Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

kasja83 12:39, 11 paź 2016

Myślałam, ze jestem na bieżąco i już nie jestem
anna_t 13:49, 11 paź 2016

Mala_Mi napisał(a)

I ma odpowiednia wysokość do takiej kompozycji.

Chedear (jakoś tak się pisze) jest odmianą europejskiego.. wiec kolor może mieć inny, ale termin kwitnienia podobny

Brunnera kwitnie w tym samym terminie do pełnik. Hosty końcem kwietnia już są spore..
Pełniki potrafią zakwitnąć drugi raz jesienią.. raczej bym posadziła z tyłu i niech potem "przód" zasłoni.

Rodgresji nie mam.. bo nie chcę już roślin kapryśnych..

Pełniki uwielbiam...

Aniu to jesli Bozena będzie robić spotkanie i bedziesz to się uśmiechnę po pare roslinek do Ciebie dziękuję za wszystkie informacje, łeb jak sklep kobito
anna_t 13:51, 11 paź 2016

Filemon24 napisał(a)
ja orlików nie ścinam po przekwitnięciu bo mają ładne liście które też zdobią piwonia ewelina tez jest bardzo ładna zobacz

ładna, to jest moje odkrycie dzięki pinowi Łukasza. cos niesamowitego kolejna babcina roślina a jak nowoczesnie porafi wygladać z odpowiednim towarzystwem
anna_t 13:52, 11 paź 2016

ewa004 napisał(a)
buziaczki ,pozdrawiam

hej Ewa
równiez pozdrawiam
anna_t 13:52, 11 paź 2016

Monka napisał(a)
Ania czacha dymi , jak Ty to ogarniasz, ale podsumowując Luki wziął babskie towarzystwo w ryzy zrobił plan i jest jeden plan na wątku

dokładnie! nie ma to jak ogarnięty chłop
anna_t 13:54, 11 paź 2016

Makusia napisał(a)
Tez mam jakąś słabość niewyjaśnioną do orlików- rozsiały mi się w tym roku i nie wyrywam- niech się mnożą! Ja mam tylko dwie odmiany- "zwykłe"- oczywiście NN, ale są urocze. A liście się- u mnie przebarwiają, ale moim zdaniem nie wyglądają zbyt uroczo...

no Marta zaobserwowałam Twoje coraz bardziej rozbudowane wypowiedzi ogrodowe, popatrz popatrz jaka Ty pilna uczennica jesteś chyba 2 klasy w jeden rok chcesz zrobić
anna_t 14:00, 11 paź 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, poczytałam wszystko. Termin kwitnienia pełników - u Ciebie może być ciut później niż u Małej Mi.

Zamiast pełników można dać bodziszki, jakby coś trzeba było modyfikować.

Z irysów nie rezygnuj - co 3, 4 lata warto je dzielić i wtedy nie ma spiętrzenia liści.

Najlepiej zgromadzić rośliny i wtedy od razu na gotowo posadzić. Kawałek po kawału, żeby było "pod klucz".

Mi jakoś trudno "łyknąć" sadzenie rh z miskantami. Ale to jest kwestia upodobań raczej niż poprawności.

Ewa musialam sobie wygooglać te bodziszki bo nie znam. o którą konkretnie odmianę Ci chodzi, którą polecasz? i wiesz łukasz zaproponował kremowe pełniki a bodziszki sa chyba niebiesko-fioletowe to będą pasowac do irysów?

czyli według Ciebie rododendrony to tez najlepiej jako to najwyższe piętro? dzisiaj przesadzilam 3szt...ale się umordowałam. M w pracy, dobrze że leje to ziemia miękka i dałam rade sama.
anna_t 14:01, 11 paź 2016

iwka napisał(a)

Kasia tu

Iwona no w szoku jestem! sama bym nie wiedziała gdzie na wątku są
anna_t 14:04, 11 paź 2016

kasia_w napisał(a)
Ania musisz to obejrzeć
https://www.youtube.com/watch?v=2NEWkpcu4kA
ścieżka!!!

Kasia obejrzałam
no my to chyba po jednych pieniądzach jesteśmy, też mi takie cos w głowie świtało. nawet proponowałam to Reni jako sciezke do wgłebnika tylko ja to w głowie sobie wyobraziłam a Ty znalazłaś fajna jest, inna, nie typowa. podoba mi się musi M to obejrzeć bo jemu sie ta u malkul bardzo podoba
anna_t 14:05, 11 paź 2016

kasja83 napisał(a)
Myślałam, ze jestem na bieżąco i już nie jestem

no wiesz co... a ja specjalnie odpisuje dopiero po paru dniach bo non stop ktoś nie nadąża teraz to juz chyba ściemniasz