Sebku, ja tych świerków miałam około 10szt na tej rabacie i wczoraj właśnie je wyeksmitowałam z ogrodu.zostało mi jeszcze tylko 2 szt konika ale tez długo ich nie potrzymam w ogrodzie. Odwiedzę szkółkę i na ich miejsce będzie coś inneg .W palnie mam na ich miejsce posadzić miłorząba na pniu -Ginkgo biloba.
Karmnik byłby OK, ale szybko się starzeje... Okazy cisów pięęęekne! Wytężyłem wzrok do granic możliwości i znalazłem kocimiętkę - powinno być OK Ale bukszpany bym od razu zagęścił, żeby mieć tą bazę
A jak bym zrobił taki mały ogród? Minimalistycznie - z roślin zimozielonych i niewymagających - minusem byłoby, że nie zmieniałby się zbytnio z porami roku - a chyba to lubimy najbardziej Możesz sobie zerknąć na moje piny i może Cię natchnie na coś innego http://www.pinterest.com/sebastiancholew/ogr%C3%B3d-nowoczesny/
Tuje powinny szybko urosnąć - najwyżej hortensje będą robić za żywopłot A rabatę na froncie na razie jest ładna - ale na pewno wymaga przerzedzenia, bo te rośliny są duuuże po latach Nie lubię świerków białych, bo często chorują...
Mojej jeszcze dużo brakuje do kwitnienia - ale najważniejsze, że Twoja zakwitła Nie wiem jaką wysokość Twoja, ale moje jak kwitły dwa lata temu miały około metra
Hortensje już?? No i mamy trzeci biegun ciepła - Wrocław, Rzeszów i Łomża A zachwaszczonego trawnika chyba nie widziałaś - mój się zebrał już po oprysku, ale po upałach nie może... A nawóz nadal się nie rozpuścił mimo ulew...Mus podlewać