Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:13, 28 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Kawał dobrej roboty odwaliłaś z tulipanami

Dziękuję dziękuję bardzo.
To dopiero połowa
admete 07:17, 28 cze 2014

Sebek napisał(a)
Z koszyczków to chyba jeszcze nic - gorzej z ziemi się wyciąga po jednej cebuli - mi jeszcze się zachciało to robić podczas upałów i ziemia była sucha...Nigdy więcej!

Zgadzam się z ziemi to nie lada wyczyn i zawsze coś tam zostanie - dlatego to jest duży plus koszyków

Fakt przy sadzeniu trzeba doły wykopywać i równo ustawiać.....ale jest szansa na odzyskanie cebul .

Ja w zeszłym roku szukałam tak cebul w donicy pod oknem.tylko ziemię tam miałam miękką a i tak roboty po pachy

Ale na jesień będziesz miała sadzenia

Ciekawe czy będę miała ochotę na dokupowanie nowych hahahahahahaha
admete 07:19, 28 cze 2014

lenka napisał(a)

No kobieto... podziwiam ale na wiosnę będziesz sobie za to dziękować

Od dwóch jesieni krzycze na siebie w głowie przy wsadzaniu - po co Ci kobieto było to kupowanie .....a na wiosnę człowieka cieszy mały pędzik wychodzącego liścia z ziemi

Roślinki niedawno wsadzone a już widać jak rosną... pięknie Ci kwitną bylinki

Dziękuję kochana

Cieszą i mnie bardzo
admete 07:21, 28 cze 2014

Danutka napisał(a)
Sklepik tulipanowy możesz otworzyć Cierpliwość to Twoja mocna strona.
Fajny ten tytoń muszę zakupić nasionka na następny sezon

Danutko mam jeszcze w doniczkach parę sadzonek, takich maluchów które słabiej rosły i ich nie wsadzałam w ziemię bo w sumie już nie mam gdzie - może podjedziesz sobie po nie????

Musze polecieć dziś do nich i zobaczyć jak się mają, bo nie wiem czy nalewaki do nich sięgają . Ale przedwczoraj je na bank porządnie podlało

Tytoń wreszcie mnie cieszy bo bałam się o te wielkie lisciory, wiedziałam że tytoń ma małe kwiatuszki i nie widział mi się taki wielki krzak z jednym kwiatkiem u góry..a teraz widzę że tworzy się coraz więcej kwiatostanów.
Miał pachnąć.....wczoraj wąchałam z bardzo bliska i fakt zapach jest cudny.....może wieczorem i przy większej ilości kwiatów będzie się nim mozna delektować????
admete 07:50, 28 cze 2014

Moi drodzy zbieram się i zbieram i nigdy czasu dosyć żeby siąść na spokojnie i napisać o moim panu ogrodowym

Miałam kilka priwków z zapytaniem kto to taki
Więc chcę napisać tutaj w wątku że polecam pana całym serduchem.
Bo to taka właśnie osoba.

Ogromnie się cieszę i jestem wdzięczna losowi że trafiłam na stronkę do pana Tomka

http://ogrodziarnia.com.pl

Kontakt od początku był fantastyczny!!!!!!
Wspólne planowanie ogrodu i najważniejsze wspólne jego obsadzanie(w tak szybkim tempie) to moja ostatnio najwspanialsza przygoda!!!!!

Pan Tomek to osoba z wielka wiedzą o roślinach z pasją i wielkim zamiłowaniem do tego co robi!!!!!!

Stara się żeby ogród był dopasowany do "życzeń, wizji" klienta.
Sam ma głowę pełną pomysłów które czasami rodzą się w mgnieniu oka .

Rośliny - sami widzieliście - są piękne, drzewa duże i proste .

Już muszę uciekać bo najmłodszy wstał

Ale najważniejsze chyba napisałam.
Jak ktoś jest z świętokrzyskiego polecam pana Tomka.

Szkielet mojego ogrodu powstał we wspaniałej współpracy, w przemiłej atmosferze, nie było rzeczy niemożliwych - a to często się zdarza :9.

Wiecie że u mnie nie było łatwo, kończenie pracy po kimś innym nie jest łatwa a pan Tomek się jej podjął i włożył w nią swoją energię i zapał.

Kopanie w trawniku pełnym kabli elektrycznych, rekontrukcją odwodnienia to nie są rzeczy za które biorą się ekipy od tak.

Także ja jestem mega zadowolona i wdzięczna że pan Tomek podjął się tych prac .

Myślę że zakładanie ogrodu od początku z panem Tomkiem byłoby jeszcze ciekawszym przedsięwzięciem

Gardener27 08:48, 28 cze 2014

admete napisał(a)

Przemku tak jeszcze zapytam
Te cebule które mają przyczepione do głównej nowe młode odrywać i wsadzać osobno?

Ja oddzielałem te maleństwa od matki bo zależało mi na jak największej ilości cebulek Pewnie te maleńkie nie będą mieć na wiosnę kwiatów ale za dwa lata będzie pięknie Plan z perspektywą na przyszłość

Życzę miłego dnia
Danutka 13:34, 28 cze 2014

Jestem zainteresowana zwłaszcza że naparstnice muszę juz wydawać .

NA gorąco zakupiłam w Kostomłotach sliczne duże sadzonki werbeny patagońskiej, są też cosmo black jeśli chesz to biegusiem bo mogą wykupić

Później wyśle Ci numer tel i umówimy się

Lecę wsadzać moje zdobycze
nicol21 20:40, 28 cze 2014

oby sytuacja z krostami była w wersji limitowanej!

lilie śliczne!!

a z cebulami odwaliłaś kawał dobrej roboty... jak to zobaczyłam to powiedziałam sobie "o matulu!"

a ten tytoń rzeczywiście fajnie wygląda, że też wcześniej go nigdzie nie widziałam. Będę podpatrywać na Twoich fajnych zdjęciach i zobaczymy czy za rok się u mnie pojawi
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
admete 07:34, 29 cze 2014

Gardener27 napisał(a)

Ja oddzielałem te maleństwa od matki bo zależało mi na jak największej ilości cebulek Pewnie te maleńkie nie będą mieć na wiosnę kwiatów ale za dwa lata będzie pięknie Plan z perspektywą na przyszłość

Życzę miłego dnia

Aha w takim razie i ja je porozdzielam

A ja miłej niedzieli życzę
admete 07:36, 29 cze 2014

Danutka napisał(a)
Jestem zainteresowana zwłaszcza że naparstnice muszę juz wydawać .

NA gorąco zakupiłam w Kostomłotach sliczne duże sadzonki werbeny patagońskiej, są też cosmo black jeśli chesz to biegusiem bo mogą wykupić

Później wyśle Ci numer tel i umówimy się

Lecę wsadzać moje zdobycze

Wiem widziałam . Byłam wczoraj

I stałam nad nią dosyć długo, ale w końcu nie wzięłam.
Bo stwierdziłam że potrzebowałabym z 10 .
Więc albo wysieję, albo kupię więcej gdzieś taniej