Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Działeczka Asi :) 20:58, 11 paź 2016

Do góry
Pospacerowałem troszkę po działeczce, bardzo ładnie ją porządkujecie i już widać duże efekty pracy.
Kostkę granitową również polecam, kancik w trawie jest ładny, ale życie ciekawsze by marnować go na ciągłe odświeżanie bo takie wąsy z trawy w rabacie mnie bardzo irytują. Przy kostce wystarczy dwa razy w roku zrobić i wystarczy. Do tego jak zafugujecie to nie będzie wrastać w nią trawa
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:55, 11 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Asiu mam poprzednią wersje, która też była wertowana z 1000 razy, ale ta jest o wiele obszerniejsza i musiałem mieć

Kindzia na prawdę polecam, bardzo przydatny przy szukaniu czegoś do ogrodu. To kolejna wersja rozszerzona chociaż jeszcze sporo roślin brakuje, ale gdyby miałyby być wszystkie to kilka tomów by musiało być, a to jest wystarczające.
Zawszę mogę podać pewne miejsce z dobrą ceną i oczywiście internetowo bo gdzie Ty byś do księgarni latała

Jak Ty mnie dobrze już znasz
Jak mnie przypyli, zgłoszę się.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:53, 11 paź 2016

Do góry
Asiu mam poprzednią wersje, która też była wertowana z 1000 razy, ale ta jest o wiele obszerniejsza i musiałem mieć

Kindzia na prawdę polecam, bardzo przydatny przy szukaniu czegoś do ogrodu. To kolejna wersja rozszerzona chociaż jeszcze sporo roślin brakuje, ale gdyby miałyby być wszystkie to kilka tomów by musiało być, a to jest wystarczające.
Zawszę mogę podać pewne miejsce z dobrą ceną i oczywiście internetowo bo gdzie Ty byś do księgarni latała
Rododendronowy ogród II. 20:46, 11 paź 2016

Do góry
Bożenko gratuluję zdjęcia z ogrodu w najnowszym katalogu roślin Zszp. Patrzę, patrzę i myślę, znam te brzozy i rodki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:43, 11 paź 2016

Do góry
Przyszła lektura na zimowe wieczory... znowu coś mi wpadnie oko i będzie problem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:40, 11 paź 2016

Do góry
Agnieszko mówisz a ja lubię taką 'starszą' muzyczkę sobie posłuchać wieczorami.

Ewciu u mnie już wszystko co mogło być to zmrożone, begonie, hortensje, byliny, itd Niestety mam taki niekorzystny mikroklimat i wydawałoby się, że działka jest osłonięta, a tu klops

Marysiu no niech ma sobie z 50 ale bardzo lubię muzykę z dawniejszych czasów, teraźniejszą listę przebojów też posłucham, ale czasem lepiej odpłynąć w starych balladach itp
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:16, 11 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Jolu wyrwanie begonii i zwianie do domu to żaden raport , a prace nad ogrodzeniem skończyły się 3 tygodnie temu, teraz czeka na lepsze czasy

Zostawiam przyjemną nutkę na wieczór, tak mnie jakoś wzięło

No nie! Ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Kliknęłam i potem mogłabym tak długo siedzieć i klikać dalej... Ach to były czasy...
Ale skąd takie klimaty u Ciebie? To ma ze 40 lat.
Ogród z pergolą 13:52, 11 paź 2016

Do góry
Monka napisał(a)
Ania czacha dymi , jak Ty to ogarniasz, ale podsumowując Luki wziął babskie towarzystwo w ryzy zrobił plan i jest jeden plan na wątku

dokładnie! nie ma to jak ogarnięty chłop
Ogród nowoczesny w pradolinie Warty 10:31, 11 paź 2016

Do góry
Ewo, chcę spróbować z hakone all gold, bo na skarpie rosną 2 drzewa - brzoza i olcha samosiejka (docelowo będzie usunięta). Cień pada w stronę domu, właśnie na sam dół skarpy. No chyba, że hyzop będzie się tak pięknie rozrastał, że nie będzie potrzeby wypełniania luki jeszcze jednym rzędem nasadzeń Mam 40 sadzonek hyzopu, zobaczę jak to będzie wyglądać po zasadzeniu, na razie czekamy na pogodę, pada i pada i nie możemy słupków do winorośli zabetonować

Anda napisał(a)
Haniu, a hakone z hysopem chcesz dać na pełne słońce? Hyzop uwielbia słońce, ale hakone to bardziej do półcienia jest.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:23, 11 paź 2016

Do góry
Serby posadzone od strony 2 sąsiadów, brakuje mi jeszcze od strony sadu- nie zmieściły się... tam gdzie widać luki - rosną albo inne odmiany albo brzozy - nie chciałam jednolitych ram...będzie kolorowy akcent - niestety na razie różnica wysokości spora....

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:23, 11 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Łukasz no zaskoczona jestem pozytywnienutką
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:48, 11 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Dwa słupy pomalowane, a jeszcze jeden lub dwa na dole nie pomalowane ? Wygląda na coś solidniejszego
Poli nie ma, a tu już teorie spiskowe na temat deseczek powstają

A to pewnie dla podsycenia ciekawości...

Co tam Polinko szykujesz?
Ogród Loczka 23:28, 10 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Łukasz gratulacje mam nadzieję, ze przed wklejeniem zdjęcia skorzystałeś z tego rabatu

Ha ha no nie. Żartuje już zakupiłem taczki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:04, 10 paź 2016

Do góry
Jolu wyrwanie begonii i zwianie do domu to żaden raport , a prace nad ogrodzeniem skończyły się 3 tygodnie temu, teraz czeka na lepsze czasy

Ogród Loczka 22:59, 10 paź 2016

Do góry
Łukasz gratulacje mam nadzieję, ze przed wklejeniem zdjęcia skorzystałeś z tego rabatu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:35, 10 paź 2016

Do góry
Justynko płot wymurowany, przęsła pospawane, na tym stanęło z pewnych powodów. Dokończenie zapewne wiosną
Spotkanie w ogrodach Kapias - 16.10.2016 21:34, 10 paź 2016

Do góry
Podsumowując Na spotkanie wybiera się

Łukasz2013
Luki
Omelka +2
Eee tam + T
Gierczusia
Madzenka?
Kindzia?
Adela
Kacha123
Efffa
Gosia Sz
Gosia malkul
Danusia Szwajcer
Siaka?
Kasja?

Trochę nas jest

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 17:07, 10 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
I kolejny raz zaglądam z nadzieją na zdjęcia, a tu nic

będą zdjęcia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:54, 10 paź 2016

Do góry
Weekend troszkę zajęty, ale prawie udany, chciałem dzisiaj wyjść posadzić jakieś cebulowe, ale po 1 minutach wyrywania begonii uciekłem do domu. Strasznie nieprzyjemnie, a najbliższa poprawa zapowiada się najwcześniej na piątek.
Ciekawe czy się sprawdzi
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:53, 10 paź 2016

Do góry
Łucjo ja właśnie często jak wspominam o fantastyce to od razu słyszę Tolkien, Sapkowski i Martin, a tego to ja nie lubię

Poli gdzieś 80 kilometrów, za tydzień bym dojechał
Dziękuję co do drugiej rzeczy, ale raczej na wyrost

Ewo Bardzo mi miło Mój początek z fantastyką zaczął się właśnie od literatury młodzieżowej, chociaż niektóre tego typu książki na pewno zakwalifikowałbym troszkę wyżej Ostatnia seria, którą skończyłem to "Siedem Królestw" Cinda Williams Chima, teraz czytam kolejną serie tej autorki.

Asiu nic z tego nie czytałem, a Gry o tron na pewno nie przeczytam, jakoś nie przemawia to do mnie. Zimą będzie czas nadrabiać czytanie

Beatko mam jedną z tych większych kocimiętek prawdopodobnie Wlakers Low, ale rośnie ona promieniście i jak będzie blisko bukszpanu to na niego na pewno legnie, a wysokość i średnica to ok 50-60cm, pościęciu wyrasta troszkę mniej sztywna i to na pewno jej minus, ale może to dlatego, że w sezonie więcej podlewam i ma konkurencje innych roślin przez co pcha się wszędzie gdzie słońce

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies