Do przeróbki dwie rabatki:
ta z miskantami i druga z drzewkami.
Moje pytanie:
Jakie fajne zestawienia z miskantami Morning Light mi polecacie?
Rabata jest od zachodu. Słońce dociera dopiero koło południa (wcześniej dom rzuca cień).
Myślałam by może zawilce jesienne kwitnące na biało posadzić przed miskantami.
A co przed zawilcami?
Chodzi mi o to miejsce:
Tawułka, która już tu jest i kwitnie na bordo może iść do teleportacji.
Jak nazywają się te trawy? Kto wie? Kupiłam wiosną taką odmianę i nie pamiętam nazwy. One jak na razie nie kwitły u mnie. Więc nie rozsieją się. chyba??
asiu,Agatko, Grażynko Dziękuję bardzo,za wszystko, i za to ,że mnie odwiedzacie piszecie, że jesteście
Oj w szkole to mam nadzieję ,że czegoś jednak się nauczę więcej.
Albo chociaż technicznych zwrotów i terminów.
Pająki w sunie są ciekawe,Już się z nimi oswoi lam i nie reaguję tak panicznie jak kiedyś
Ogród uczy i leczy ze wszystkiego
Ja o tym nie wiedziałam,Nigdy ilości wpisów nie liczyłam.
Dziękuję Zojeczko bardzo, że jesteś i jesteście ze mną na tej i tych wielu stronach.
Eluś i ja nie wiedziałam o tym.Teraz obie wiemy.
Dziękuję ci za to wielkie przetracie i dotarcie to tej 1000 strony .
Bez was ich by nie było
Dziękuję za wszelkie dobre, słowa.One bardzo mnie cieszą i motywują do dalszego prowadzenia wątku
A tu kawałek rabaty czekający na zlitowanie - częsciowo różanka, ale brakuje pomysłu na całość. W sumie rabat zaczyna się od róży po lewej (Cinderella), dalej będzie William Shakespeare. Potem rośnie Artemiska (na wysokości słupka)
i ciut dalej
Elu jesteś niesamowita kobietka !!!Dzięki wielkie za te przetarcie strony
Tyle twoich odwiedzin i ciepłych słów .Buziaki wielkie.
To fakt pająków teraz widać różnych bardzo dużo .A niech tam używają sobie
A wiesz,że ja też się zastanawiałam jak pająk utkal sieć na połączeniu 2 drzew na 2 metry.To u ciebie jeszcze lepsze akrobaci.$ metry!!Fiu. fiuu!!
W sumie Bobo nie jest tak wielka.Ale i nie maluch.Mam ją ze 4 latka.I nisko tnę, bo jest z przodu rabaty, i nie chcę aby za dużo mi zasłaniała za dużo .Ale jak widać szeroka to już ona jest ponad 100 cm ma.
Tak tak to jedna hortensja.Pokazywałam ją kilka razy,że podzieli się na pól i polowa wcześniej kwiatów rozkwitła.A polowa później.|Taka to artystka w tym roku
Ja tylko z 10 słoików zrobiłam śliweczek w occie. i wystarczy.
Oj, to duużo musiałaś robić, jak szedł 1 dziennie.
A podjadać też lubię śliweczki , bardzo
W ogóle owoce lubię
Moja Elshorm już wysoka.Przycięta w tym roku na 0o 0,5 m.A urosła w tej podporze na 190-2 m.
Ta róża to twardzielka.Z mała przerwą kwitnie prawie cały czas.
Polecam ją bardzo
Kochan Elu, dzięki tym wpisom tyle cennych rzeczy mi napisałaś.Z werbeną zrobię jak radzisz.Dziękuję z serca
Tyle wpisów Eluniu..i to ty maratończyku doszłaś do samego tysiąca.
Tylko na nim się nie ukazałaś pierwsza.Ale jesteś niesamowita!!
Elu dzis popełniłam najbardziej rytmiczna i monotonna( w moim ogrodzie) rabatę
i ciągle mam wrażenie, że podoba mi się, ale to nie jest to.... Jutro może pokażę A dzisiaj jeszcze misz masz kolorowy
perukowiec zaczyna zmianę szaty
kosiarka pojechała do naprawy