Bo Ty robiłaś cały ogród i rośliny w hurtowych ilościach. Ja musisłam na jednej rabacie wszystkiego się nauczyć od podstaw. Zajęło mi to 5 lat. Inni mają wctakim czasie dojrzałe ogrody
Teraz wiem to ogarniam 3 miejsca naraz i każde. Jest na innym etapie, jedno nawet traktuję jak kompostownik
Rozmnażam to co u mnie rośnie najlepiej w nieraz skrajnych warunkach pogodowych. Taką partyzantkę w tym roku zrobiłam że aż ciężko patrzyć.
W Biedrze kupiłam tanio sadzonkę hortensji pnącej bo od 3 lat próbuję ukorzenić. Patrz co z niej wyrosło jakaś bukietówka. W dupę takie okazje. A jeszcze mam wyrzuty bo znajomej poleciłam dwie bukietówki i jej nie kwitną jeszcze. Ciekawe co z nich wyrośnie.
Najpierw posadziłam luźniej ale wydało mi się za łyso . To dałam wiecej między trzmieliny i teraz mi brakło. Muszę 2 dokupić. Posadziłam co 30 cm. Chcę uzyskać taki efekt .
Witam wszystkich. Proszę o pomoc, może macie podobnie jak ja. Nie wiem czy zacząć się martwić. Tulipanowiec który posiadam w ogrodzie ma ma około 17 lat i do tej pory nic się z nim nie działo. W tym roku od około miesiąca spadają liście i usychają gałęzie. Pomóżcie proszę co może być przyczyną. Zamieszczam zdjęcia z 1707.
Boli piękny ogród.
Idziemy liliowce to jest to co ja lubię i to bardzo.
Dwa powojniki ci się nie zgodziły.
Ale ładne są. A Ville de Lyon też to nie jest.
Ja to mam . I zupelnie on inaczej wygląda .
Może Asao ??
Wczoraj pstryknęłam rabatę hortensjową.
Tylko przypomniałam sobie, że tam oprócz limelight mam nie tylko gracki ale także Silberspinne. Zresztą widać, ze jeden jest wyższy drugi niższy. Ale dopóki nie zaczną kwitnąć nie jestem w stanie ich odróżnić