Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wersja mini mini

Wersja mini mini

gierczusia 22:52, 29 cze 2014

stychaz napisał(a)
Oooo o kotach to nie widziałam, a też jednego sierściucha muszę przeganiać, Czyli wychodzi na to, że fusy z kawy, to same dobro

Podobno rewelka też na doooopsko jako okłady antycelulitowe
stychaz 18:57, 01 lip 2014

butterfly napisał(a)

cofam sie i cofam...
pod tym podpisuje sie wszystkimi kończynami - już w tym roku podobaja mi sie takie rosliny, na które w tamtym roku w ogóle nie spojrzałabym...
w tym roku też mam rosliny bleee.... ciekawe jak na nie spojrze w przyszłym roku...

Wiem, że u mnie to podobanie się jest przejściowe , z kwiatkami mam tak jak tak jak z perfumami.
W jednym roku podoba mi się coś, w następnym już może być inaczej. Jednak mam nadzieję, że bardziej "świadomie" kupuje kfiatki i nie będę ich eksmitować za rok
stychaz 19:03, 01 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Przy nieestetycznych gołych nogach oplułam ekran , a potem przy królujacych opuchlakach jeszcze poprawiłam

Musze przyznać ,że te czarne paskudy uwielbiają i cisy i trzmieliny , więc maja zestawienie idealne.

.a nie myślałaś,żeby wszystko z donic wywlec , opłukać rośliny , albo zamoczyć i dać im całkiem nową ziemię ??? Bo ja nie wiem , czy ta stal nie jest wystarczająco śliska ,żeby te czarnuchy nie wlazły z zewnątrz ???)

Z nimi to jest walka z wiatrakami

Elu, myślałam o tym. Jednak to jest teraz ostateczność. Raz już przewalałam ziemię z donic

Aaa i nie mają żadnego problemu żeby chodzić po stalowej donicy.
Dziady niestety rozeszły mi się po ogródku i nie siedzą tylko w jednym miejscu. Trupy wyciągałam już też z róż.

gierczusia napisał(a)

Podobno rewelka też na doooopsko jako okłady antycelulitowe

Tak stosowałam. Przyznam, że lepszego peelingu nie miałam. Nawet kosmetyk Pani Rusin się chowa
stychaz 19:05, 01 lip 2014

Gabisia napisał(a)

Piękna ta rabatka.
Moja perovskia trochę się pokłada w tym roku, mimo to dokupiłam kolejne dwie.
Justynko, jak tylko znajdziesz stipę, to zaalarmuj mnie, albo nawet kup mi, please!
W razie czego ma pan trawka i zrobimy zamówienie grupowe.
W zeszłym roku zamawiałam i miał bardzo ładne.

Dzięki Gabisiu. Perovskie przetestuję, jak będzie źle, to w przyszłym roku wymienię na miniaturkę. Chociaż tutaj będzie miała prawie "naturalne" warunki, więc może nie będzie źle.
Ze stipą, to chyba pozostaje net.

Sebek napisał(a)
Kuleczki super wyglądają w takiej ilości

Dzięki Sebek
ewakatowice 19:09, 01 lip 2014

stychaz napisał(a)

już nie liczę minut, które poświęciłam z mojego życia ogrodowego na patrzenie a wręcz gapienie się na Twój ogród )))

Żadna z tych minut nie jest czasem stracony a wręcz darowanym )
nicol21 00:12, 03 lip 2014

Rabatka przed domem z kulkami cud=miód. Udało Ci się dorwać stipę?

a co rozumiesz pod nazwą księżnika Anna... bo nie łapię

kompozycja stipa z larissą cudeńko! już myślę czy gdziś u mnie by to się nadało....
dobra, cofnęłam się i już wiem kto to ta księżniczka
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
stychaz 08:21, 06 lip 2014

ewakatowice napisał(a)

już nie liczę minut, które poświęciłam z mojego życia ogrodowego na patrzenie a wręcz gapienie się na Twój ogród )))

Żadna z tych minut nie jest czasem stracony a wręcz darowanym )

Ewcia, ale posłodziłaś dzięki ogromne.

Ładnie Ci w kujonkach.
stychaz 08:24, 06 lip 2014

nicol21 napisał(a)
Rabatka przed domem z kulkami cud=miód. Udało Ci się dorwać stipę?

a co rozumiesz pod nazwą księżnika Anna... bo nie łapię

kompozycja stipa z larissą cudeńko! już myślę czy gdziś u mnie by to się nadało....
dobra, cofnęłam się i już wiem kto to ta księżniczka

Stipa na razie tylko w necie, normalnie jakiś pogrom w tych szkółkach.

stychaz 08:24, 06 lip 2014

Przedwczoraj miałam w ręku purpurową naparstnicę, podchodziłam do niej 3 razy i kurde głupia odłożyłam że głupia, to zobaczyłam jak bardzo by mi pasowała do róży. Jadę po nią w poniedziałek
stychaz 08:31, 06 lip 2014

Boju z opuchlakami cd. - od kilku dni w ciągu dnia wygrzebuje je z ziemi. Wczoraj uśmierciłam ok max 10 szt. Jak zobaczyłam zatoczki na różach, to mnie wnerwiły na maxa. Są mistrzami ukrywania się - jeden siedział miedzy płatkami Aspirinki.
W dzień jest mi je łatwiej wypatrzeć, bo ich skorupka mieni się w słońcu.
Wczoraj znowu opsikałam Karate. Poleciałam hurtem po wszystkim, bo znowu mam też nalot mszyc.

Z pozytywnych wiadomości - Rhapsody i Princess Anne mają pąki