Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:06, 25 maj 2015

Do góry
Moje małe Chelsea po cieciu. Jeszcze kulki mi zostały do cięcia....

Ostro je ciachnęłam mam nadzieję, ze się wreszcie wyróanają w tym sezonie. Za drzewa wilopniowe robią klony.... kiedys urosną...
Kostka z trzmieliny wreszcie się formuje... ale hakone wyżarły mi slimaki i teraz się reanimują...

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:33, 25 maj 2015

Do góry
A na e chciałabyś mieć po prawej stronie tej ścieżki (naprzeciw donicy z twawami) jakichś wąskich drzew np buków? Ale kostka tez dobry pomysł.
Gdzieś na końcu świata... 11:15, 25 maj 2015

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Kostka położona teraz ostro trzeba się brać do pracy, mąż w weekend rozgarnie ziemię a ja jak Miesio śpi zamiatam ten piach w dziurki hihi na chwilę obecną tak to wygląda

Został nam tysiak od kaski ktorą odłożyliśmy na kostkę więć będzie na roślinki huuuuuuurrrra

Gosieńko kostka wygląda pięknie i co Ja czytam zostały pieniążki - będą roślinki super już się uśmiecham na samą myśl Buziaki ślę dla Miesia.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:37, 25 maj 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Ania cudowne rabaty . rodonki cudeńka ,fajnie skomponowałaś.
ślimaki u mnie koronkuja po kolei ,ale walkę wygrywam , ziemia oślimaczona , więc wiem że wygrywam .
brunery w koronkach , dzielżany , jeżówki ..no szok .nie wiem co za cud że sałata rośnie i warzywniak wolny może kostka pod wiklinowym płotkiem pomaga .

Cud z sałatą, moje wysokogórskie ślimory, wejdą wszędzie, w dodatku w wodzie też żyją i maja się dobrze To się nazywa adaptacja do warunków .. ale zapowiadają już mniej opadów.. suplement leży i czeka. Teraz szkoda sypać bo deszcz i tak zmyje.

Pamiętam o tym

A w sobotę kupiłam takiego dziwoląga .. Athyrium wietlica samicza 'Dre's Dagger'

I dwie nowe piwonie Angel Cheeks (z pąkami) i Itoh Yellow Crown (3 pędy ma ).. nie wiem gdzie posadzę.. ale martwić się będę jak będę sadzić

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:39, 24 maj 2015

Do góry
Ania cudowne rabaty . rodonki cudeńka ,fajnie skomponowałaś.
ślimaki u mnie koronkuja po kolei ,ale walkę wygrywam , ziemia oślimaczona , więc wiem że wygrywam .
brunery w koronkach , dzielżany , jeżówki ..no szok .nie wiem co za cud że sałata rośnie i warzywniak wolny może kostka pod wiklinowym płotkiem pomaga .

Gdzieś na końcu świata... 19:08, 24 maj 2015

Do góry
Gosiu, świetnie wygląda kostka na podjeździe Teraz pewnie będziesz tworzyć rabatki przy niej
Miejsko & sielsko 18:59, 24 maj 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Piękne są...ale będzie cudny widok
To kostka pewnie będzie cała nowa znając ciebie

tak Gabrysiu będzie
Miejsko & sielsko 18:56, 24 maj 2015

Do góry
Piękne są...ale będzie cudny widok
To kostka pewnie będzie cała nowa znając ciebie
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 15:29, 24 maj 2015

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Cześć, ogród w tym roku wygląda bardzo ładnie Twoja praca zaowocowała pięknym efektem
Poznałam dzięki Tobie kolejnego pięknego Clematisa
Pozdrawiam

Przyznam, że ogródek się bardzo zmienił od ubiegłego roku, choć jeszcze musi się trochę zmienić [ ta nieszczęsna kostka musi przybyć] i wtedy będzie gicior. Choć dziś się pobujałam że aż usnęłam tak było przyjemnie
Miejsko & sielsko 16:54, 23 maj 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
no no, to bomba się szykuje Nawet z oświetleniem..czyli że do nocy mam czekać?
Ale to kostka już wyrwana skoro graby będą?

eee...
wszystko w boksach startowych, grabów jeszcze nie ma...
cierpliwość to nie moja mocna strona
Niby jutro mają być ale jutro to ja kiecka i na wybory
Miejsko & sielsko 08:40, 23 maj 2015

Do góry
no no, to bomba się szykuje Nawet z oświetleniem..czyli że do nocy mam czekać?
Ale to kostka już wyrwana skoro graby będą?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:13, 22 maj 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Polinka, kostka będzie betonowa, bo na granitową to i za 100 lat nie uzbieram
Info o umbrach bardzo cenne
Pozdrówka
Ja mam taką, polecam http://www.ekspertbudowlany.pl/artykul/id2574,stream-line-firmy-libet-wyrozniona-w-plebiscycie-must-have

Gdzieś na końcu świata... 13:51, 22 maj 2015

Do góry
Kostka położona teraz ostro trzeba się brać do pracy, mąż w weekend rozgarnie ziemię a ja jak Miesio śpi zamiatam ten piach w dziurki hihi na chwilę obecną tak to wygląda

Został nam tysiak od kaski ktorą odłożyliśmy na kostkę więć będzie na roślinki huuuuuuurrrra
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 23:36, 19 maj 2015

Do góry
Polinka, kostka będzie betonowa, bo na granitową to i za 100 lat nie uzbieram
Info o umbrach bardzo cenne
Pozdrówka
Ogródek Iwony 13:08, 18 maj 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
bardzo czysto i przejrzyście się zrobiło z obrzeżami jak dla mnie zdecydowanie na plus bo lubię na prosto

Kasiu, dziękuję.
Wreszcie jest jakaś koncepcja, przestałam się miotać.
Wolałabym kostkę granitową, ale wcześniej już była kostka betonowa i mus kontynuować. Granit, biały dom - będzie w następnym życiu. M nie cierpi bieli Na eko-bordy też kręcił nosem
Miejsko & sielsko 10:07, 18 maj 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
a ty pokazywałas kiedykolwiek przedogorek...ups nie bij jesli tak

taaa, jak lampki zimą zawiesiłam
mój przedogródek to dwie doniczki przed drzwiami i kostka betonowa ...
to teraz trzeba wyciągnąć kostkę

Ogród od zera 02:41, 18 maj 2015

Do góry
KWIECIEŃ 2015

Moja "strefa niebieska"

i "strefa żółta"

Produkcja skrzyń na warzywa i donic na bluszcze z europalet które zostały nam z płotku

Te prowizorycznie ułozone kamienie zastąpi kiedyś równiutka kostka. Chwilowo musi to wystarczyc.

Dwie magnolie już zasadzone

Donice na bluszcze już zrobione. Donice nie mają dna. W tym miejscu jest tak fatalny grunt do uprawy czegokolwiek (5 cm ziemi i stara droga pod spodem), że jedyny sposób to posadzenie roślin w donicach. Jeśli będa w stanie przebić się korzeniami przez tą drogę to ich szczęscie, jesli nie to będa musiały zadowolić się tym co w donicy.
Metr dalej teren jest już ok, więc posadziłam rząd berberysów na żywopłot i dwie trzmieliny "płonący krzew". Zdjęcie robione w trakcie malowania mebli ogrodowych.

A tutaj już gotowe skrzynie na warzywa. Zapełnią się roślinami w przyszłym roku.
Co z tym ogródeczkiem począć 14:57, 17 maj 2015

Do góry
Polinko z Ml masz rację że zasłoni hmm przemyśle, mogę wymienić na brązową jest niższa. Kostka i tujka muszą zostać do czasu aż będzie juz miejsce żeby przesdzić
Co z tym ogródeczkiem począć 13:17, 17 maj 2015

Do góry
Ewcia, ML jak urośnie to zasłoni psiakowi cały widok a tego czhyba nie chciałaś Kostka z bukszpanu zostaje czy też wylatuje?

Nie wiem czy dobrze myślę ale może na to miejsce gdzie jest tujka dać jakieś drzewo o kolumnowym pokroju?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies