Ja zamówiłam w swoim zaprzyjaźnionym sklepie ogrodniczym. Z jednej paczki miałam 30 sadzonek bo niteczki wsadzałam po kilka w jedną dziurkę, gdybym sadziła pojedynczo byłoby więcej
A tak w ogóle to baardzo bym chciała aby mi przezimowały i na drugi chciałabym mieć las stip
ściskam
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 15:21, 01 lip 2014

Do góry
może i tak Sebek będą kokosy mam 24 palmy w swojej kolekcji i kilkanaście yuccy ok 15 odmian które pokazuję to tylko niektóre z nich i na koniec rabata ciepłolubna

Ogród u stóp klasztoru 14:03, 01 lip 2014

Do góry
Mam nadzieję, że wkrótce zobaczę te trawy na żywo Śliczne są
Gdzieś na końcu świata... 13:45, 01 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Parasolka świetna To atrybut mojego dzieciństwa, więc mam do nich sentyment Również obeliski wyglądają świetnie

Dzięki Sebek Już nie mogę się doczekać jak ukwiecą je Clematisy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies